Imorgon gäller det!

Inregistreringen i full gång på Malmö Stadionmässan. Foto: Perra Axelsson

Imorgon gäller det!

Publicerad

Dagen D är här. Efter månader av förberedelser kan drömmen bli sann inom 24 timmar. Imorgon lördag är det dags att kliva upp på scenen.

Imorgon är det äntligen dags för atleterna att ge sitt allt inför den internationella domarkåren, när tävlingarna drar igång på Stadionmässan i Malmö klockan 09.00. Förutom äran att stå som vinnare, främst i ett vasst motstånd, kommer de som presterar bäst ha chans att kliva upp i ett större samanhang som IFBB Elite Pro. Dessutom finns också en sista möjlighet att bli uttagen för att åka med den svenska EM truppen till Santa Susanna, 2-7 maj. 

Foto: Perra Axelsson

Foto: Perra Axelsson

#SGPnedräkningen 
Under åtta veckor har vi kunnat följa fem atleter under deras förberedelser mot Sweden Grand Prix, på body.se/bloggar För dig som är nyfiken på hur en tävlingssatsning går till finns där en skattkista med tankar, reflektioner och tips. Vägen har varit kantad av lyckorus såväl som hjärnspöken. Såhär dagen innan visar det sig att det endast är tre atleter kvar, redo att kliva upp och ge sitt yttersta. 

Allt går inte att planera... 
Timmy Öhman råkade ut för maximal otur i söndags när hans fokus törnades av sjukdom. Ett par dagar senare fick han se sig besegrad av kroppen och tog beslutet att avstå tävling. Tråkigt givetvis på så långa förberedelser, med den insats som krävs av en satsande atlet. Vi önskar lycka till och ser fram emot att se honom på en annan scen, längre fram. 
body.se/bloggar/timmy-ohman

Vissa saker ändrar sig aldrig
Mats Ljung är, trots 51 tävlingar i ryggen, pirrig inför helgen! Med motståndet offentligt åker han rutchbana på känslorna och spänningen stiger. Som han tidigare berättat avstår han tömningen och sista träningspasset körde han så nära som igår. Nu är det tunnelseende hela vägen till spraytältet. 
body.se/bloggar/mats-ljung

Burger for the win? 
Lisa och coachen Rodi Bodrug planerar kosten och finjusterar vägen fram de sista dagarna. Målet är en fylligare form än sist och kvällen innan tävling laddar Lisa upp med – en hamburgare. Gissningsvis efterlängtad. Vi hoppas den smakar!
body.se/bloggar/lisa-ivarsson

Burger for the win? 
Annas tillfälliga dipp har vänt. Helgen som gick var den bästa på hela dieten, mycket tack vara den plåtning hon gjorde med fotografen Sean Nelson, som kommit över från USA för att plåta ett antal kvinnliga atleter för Her Biceps. Humöret är på topp och tur är väl det, inte minst för medresenärerna i den åtta timmar långa bilresan till Malmö.
body.se/bloggar/anna-norberg


Lämnar plats! 
Shahin är som bekant den andra atleten som inte kommer stå på scenen, eftersom han redan haffat sitt proffskort och därmed inte kan delta på Sweden Grand Prix. Istället lämnar han plats för övriga som får chansen. Vi vill inte vara sämre, så därför säger vi... 

Hallå där Victor! 

Foto: Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com

Namn: Victor Graneheim
Ålder: 28 år
Bor: Sundsvall
Gym: Ironworks 24 Sundsvall
Team: TEAM SSN
Aktuell: Medverkar i BODYs filmserie om ovanliga grepp samt tävlar i Men´s Physique
IG: @victorgraneheim

För drygt 20 år sedan besökte du din första tävling – Sweden Grand Prix 1997. Vad var ditt intryck då? 
Det var första gången jag som liten grabb för första gången besökt en tävling och jag hade ingen aning om vad det handlade om. Jag kommer ihåg att jag var superstolt över pappa, Anders Graneheim, som var med och tävlade och fick en fin placering. Det var nervöst när speakern började ropa upp placeringarna. Partisk sjuåring som jag var då tyckte jag att han skulle vunnit, men han blev slagen av fenomenale Ingvar Larsson och Stig-Eive Nilsson och slutade därmed på tredjeplats.

