BODY nr 2/2018 äntligen här

Publicerad

Första numret av BODY efter ägarbytet är här. Häng med när vi i nya redaktionen reser tillbaka till framtiden och uppdaterar tidningens utseende och innehåll samtidigt som vi söker oss tillbaka till ursprunget. 100 sidor fullmatade med fysikförbättring, kroppsbyggning, träning, tävling och gymlivsstil.

Ledare: Allt är process. Livsdisciplinen som kallas fysisk kultur.

Nya numret av BODY finns nu i en butik nära dig. I innehållet finner du bland annat:

BODYs majutgåva finns nu i en butik nära dig. Axplock ur innehållet:

 • En ny sorts damatlet: Angelica Enberg har det kompletta paketet
 • Lista: 8 livsviktiga livsstilshacks som håller dig på banan när vardagen tränger sig på
 • Träning: Så åstadkommer förre svenska mästaren i Bodybuilding, Mikael Hancic, maximalt pump
 • Christofer Nober: Och den hårda sanningen om professionell bodybuilding
 • 200 kg i knäböj: Vi checkar in med styrkelyftsfenomenet Bella Von Weissenberg
 • Nutrition: Sulforafan och myostatinhämning – grönsaken som lossar handbromsen från ditt muskelbygge
 • Better Bodies Challenge: vi utvecklar tävlingsreportagen och välkomnar nya grenen Wellness Fitness

På omslaget: Christofer Nober. Omslagsfotograf är Seth Janson.

BODY Magazine nummer 2 2018

Sid 15: I korthet. Vi blandar och ger med nyheter och aktuell forskning. Vad krävdes för att en 72-kilostjej från Göteborg skulle ta 200 kilo i knäböj? Vilket vanligt mineraltillskott raderar ut de negativa effekterna av sömnbrist? Och varför ska du egentligen sola helnaken i sommar?

Sid 23: Produkter vi gillar. Dorian Yates, "The Shadow" var en av tidernas mest inflytelserika bodybuilders. Ensam i sitt källargym i det gråmulna Birmingham lade Yates en helt ny ribba för muskelmassa och hårdhet. Hans nya självbiografi har just landat.

Sid 24: Samtal med Christofer Nober. Drivkrafterna, uppoffringarna, riskerna och belöningarna. Sveriges bäste amatör släpper loss mitt under karriärens hårdaste tävlingsförberedelser, satsningen som ska ta honom till proffsscenen en gång för alla.

Sid 40: Tips. Hur maximerar vi våra förutsättningar att följa planen för en bättre fysik, även när vi inte har tid? Vardagens måstelista kan ta knäcken på den ambitiösaste satsning. Här är åtgärderna som garderar.

Sid 50: Träning. Bläddra till detta uppslag om du tror dambyggningen är antingen död och försvunnen eller reducerad till en skönhetstävling där muskelmassan hamnat i baksätet. Så här byggde Angelica Enberg en elitöverkropp.

Sid 62: Tävling. Fredrik Age synar Better Bodies Challenge och kommenterar atleterna och deras fysiker. Kanske är det ett fåtal av oss som tränar på gym som någonsin kommer att tävla, men det är i förberedelserna för scenen som metoderna för fysikförbättring slipas och uppdateras till sitt yttersta.

Sid 78: Fem specialare. Pumpkänsla är en av målsättningarna med den träningsstil som betonar mind-muscle-connection. Bättre än sex tyckte Arnold, inte undra på att mannen blev en av världshistoriens främsta. Mikael Hancic visar dig hur.

Sid 90: Nutrition. Visste du att en genetisk betingad brist på proteinet myostatin får råttor att utveckla dubbelt så stor muskelmassa som sina normala artsfränder? De bär för små linnen till och med på vintern! Läs om grönsaken som hämmar myostatinet på naturlig väg!

Alltid i BODY:

Förbundsordföranden har ordet. Svenska Kroppskulturförbundet meddelar oss vad som är på såväl tapet som horisont.

Vetenskap. De senaste forskningsrönen kring styrka, muskler, fettförbränning, prestationsförmåga, beteende och välmående.

Experterna: Abbe Benaouda (styrketräning), Helene Ahlson (tävling), Anki Sundin (Nutrition), Robin Anzengruber (Rehab och Prehab) tänker till i klassiskt fråga-svarformat.

On
Off

0 kommentarer

 • 5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  Lovisa Stenman i fem specialare som definitivt lyfter din rumpa till nya höjder. Vår grymma fotograf Seth Janson bjuder här på en teaser. I nya numret av BODY får du detta – och mycket mer!

