Nyfiken på att tävla i kroppsbyggning?

Nyfiken på att tävla i kroppsbyggning?

Publicerad

Som en naturlig följd av idogt karvande på gymmet blir många sugna på att låta resultatet bedömas på scen. Därför har BODY valt ut fem atleter som under åtta veckor, i varsin blogg, berättar om nedräkningen mot Sweden Grand Prix. Dags för dig som funderar på hur du själv skulle palla en satsning att vässa öronen lite extra alltså.

Tävling i kroppsbyggning och fitness växer år för år. En bidragande ordsak är tveklöst introduktionen av fler, mer lättillgängliga, dicipliner. Även tillgängligheten till gym och det faktum att långt fler nu än för tio år sedan vågar sig dit påverkar såklart utvecklingen. Muskler är det nya svarta, stark är det nya skinny. För varje person som inser att det är de själva, ingen annan, som äger beslutet om en ståtlig och välbyggd kropp ökar antalet drömmar om att ta steget upp på scenen och testa om man har det som krävs för att genomföra, kanske till och mer placera sig, på tävling.

Många vet precis vad de gör på gymmet efter år av tunga lyft och kontaktsökande, men vad innebär det att förbereda sig för tävling? Hur ser träningen ut, vad händer mer orken, vad ska man tänka på kring utrustningen och hur gör man för att bota den värsta hungern under ett tilltagande kaloriunderskott? 

Atleterna har svaren
I samarbete med Jan Tana Onsite TanMM Sports och vår bildbank har BODY efterlyst atleter som ville blogga om sina erfarenheter, känslor, farhågor och förhoppningar inför tävling. Att vi valde att göra det just inför Sweden Grand Prix var ingen slump. Förutom att erbjuda de atleter som placerar sig extra bra en sista möjlighet att bli uttagen till EM-truppen, här ävlingen i år fått status som PRO-qualifier. Därför räknade vi med att många vassa atleter med mycket muskelmassa och högt satta mål skulle höra av sig. För att kunna ge en så bra bild som möjligt av vad som krävs rörande optimering av träning och kost, behövde vi atleter med kunskap och erfarenhet för att kunna göra jämförelser. I ett fall valde vi dock medvetet att bortse från detta, då även helt färska iakttagelser och insikter är värdefulla för många.

Nedan följer en kort presentation av våra fem atleter i #SGPnedräkningen Följ dem under de kommande åtta veckorna i respektive blogg på BODY.se – Bli inte förvånad om du hittar inspiration och kunskap från annat håll än just i din diciplin.

Ställ din fråga
Under nedräkningens gång kommer vi följa atleterna och ställa frågor som vi lyfter. Ta därför chansen att ställa just de frågor du vill ha svar på, genom att maila dem till redax@body.se 

 

Följ Mats Ljungs blogg på BODY.se

Mats Ljung | Bodybuilding

Killen med mest massa och erfarenhet. Med inte mindre än 51 tävlingar i bagaget har Mats mängder med erfarenhet, inte minst av att representera Sverige utomlands. 
Besök Mats blogg

 

 

Följ Anna Norbergs blogg på BODY.se

Anna Norberg | Bodyfitness

Muskelknuttan som kör sitt femte tävlingsår i bodyfitness och med skräckblandad förtjusning ser fram emot att åter ställa sig på scenen. Känner du igen henne kan det vara från augustinumret av BODY 2017 där hon visade sina 5 specialare för bröstträning.
Följ Annas blogg

 

Följ Timmy Öhmans blogg på BODY.se

Timmy Flodén Öhman | Classic Bodybuilding

Körde tidigare Men´s Physique men har bytt upp en diciplin till CBB. Sticker inte under stol med att han har stora ambitioner och siktet satt på proffskortet.
Följ Timmys blogg

 

 

Följ Lisa Ivarssons blogg på BODY.se

Lisa Ivarsson | Bikini Fitness

Lisa har tidigare tävlat som junior, men i år kliver hon upp och kör första året som senior. En av hennes största drivkrafter är att se hur hennes fysik förändrats under uppbyggnaden sedan sist och innan SGP går hon upp i Better Bodies Challenge. I sin blogg redogör hon för hur hon förbereder sig fram till tävlingarna. 
Följ Lisas blogg

 

Följ Shenin Najads blogg på BODY.se

Shahin Daneshgari Nejad | Men´s Physique

Killen som drömmer om att representera Sverige i Europa. I bagaget har han ett guld på SM 2016 och ett brons från NM samma år. Som uppvärmning kör han en tävling i Grekland och en på Malta, under nedräkningen till Sweden Grand Prix. 
Följ Shahins blogg

 

Tack till våra sponsorer
On
Off

0 kommentarer

 • 5 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  5 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  I veckan som gått har BODYS bloggare som skriver mot Sweden Grand Prix haft fullt upp. Vid sidan av träning och poseringsträning har de tagit sig tid att svara på frågor.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-17 11:45

 • När ska man köra utfall bakåt?

