EM: Dag 2

EM: Dag 2

Publicerad

Andra dagen på Europeiska Mästerskapen 2018 bjöd på mycket scentid för Team Sweden. Inte mindre än sju atleter ur landslaget breddade latsarna och maxade axelvidden. För fyra av dem räckte det till medaljer – varav ett guld!

Först ut var Miriam Mini Reyes Lindberg, Bodyfitness Veteran 40-44 år, som med sin välbalanserade och atletiska ram tog sig till final. Miriam har en bra helhet, men det är när hon vänder baksidan till och får visa sin detaljerade ryggtavla som hon glänser som bäst. Idag ledde den till en bronsmedalj att hänga på framsidan.

Varvade hennes framträdanden gjorde Carina Isaksson och Evalinda Aarvaag som följde i klassen efter, Bodyfitness Veteran +45 år. Båda tjejerna stack ut på linen och ingen var förvånad när båda blev utplockade till förstafemman. Inte heller när de gick till final och inte när de väl stod kvar i topp tre. Truppen höll andan när Evalindas namn först lästes upp för bronsplacering och sedan Carinas som silvermedaljör. Kul att se Sverige dominera pallen! 

Miriam Mini Reyes Lindberg, Evalinda Aarvag och Carina Isaksson

Miriam Mini Reyes Lindberg, brons, Evalinda Aarvaag, brons, och Carina Isaksson, silver.

Efter denna spännande inledning... blev det pausfåglar. Arenan tömdes på åskådare när en långdragen uppvisning i women´s och men´s fitness tog fart med backflips och akrobatik. Jo, de är duktiga. Men det är något annat, och tveksamt om det hör hit. När man nu har delvis separata mästerskap för juniorer, veteraner och seniorer, förstår jag inte riktigt varför man klämmer in detta mitt i muskelklasserna. Jag kan vara helt ute och cykla, men nu är det jag som håller i pennan och då säger jag att det dog inne på arenan. Om atleterna ändå hade tagit det på allvar hade det ju varit fint, men en kille visade upp sina skills i... armhävningar och air squats? Jag kan nästan tycka att det borde bestraffas att komma så oförberedd, med tanke på hur atleterna backstage som väntar på sin tur kämpat. Men men, till sist var det så dags för...

Jonas Claesson, vår långe, ståtlige byggare i 40-44 år, över +90 kg. Rutinerad strålade han självsäkerhet. Jag kan också skvallra om att BODYs fotograf Seth Janson beskrivit honom som en av de mest ödmjuka atleter han träffat. Det är inte illa. Idag landade Jonas i final och slutade på en femteplats.

Jonas Claesson, sexa

Jonas Claesson på femteplats.

Därefter klev Anthony Pettersson och Aran Hafid upp i samma klass, Men´s Physique -173 cm. Anthony hade oturen att bli placerad längst ut på flanken i en illa upplyst del av scenen, i vad som troligtvis var dagens största klass, . Både han och Aran lyckades dock ta sig vidare i elimineringen och bland de femton som blev kvar hamnade de tillsammans i andra call out. Där slutade resan för Anthony medan Aran förde den svenska fanan vidare till finalen, i vilken han slutade som sexa.

Anthony och Aran i andra call out

Anthony och Aran, tillsammans i andra call out.

Aran Hafid på sjätteplats

Aran Hafid på sjätteplats.

Efter en lång dag var det så dags för Pierre Ericsson att kliva upp i Men´s Physique -179 cm. Pierre, som på frågan hur det kändes att vinna overallen på nordiska svarade något i stil med att "det var väntat". Kaxighet och självsäkerhet behövs och för att vinna måste man kunna visualisera det – nu vet han även hur segern som EM mästare smakar, då han slutligen fick guldet utdelat av Niclas Strömqvist, Sveriges förbundsordförande.

Pierre Ericsson och Niclas Strömqvist

Pierre Ericsson, stolt guldmedaljör, med Niclas Strömqvist, stolt förbundsordförande.

En bra dag på EM, en bra dag för Team Sweden – som ju inte bara består av atleterna på scenen. Landslaget går under ledning av Jörgen Nilsson som tillsammans med Eddie Bergqvist, Jojje och Tina Lemor gör ett jättejobb i bakgrunden, liksom gänget med spraytanpumparna. Tack! 

Backstage

Backstageområdet vid sidan av scenen.

Paus i färgfixet.

Jojje, Eddie, Tina och Jörgen sammanträder i dagens allvar...

...vilket även innebär att bidra till bra stämning i gruppen.

