EM: Dag 2

EM: Dag 2

Publicerad

Andra dagen på Europeiska Mästerskapen 2018 bjöd på mycket scentid för Team Sweden. Inte mindre än sju atleter ur landslaget breddade latsarna och maxade axelvidden. För fyra av dem räckte det till medaljer – varav ett guld!

Först ut var Miriam Mini Reyes Lindberg, Bodyfitness Veteran 40-44 år, som med sin välbalanserade och atletiska ram tog sig till final. Miriam har en bra helhet, men det är när hon vänder baksidan till och får visa sin detaljerade ryggtavla som hon glänser som bäst. Idag ledde den till en bronsmedalj att hänga på framsidan.

Varvade hennes framträdanden gjorde Carina Isaksson och Evalinda Aarvaag som följde i klassen efter, Bodyfitness Veteran +45 år. Båda tjejerna stack ut på linen och ingen var förvånad när båda blev utplockade till förstafemman. Inte heller när de gick till final och inte när de väl stod kvar i topp tre. Truppen höll andan när Evalindas namn först lästes upp för bronsplacering och sedan Carinas som silvermedaljör. Kul att se Sverige dominera pallen! 

Miriam Mini Reyes Lindberg, Evalinda Aarvag och Carina Isaksson

Miriam Mini Reyes Lindberg, brons, Evalinda Aarvaag, brons, och Carina Isaksson, silver.

Efter denna spännande inledning... blev det pausfåglar. Arenan tömdes på åskådare när en långdragen uppvisning i women´s och men´s fitness tog fart med backflips och akrobatik. Jo, de är duktiga. Men det är något annat, och tveksamt om det hör hit. När man nu har delvis separata mästerskap för juniorer, veteraner och seniorer, förstår jag inte riktigt varför man klämmer in detta mitt i muskelklasserna. Jag kan vara helt ute och cykla, men nu är det jag som håller i pennan och då säger jag att det dog inne på arenan. Om atleterna ändå hade tagit det på allvar hade det ju varit fint, men en kille visade upp sina skills i... armhävningar och air squats? Jag kan nästan tycka att det borde bestraffas att komma så oförberedd, med tanke på hur atleterna backstage som väntar på sin tur kämpat. Men men, till sist var det så dags för...

Jonas Claesson, vår långe, ståtlige byggare i 40-44 år, över +90 kg. Rutinerad strålade han självsäkerhet. Jag kan också skvallra om att BODYs fotograf Seth Janson beskrivit honom som en av de mest ödmjuka atleter han träffat. Det är inte illa. Idag landade Jonas i final och slutade på en femteplats.

Jonas Claesson, sexa

Jonas Claesson på femteplats.

Därefter klev Anthony Pettersson och Aran Hafid upp i samma klass, Men´s Physique -173 cm. Anthony hade oturen att bli placerad längst ut på flanken i en illa upplyst del av scenen, i vad som troligtvis var dagens största klass, . Både han och Aran lyckades dock ta sig vidare i elimineringen och bland de femton som blev kvar hamnade de tillsammans i andra call out. Där slutade resan för Anthony medan Aran förde den svenska fanan vidare till finalen, i vilken han slutade som sexa.

Anthony och Aran i andra call out

Anthony och Aran, tillsammans i andra call out.

Aran Hafid på sjätteplats

Aran Hafid på sjätteplats.

Efter en lång dag var det så dags för Pierre Ericsson att kliva upp i Men´s Physique -179 cm. Pierre, som på frågan hur det kändes att vinna overallen på nordiska svarade något i stil med att "det var väntat". Kaxighet och självsäkerhet behövs och för att vinna måste man kunna visualisera det – nu vet han även hur segern som EM mästare smakar, då han slutligen fick guldet utdelat av Niclas Strömqvist, Sveriges förbundsordförande.

Pierre Ericsson och Niclas Strömqvist

Pierre Ericsson, stolt guldmedaljör, med Niclas Strömqvist, stolt förbundsordförande.

En bra dag på EM, en bra dag för Team Sweden – som ju inte bara består av atleterna på scenen. Landslaget går under ledning av Jörgen Nilsson som tillsammans med Eddie Bergqvist, Jojje och Tina Lemor gör ett jättejobb i bakgrunden, liksom gänget med spraytanpumparna. Tack! 

Backstage

Backstageområdet vid sidan av scenen.

Paus i färgfixet.

Jojje, Eddie, Tina och Jörgen sammanträder i dagens allvar...

...vilket även innebär att bidra till bra stämning i gruppen.

Läs mer om EM 2018: 

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

On
Off

0 kommentarer

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

 • SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  Ribban läggs högst på en gång när Svenska Mästerskapen inleder hösten. Dessutom inleds tävlingarna som sig bör med veteranerna, som visar var skåpet ska stå.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-28 21:43

 • Strategin EFTER träningen A & O

  Strategin EFTER träningen A & O

  Följer du de grundläggande principerna för maximal muskelutveckling, eller förväntar du dig att ett utstuderat träningsupplägg på egen hand ska ta dig i mål?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-24 09:00

 • Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Fladdrar knäskålarna när du böjer? Viker sig fötterna? Känns höften omedgörlig? Kanske dags att se över din rörlighet innan du försöker dig på nästa PB!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-20 09:18

 • Mr. Olympia resultat

  Mr. Olympia resultat

  Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-16 09:45

 • I natt startar Mr Olympia!

  I natt startar Mr Olympia!

  Joe Weider's Olympia Fitness & Performance Weekend startar klockan fyra i natt svensk tid på Orleans Casino i Las Vegas.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-09-14 11:48

 • Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Är det någon övning samtliga idrottsmän har som självklart inslag i sina uppbyggnadsperioder så är det knäböj. Du kan isolera lårmuskulaturen genom att bensparka, lårcurla och benpressa in absurdum men om ambitionen är att utveckla funktionell helhetsstyrka är denna hat-älskade övning överlägsen. Knäböj är dessutom ett av de tre delmomenten i kraftsporten styrkelyft tillsammans med marklyft och bänkpress, vilket ger oss en hint om dess relevans.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-12 14:00

 • Fuska smart

  Fuska smart

  Cheat meal eller cheat day? Ska vi över huvud taget ge oss på en ätardag? Hur bör vi tänka?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-10 13:40

 • Glöden blir bara starkare

  Glöden blir bara starkare

  Vid 46 års ålder visar Trelleborgsbaserade proffsbyggaren Oliver Adzievski inga tecken på att sakta in. Siktet är inställt på Mr. Olympia 2019.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-09-07 10:27

 • Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  När vi talar om vitaminer och mineraler glömmer vi tyvärr ofta bort några pusselbitar. Låt oss ta en titt på en av de absolut viktigaste.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-04 10:30

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017