Imorgon gäller det!

Inregistreringen i full gång på Malmö Stadionmässan. Foto: Perra Axelsson

Imorgon gäller det!

Publicerad

Dagen D är här. Efter månader av förberedelser kan drömmen bli sann inom 24 timmar. Imorgon lördag är det dags att kliva upp på scenen.

Imorgon är det äntligen dags för atleterna att ge sitt allt inför den internationella domarkåren, när tävlingarna drar igång på Stadionmässan i Malmö klockan 09.00. Förutom äran att stå som vinnare, främst i ett vasst motstånd, kommer de som presterar bäst ha chans att kliva upp i ett större samanhang som IFBB Elite Pro. Dessutom finns också en sista möjlighet att bli uttagen för att åka med den svenska EM truppen till Santa Susanna, 2-7 maj. 

Foto: Perra Axelsson

Foto: Perra Axelsson

#SGPnedräkningen 
Under åtta veckor har vi kunnat följa fem atleter under deras förberedelser mot Sweden Grand Prix, på body.se/bloggar För dig som är nyfiken på hur en tävlingssatsning går till finns där en skattkista med tankar, reflektioner och tips. Vägen har varit kantad av lyckorus såväl som hjärnspöken. Såhär dagen innan visar det sig att det endast är tre atleter kvar, redo att kliva upp och ge sitt yttersta. 

Allt går inte att planera... 
Timmy Öhman råkade ut för maximal otur i söndags när hans fokus törnades av sjukdom. Ett par dagar senare fick han se sig besegrad av kroppen och tog beslutet att avstå tävling. Tråkigt givetvis på så långa förberedelser, med den insats som krävs av en satsande atlet. Vi önskar lycka till och ser fram emot att se honom på en annan scen, längre fram. 
body.se/bloggar/timmy-ohman

Vissa saker ändrar sig aldrig
Mats Ljung är, trots 51 tävlingar i ryggen, pirrig inför helgen! Med motståndet offentligt åker han rutchbana på känslorna och spänningen stiger. Som han tidigare berättat avstår han tömningen och sista träningspasset körde han så nära som igår. Nu är det tunnelseende hela vägen till spraytältet. 
body.se/bloggar/mats-ljung

Burger for the win? 
Lisa och coachen Rodi Bodrug planerar kosten och finjusterar vägen fram de sista dagarna. Målet är en fylligare form än sist och kvällen innan tävling laddar Lisa upp med – en hamburgare. Gissningsvis efterlängtad. Vi hoppas den smakar!
body.se/bloggar/lisa-ivarsson

Burger for the win? 
Annas tillfälliga dipp har vänt. Helgen som gick var den bästa på hela dieten, mycket tack vara den plåtning hon gjorde med fotografen Sean Nelson, som kommit över från USA för att plåta ett antal kvinnliga atleter för Her Biceps. Humöret är på topp och tur är väl det, inte minst för medresenärerna i den åtta timmar långa bilresan till Malmö.
body.se/bloggar/anna-norberg


Lämnar plats! 
Shahin är som bekant den andra atleten som inte kommer stå på scenen, eftersom han redan haffat sitt proffskort och därmed inte kan delta på Sweden Grand Prix. Istället lämnar han plats för övriga som får chansen. Vi vill inte vara sämre, så därför säger vi... 

Hallå där Victor! 

Foto: Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com

Namn: Victor Graneheim
Ålder: 28 år
Bor: Sundsvall
Gym: Ironworks 24 Sundsvall
Team: TEAM SSN
Aktuell: Medverkar i BODYs filmserie om ovanliga grepp samt tävlar i Men´s Physique
IG: @victorgraneheim

För drygt 20 år sedan besökte du din första tävling – Sweden Grand Prix 1997. Vad var ditt intryck då? 
Det var första gången jag som liten grabb för första gången besökt en tävling och jag hade ingen aning om vad det handlade om. Jag kommer ihåg att jag var superstolt över pappa, Anders Graneheim, som var med och tävlade och fick en fin placering. Det var nervöst när speakern började ropa upp placeringarna. Partisk sjuåring som jag var då tyckte jag att han skulle vunnit, men han blev slagen av fenomenale Ingvar Larsson och Stig-Eive Nilsson och slutade därmed på tredjeplats.

Vilka tävlingsminnen har satt sig starkast under de 20 år sen som passerat sedan dess? 
Helt klart Sweden Grand Prix 1997! Startfältet var sjukt bra. Om jag inte missminner mig så hade samtliga 15 startande minst ett SM-guld i bagaget, med namn som Johnny Grape (6:a), Omid Parsa (5:a), Stig-Eive Nilsson (2:a) och Ingvar Larsson (1:a).

Vilka fysiker har imponerat mest på dig genom åren? 
Frank Zane är en klar favorit tätt följt av Bob Paris. Sen är även svag för byggare med stark personlighet som Arnold och Tom Platz.

Vad har pappa betytt för din träning och ditt tävlingsintresse? 
Oj! Allt och lite till. Han har alltid stöttat mig i vad jag vill göra och alltid funnits där oavsett. Pappa skulle coach de som var tävlingsintresserade hösten 2015. Av någon anledning så följde jag med även fast jag hade själv inte funderat på att tävla, men där träffade jag Maya som jag blev förtjust i som skulle tävla! Så jag hakade på. Idag är jag och Maya ett par och tävlar båda två. 