Läs mer om EM 2018: 

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

On
Off

0 kommentarer

 • 5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  Lovisa Stenman i fem specialare som definitivt lyfter din rumpa till nya höjder. Vår grymma fotograf Seth Janson bjuder här på en teaser. I nya numret av BODY får du detta – och mycket mer!

  Nyheter Seth Janson, 2018-08-18 08:30

 • Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Är det bra att äta brosk och skinn på till exempel kyckling? Jag har hört att det är bra för lederna –och att det motverkar stretchmärken på huden som blir av träning.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-16 09:45

 • Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Få saker är mer förödande för träningen än att vara sjuk. Har man någon mindre skada kan man ofta träna runt den med alternativa upplägg och övningar, men är man sjuk blir det ingen träning alls gjord. Ingen träning betyder negativa resultat, eller till och med helt uteblivna sådana. Hösten och vintern är nära förestående, kanske mer nära än man vill tänka på, och det betyder för många slutet på lata dagar på stranden och i stället nya hårdsatsningar i gymmet. För att få ut så mycket som möjligt av de här satsningarna krävs att man kan träna utan ofrivilliga avbrott. Det sista man behöver är att tillbringa en vecka i sängen med hostmedicin och näsdukar.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-08-15 09:43

 • Äntligen i butikshyllorna!

  Äntligen i butikshyllorna!

  Den olidliga väntan är över och nya numret av BODY finns åter på hyllorna i en butik nära dig

  Nyheter Redaktionen, 2018-08-14 12:30

 • Vad är det med motivation?

  Vad är det med motivation?

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-14 09:15

 • Baksidornas baksidor

  Baksidornas baksidor

  Jag har svårt att bygga baksida lår. När jag väl tränar baksidorna så har jag såpass bra kontakt att det börjar krampa. Efteråt kan jag knappt böja mig framåt. Ett återkommande problem är smärta i ländryggen, ibland så illa som ryggskott. Dock händer det inte mycket med muskelns utveckling. Tränar jag fel?

  Nyheter Robin Anzengruber, 2018-08-11 11:05

 • Äntligen nytt nummer av BODY!

  Äntligen nytt nummer av BODY!

  Om bara några dagar landar nya numret! Här kommer en liten förhandstitt på innehållet, som i vanlig ordning bjuder på en hel del massa. Sommaren är inte slut än, men de flesta har fått börja fundera på att ta sig tillbaka till vardag med jobb, skola och gym. Dags att ta i med hårdhandskarna på träningen igen! 100 sidor inspiration för alla som förbättrar sin kropp. 

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-08 15:45

 • Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui från Uppsala kommer att tävla på årets Mr. Olympia. På bilderna skriver han på kontrakten i sällskap av sin bodybuildingmentor, BODY:s grundare Ove Rytter.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-07 16:00

 • Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Styrketräningen du inte kör, som förbättrar prestationen i all övrig träning!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-05 15:15

 • Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Fett är en del i människans grundstruktur tillsammans med bland annat muskler, vatten, ben och organ där samtliga komponenter är avgörande för vår hälsa. I synnerhet mängden fett är direkt relaterad till fysiskt välmående och prestationsförmåga. BODYs Linda Ericson berättar här om våra olika typer av kroppsfetter, vad som räknas som hälsosamma nivåer och hur vi gör för att mäta det.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-03 11:20

 • Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Mina bröstmuskler växer inte i volym vid bröstbenets mitt. Hur bör jag lägga upp min träning om jag vill öka bröstmuskelns volym just vid bröstbenets mitt? Går det att punktträna bröstmuskeln?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-08-01 11:00

 • The Hunger Games. Vad styr?

  The Hunger Games. Vad styr?

  En vanlig missuppfattning är att hunger styrs utifrån hur tomt eller fullt det är i magen. I själva verket regleras den i allra högsta grad av hormoner. Linda Ericson berättar om de två viktigaste spelpjäserna.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-30 12:58

 • 5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  Det spekuleras mycket kring fenomenet viktnedgång och fettförbränning i allehanda träningsforum, gymsällskap och antagligen även i de flesta fikarum. Temat är konstant glödhett och frågeställningen i stort sett alltid densamma: Hur maximerar vi fettförbränningen?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-26 14:30

 • Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  För några årtionden sedan ansågs kaffe inte vara något man drack med hälsan i åtanke. Alla drack det, men "visste" samtidigt att det inte var speciellt bra för kroppen. I dag vet vi bättre.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-07-21 12:40

 • Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Obalanser i den muskulära utvecklingen? Sluta skyll på genetiken och försök gör något åt dem istället. Linda Ericson berättar hur.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-18 11:35

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017