  Nyheter Seth Janson, 2018-08-18 08:30

 • Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Är det bra att äta brosk och skinn på till exempel kyckling? Jag har hört att det är bra för lederna –och att det motverkar stretchmärken på huden som blir av träning.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-16 09:45

 • Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Få saker är mer förödande för träningen än att vara sjuk. Har man någon mindre skada kan man ofta träna runt den med alternativa upplägg och övningar, men är man sjuk blir det ingen träning alls gjord. Ingen träning betyder negativa resultat, eller till och med helt uteblivna sådana. Hösten och vintern är nära förestående, kanske mer nära än man vill tänka på, och det betyder för många slutet på lata dagar på stranden och i stället nya hårdsatsningar i gymmet. För att få ut så mycket som möjligt av de här satsningarna krävs att man kan träna utan ofrivilliga avbrott. Det sista man behöver är att tillbringa en vecka i sängen med hostmedicin och näsdukar.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-08-15 09:43

 • Äntligen i butikshyllorna!

  Äntligen i butikshyllorna!

  Den olidliga väntan är över och nya numret av BODY finns åter på hyllorna i en butik nära dig

  Nyheter Redaktionen, 2018-08-14 12:30

 • Vad är det med motivation?

  Vad är det med motivation?

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-14 09:15

 • Baksidornas baksidor

  Baksidornas baksidor

  Jag har svårt att bygga baksida lår. När jag väl tränar baksidorna så har jag såpass bra kontakt att det börjar krampa. Efteråt kan jag knappt böja mig framåt. Ett återkommande problem är smärta i ländryggen, ibland så illa som ryggskott. Dock händer det inte mycket med muskelns utveckling. Tränar jag fel?

  Nyheter Robin Anzengruber, 2018-08-11 11:05

 • Äntligen nytt nummer av BODY!

  Äntligen nytt nummer av BODY!

  Om bara några dagar landar nya numret! Här kommer en liten förhandstitt på innehållet, som i vanlig ordning bjuder på en hel del massa. Sommaren är inte slut än, men de flesta har fått börja fundera på att ta sig tillbaka till vardag med jobb, skola och gym. Dags att ta i med hårdhandskarna på träningen igen! 100 sidor inspiration för alla som förbättrar sin kropp. 

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-08 15:45

 • Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui klar för Mr. Olympia

  Antoni Khadraoui från Uppsala kommer att tävla på årets Mr. Olympia. På bilderna skriver han på kontrakten i sällskap av sin bodybuildingmentor, BODY:s grundare Ove Rytter.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-07 16:00

 • Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Outnyttjad potential - snabba gainz!

  Styrketräningen du inte kör, som förbättrar prestationen i all övrig träning!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-05 15:15

 • Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Vad är kroppsfett? Hur mäter vi det och vad är hälsosamt?

  Fett är en del i människans grundstruktur tillsammans med bland annat muskler, vatten, ben och organ där samtliga komponenter är avgörande för vår hälsa. I synnerhet mängden fett är direkt relaterad till fysiskt välmående och prestationsförmåga. BODYs Linda Ericson berättar här om våra olika typer av kroppsfetter, vad som räknas som hälsosamma nivåer och hur vi gör för att mäta det.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-03 11:20

 • Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Större bröst med punktträning? BODYs träningsexpert Abbe Benaouda svarar

  Mina bröstmuskler växer inte i volym vid bröstbenets mitt. Hur bör jag lägga upp min träning om jag vill öka bröstmuskelns volym just vid bröstbenets mitt? Går det att punktträna bröstmuskeln?

  Nyheter Abbe Benaouda, 2018-08-01 11:00

 • The Hunger Games. Vad styr?

  The Hunger Games. Vad styr?

  En vanlig missuppfattning är att hunger styrs utifrån hur tomt eller fullt det är i magen. I själva verket regleras den i allra högsta grad av hormoner. Linda Ericson berättar om de två viktigaste spelpjäserna.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-30 12:58

 • 5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  5 tillgängliga sätt att maxa din fettförbränning

  Det spekuleras mycket kring fenomenet viktnedgång och fettförbränning i allehanda träningsforum, gymsällskap och antagligen även i de flesta fikarum. Temat är konstant glödhett och frågeställningen i stort sett alltid densamma: Hur maximerar vi fettförbränningen?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-26 14:30

 • Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  Purfärska nyheter om vårt mest älskade livselixir

  För några årtionden sedan ansågs kaffe inte vara något man drack med hälsan i åtanke. Alla drack det, men "visste" samtidigt att det inte var speciellt bra för kroppen. I dag vet vi bättre.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-07-21 12:40

 • Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Muskler som sackar efter? Kanske dags att syna träningen i sömmarna!

  Obalanser i den muskulära utvecklingen? Sluta skyll på genetiken och försök gör något åt dem istället. Linda Ericson berättar hur.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-07-18 11:35

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017