Vilka tävlingsminnen har satt sig starkast under de 20 år sen som passerat sedan dess? 
Helt klart Sweden Grand Prix 1997! Startfältet var sjukt bra. Om jag inte missminner mig så hade samtliga 15 startande minst ett SM-guld i bagaget, med namn som Johnny Grape (6:a), Omid Parsa (5:a), Stig-Eive Nilsson (2:a) och Ingvar Larsson (1:a).

Vilka fysiker har imponerat mest på dig genom åren? 
Frank Zane är en klar favorit tätt följt av Bob Paris. Sen är även svag för byggare med stark personlighet som Arnold och Tom Platz.

Vad har pappa betytt för din träning och ditt tävlingsintresse? 
Oj! Allt och lite till. Han har alltid stöttat mig i vad jag vill göra och alltid funnits där oavsett. Pappa skulle coach de som var tävlingsintresserade hösten 2015. Av någon anledning så följde jag med även fast jag hade själv inte funderat på att tävla, men där träffade jag Maya som jag blev förtjust i som skulle tävla! Så jag hakade på. Idag är jag och Maya ett par och tävlar båda två. 

Vad har du för förväntningar på årets Sweden Grand Prix? 
Mina personliga förväntningar är att jag förhoppningsvis kan ta en bättre placering än vad pappa gjorde 1997. Jag förväntar mig att nivån på tävlingen i deltagande och arrangemang kommer vara det bästa Sverige levererat!

Bilden på Victor är tagen av Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com 

Perra Axelsson och Shahin Nejad

BODYs mingelfotograf och mannen bakom alla bilder i BODY.se/bildbank med vårt nya proffs Shahin Nejad.

On
Off

0 kommentarer

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

 • SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  Ribban läggs högst på en gång när Svenska Mästerskapen inleder hösten. Dessutom inleds tävlingarna som sig bör med veteranerna, som visar var skåpet ska stå.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-28 21:43

 • Strategin EFTER träningen A & O

  Strategin EFTER träningen A & O

  Följer du de grundläggande principerna för maximal muskelutveckling, eller förväntar du dig att ett utstuderat träningsupplägg på egen hand ska ta dig i mål?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-24 09:00

 • Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Fladdrar knäskålarna när du böjer? Viker sig fötterna? Känns höften omedgörlig? Kanske dags att se över din rörlighet innan du försöker dig på nästa PB!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-20 09:18

 • Mr. Olympia resultat

  Mr. Olympia resultat

  Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-16 09:45

 • I natt startar Mr Olympia!

  I natt startar Mr Olympia!

  Joe Weider's Olympia Fitness & Performance Weekend startar klockan fyra i natt svensk tid på Orleans Casino i Las Vegas.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-09-14 11:48

 • Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Är det någon övning samtliga idrottsmän har som självklart inslag i sina uppbyggnadsperioder så är det knäböj. Du kan isolera lårmuskulaturen genom att bensparka, lårcurla och benpressa in absurdum men om ambitionen är att utveckla funktionell helhetsstyrka är denna hat-älskade övning överlägsen. Knäböj är dessutom ett av de tre delmomenten i kraftsporten styrkelyft tillsammans med marklyft och bänkpress, vilket ger oss en hint om dess relevans.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-12 14:00

 • Fuska smart

  Fuska smart

  Cheat meal eller cheat day? Ska vi över huvud taget ge oss på en ätardag? Hur bör vi tänka?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-10 13:40

 • Glöden blir bara starkare

  Glöden blir bara starkare

  Vid 46 års ålder visar Trelleborgsbaserade proffsbyggaren Oliver Adzievski inga tecken på att sakta in. Siktet är inställt på Mr. Olympia 2019.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-09-07 10:27

 • Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  När vi talar om vitaminer och mineraler glömmer vi tyvärr ofta bort några pusselbitar. Låt oss ta en titt på en av de absolut viktigaste.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-04 10:30

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017