  När ska man köra utfall bakåt?

  Vad är fördelarna med att göra utfallsteg bakåt? Vilka muskler aktiveras och hur ofta tycker du att man bör utföra övningen?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-03-16 11:30

 • Quiz: Koll på kosten?

  Quiz: Koll på kosten?

  Denna vecka är det kunskaper om kosten och kroppen som ger dig chans att vinna två biljetter till Sweden Grand Prix! Har du gjort din hemläxa och lyssnat uppmärksamt på hemkunskapen?

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-15 05:04

 • Muskler byggs i köket

  Muskler byggs i köket

  Det viktigaste stället för muskelbygge, jämte gymmet, är köket. Det är här du förbereder träningen, fyller på efteråt och mejslar fram resultatet av ditt slit. Träningen blir inget utan riktigt bra mat. Kort sagt, muskler byggs i köket. Här är några näringsämnen och livsmedel som är direkt nödvändiga för utveckla din fysik.

  Nyheter Anki Sundin, 2018-03-14 11:30

 • Skapa ditt bästa årsupplägg, del 1: Målsättning

  Skapa ditt bästa årsupplägg, del 1: Målsättning

  "Målsättning utan planering är bara dagdrömmar" lyder ett talesätt som du säkert hört. För dig med ambitioner, som ser din träning på längre sikt och vill säkerställa resultat, är det därför dags att se över din planering för det kommande året - som såklart ska bli ditt bästa träningsår någonsin. I den här artikelserien får du veta hur.

  Nyheter Daniel Larsson, 2018-03-12 06:32

 • SGPnedräkningen 6 veckor kvar

  SGPnedräkningen 6 veckor kvar

  Veckorna rullar på och för bloggarna i SGP nedräkningen börjar det tighta till sig. Med sex veckor kvar till scenen har poseringsträning, åtstramningar i kostscheman och hjärnspöken gjort sig gällande i veckan. Dessutom har det svarats på en hel del läsarfrågor!

  Nyheter Sarah-Ida Nyström, 2018-03-10 11:59

 • Träningsvariation och varför du inte behöver ”chocka kroppen”

  Träningsvariation och varför du inte behöver ”chocka kroppen”

  Variation i träningen! Det måste väl bara vara positivt, eller kan det vara så att man kan få för mycket av det goda? Kan man variera sin träning på fel sätt? King grub reder ut.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-03-09 12:18

 • Musklernas minne vetenskapligt belagt

  Musklernas minne vetenskapligt belagt

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-03-07 11:25

 • Krönika: Vem väljer du att vara?

  Krönika: Vem väljer du att vara?

  Dina fysiska framsteg som du särskådade senast då du ställde dig framför spegeln, är ingenting annat en återspegling utav gamla meriter. En ståtlig fysik vittnar om idogt slit, noggrant kalkylerat, på samma sätt som de brister du möjligen ser representerar uteblivet fokus och engagemang.

  Nyheter Sarah-Ida Nyström, 2018-03-05 11:15

 • 7 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  7 veckor kvar till Sweden Grand Prix

  I veckan som gått har atleterna i #SGPnedräkningen börjat känna av åtstramningarna. En av bloggarna har tagit beslutet att klivit av sin satsning, men istället dyker då Lisa upp på ett wildcard.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-03 08:41

 • Vinn biljetter till Sweden Grand Prix!

  Vinn biljetter till Sweden Grand Prix!

  För den som ska tävla i kroppsbyggning finns en hel del att hålla i huvudet. Har du koll på reglerna? Då kan du vinna biljetter till Sweden Grand Prix.

  Nyheter Redaktionen, 2018-03-01 17:34

 • Träna benen för hypertrofi!

  Träna benen för hypertrofi!

  Kan hypertrofiträning för benen ge större muskler på överkroppen? I alla fall om man får tro en amerikansk-italiensk studie från januari i år.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-02-28 09:15

 • Skrovmål kan vara gynnsamt för återhämtningen

  Skrovmål kan vara gynnsamt för återhämtningen

  Hur bra kan man "kompensera" kosten om man ätit sämre några dagar, till exempel under helgen?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-02-23 11:30

 • Fördelar med fria vikter och maskiner

  Fördelar med fria vikter och maskiner

  Vad är skillnaden mellan maskinträning och träning med fria vikter? Vilket är att föredra?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-02-21 11:30

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

BODY som e-tidning!

2 kommentarer

djjuha: Nu har det gått 2 år sedan jag frågade om den digitala tidningen. Är det inte dags nu att man bara kan köpa den digitala versionen?

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 402, januari 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017

 • BODY 397, augusti 2017