Vad har du för förväntningar på årets Sweden Grand Prix? 
Mina personliga förväntningar är att jag förhoppningsvis kan ta en bättre placering än vad pappa gjorde 1997. Jag förväntar mig att nivån på tävlingen i deltagande och arrangemang kommer vara det bästa Sverige levererat!

Bilden på Victor är tagen av Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com 

Perra Axelsson och Shahin Nejad

BODYs mingelfotograf och mannen bakom alla bilder i BODY.se/bildbank med vårt nya proffs Shahin Nejad.

On
Off

0 kommentarer

 • 5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  Lovisa Stenman i fem specialare som definitivt lyfter din rumpa till nya höjder. Vår grymma fotograf Seth Janson bjuder här på en teaser. I nya numret av BODY får du detta – och mycket mer!

  Nyheter Seth Janson, 2018-08-18 08:30

 • Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Är det bra att äta brosk och skinn på till exempel kyckling? Jag har hört att det är bra för lederna –och att det motverkar stretchmärken på huden som blir av träning.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-16 09:45

 • Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Få saker är mer förödande för träningen än att vara sjuk. Har man någon mindre skada kan man ofta träna runt den med alternativa upplägg och övningar, men är man sjuk blir det ingen träning alls gjord. Ingen träning betyder negativa resultat, eller till och med helt uteblivna sådana. Hösten och vintern är nära förestående, kanske mer nära än man vill tänka på, och det betyder för många slutet på lata dagar på stranden och i stället nya hårdsatsningar i gymmet. För att få ut så mycket som möjligt av de här satsningarna krävs att man kan träna utan ofrivilliga avbrott. Det sista man behöver är att tillbringa en vecka i sängen med hostmedicin och näsdukar.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-08-15 09:43

 • Äntligen i butikshyllorna!

  Äntligen i butikshyllorna!

  Den olidliga väntan är över och nya numret av BODY finns åter på hyllorna i en butik nära dig

  Nyheter Redaktionen, 2018-08-14 12:30

 • Vad är det med motivation?

  Vad är det med motivation?

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-14 09:15

 • Baksidornas baksidor

  Baksidornas baksidor

  Jag har svårt att bygga baksida lår. När jag väl tränar baksidorna så har jag såpass bra kontakt att det börjar krampa. Efteråt kan jag knappt böja mig framåt. Ett återkommande problem är smärta i ländryggen, ibland så illa som ryggskott. Dock händer det inte mycket med muskelns utveckling. Tränar jag fel?

  Nyheter Robin Anzengruber, 2018-08-11 11:05

 • Äntligen nytt nummer av BODY!

  Äntligen nytt nummer av BODY!

  Om bara några dagar landar nya numret! Här kommer en liten förhandstitt på innehållet, som i vanlig ordning bjuder på en hel del massa. Sommaren är inte slut än, men de flesta har fått börja fundera på att ta sig tillbaka till vardag med jobb, skola och gym. Dags att ta i med hårdhandskarna på träningen igen! 100 sidor inspiration för alla som förbättrar sin kropp. 

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-08 15:45

 • Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui från Uppsala kommer att tävla på årets Mr. Olympia. På bilderna skriver han på kontrakten i sällskap av sin bodybuildingmentor, BODY:s grundare Ove Rytter.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-07 16:00

 • Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Styrketräningen du inte kör, som förbättrar prestationen i all övrig träning!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-05 15:15

 • Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Fett är en del i människans grundstruktur tillsammans med bland annat muskler, vatten, ben och organ där samtliga komponenter är avgörande för vår hälsa. I synnerhet mängden fett är direkt relaterad till fysiskt välmående och prestationsförmåga. BODYs Linda Ericson berättar här om våra olika typer av kroppsfetter, vad som räknas som hälsosamma nivåer och hur vi gör för att mäta det.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-03 11:20

 • Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Mina bröstmuskler växer inte i volym vid bröstbenets mitt. Hur bör jag lägga upp min träning om jag vill öka bröstmuskelns volym just vid bröstbenets mitt? Går det att punktträna bröstmuskeln?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-08-01 11:00

 • The Hunger Games. Vad styr?

  The Hunger Games. Vad styr?

  En vanlig missuppfattning är att hunger styrs utifrån hur tomt eller fullt det är i magen. I själva verket regleras den i allra högsta grad av hormoner. Linda Ericson berättar om de två viktigaste spelpjäserna.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-30 12:58

 • 5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  Det spekuleras mycket kring fenomenet viktnedgång och fettförbränning i allehanda träningsforum, gymsällskap och antagligen även i de flesta fikarum. Temat är konstant glödhett och frågeställningen i stort sett alltid densamma: Hur maximerar vi fettförbränningen?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-26 14:30

 • Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  För några årtionden sedan ansågs kaffe inte vara något man drack med hälsan i åtanke. Alla drack det, men "visste" samtidigt att det inte var speciellt bra för kroppen. I dag vet vi bättre.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-07-21 12:40

 • Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Obalanser i den muskulära utvecklingen? Sluta skyll på genetiken och försök gör något åt dem istället. Linda Ericson berättar hur.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-18 11:35

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017