Tänk utanför ramarna

Publicerad

Svensk bodybuilding måste ta nästa steg. Spaningen är Niro De La Ruas, bodybuilder, coach och gymägare.

Mellan nystartade monstergymmet Saint Iron i Göteborg, naprapatklienterna och coachning av fysikatleter lever han träning upp till 14 timmar om dagen, varje dag.

– Byggarna missar att promota sig själva som karaktärer, säger Niro. Visst det här är en sport, men det är lika mycket show. Du kan inte bara vara: "Hej jag heter Kalle och gillar att lyfta vikter och äta kyckling med broccoli fem gånger om dagen". Du måste vara lite mer än så. Vara närvarande på nätet och skapa ett drama som är intressant att följa. Byggarna är för introverta. Det behövs action, trashtalk, hype. För att folk ska bli intresserade. Kom ihåg att tävling bara är tio minuter av en fem månader lång diet. MP (Men's Physique)-killarna är något bättre på det här än de rena kroppsbyggarna, kanske för att de generellt sett är yngre och kaxigare. "Riktig" byggning tar lång, lång tid att bli bra på. 

Kan du ge något exempel på hur man kan jobba med detta?

– Atleterna och promotorerna måste snacka ihop sig och bygga ut alltihop runt omkring. När jag blev tillfrågad om att ställa upp i Tyngre Classic III 2016 var mitt villkor att jag skulle få lite fria händer vid poseringen. Göra lite show. Visst, gör precis vad du vill, svarade Alex Danielsson, all cred till honom för det! Jag och Samir gick ned bland publiken och hade en fri pose-down. Åskådarna blev som galna. Sharam Daneshmand är en annan arrangör som jag tycker har ett väldigt bra tänk när det gäller de här sakerna. Tyvärr blir arrangörernas händer i vissa fall något bundna av förbundet som håller hårt på att allt ska vara formellt och hålla sig inom givna ramar. I USA är de experter på att ta till exempel en filmpremiär, en sport som MMA eller Wrestling och expandera det till att bli "larger than life".Tänk utanför ramarna. Profilera dig själv. Skitsnack bygger på avundsjuka och sker bakom någons rygg. Men trashtalk är underhållande och säljande, och sker face to face!

Gymmet Saint Iron har knappt ett år på nacken, ligger i ett stort, öppet före detta varuhus i Agnesberg i Östra Göteborg och baserar sig på familjär stämning och hardcorekänsla.

– Alla som vill jobba hårt för att utvecklas och nå sina mål är välkomna hit, säger Niro. Jag bryr mig inte om i fall du tävlar i byggning, Bikini, Crossfit eller Triathlon, eller bara vill bli starkare och komma i form. Men vill du bara sippa kaffe och spana på brudar är det bättre att du börjar på Nordic Wellness. Försäljningen är inte det primära här. Saint Iron är ett hem. För The Iron Family. Den klick som engagerar sig i gymmet. Och oavsett din roll och din nivå ska du känna dig hemma här. Aldrig utanför. Vi går ut och äter, har event, åker på tävlingar tillsammans. Den 1 september har vi Bench Mania här på gymmet. Det blir bänkpresstävlingar och mat. Alltid lyftning och mat. I slutet av oktober har vi ett annat event, Alla Helgons Blodiga lyft, med maskerad, lyftning, mat och ett skönt gäng. Alla är välkomna!

Niro De la Rua har en tung karriär bakom sig som ännu inte är definitivt avslutad, även om det mesta av hans energi för tillfället går till gymmet och klienterna. Karriärens höjdpunkter inkluderar vinster vid Luciapokalen, Battle of Sweden och Norway Open, i Bodybuilding.

– Men högst värderar jag själv nog min tredjeplats på Loaded Cup 2016 och min insats som coach när Pontus Koskelainen tog sitt proffskort, funderar Niro. Det är de highlights från min karriär som jag själv är mest stolt över!

Inne på Saint Iron är varje vägg smyckad på något sätt. Här är en av målningarna.

Saint Iron

Niro

On
Off

0 kommentarer

 • Intervjuregn på Swefit Expo

  Intervjuregn på Swefit Expo

  I helgen gick Swefit Expo i Borås av stapeln, med många fina tävlingar och utställare på plats. Arrangör Sharam Daneshmand passade på att haffa flera av de närvarande atleterna för en stunds samtal.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-12 10:25

 • Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Att kategoriskt klassa övningar som "bra" eller "dåliga" är vanskligt. Väldigt få övningar är bra eller dåliga i alla situationer. Först måste man fråga sig vem det är som utför övningen och i vilket syfte han eller hon utför övningen.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-08 09:13

 • Sneak peek av nya numret!

  Sneak peek av nya numret!

  Vi har längtat ihjäl oss efter nya numret av BODY (men det har det varit värt). Ni kan inte få tag i det i butik riktigt än, men här kommer en liten förhandstitt så att ni hinner förbereda er mentalt på nästa veckas fullknôkade godispåse!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-04 09:45

 • Dags att ge upp?

  Dags att ge upp?

  Du slår knut på dig själv om och om igen men resultaten uteblir ändå. Det är kanske dags att byta övning?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-11-01 12:46

 • Tid mellan tävlingar?

  Tid mellan tävlingar?

  Hur mycket tid ska man ge sig själv mellan tävlingarna, för att hinna utveckla mer muskelmassa och hinna förbättra sin fysik på lång sikt?

  Nyheter Helene Ahlson, 2018-10-30 10:40

 • Maximera effekten av din styrketräning

  Maximera effekten av din styrketräning

  Vi är nog alla överens om att stretching är ett prestationshöjande inslag i en genomtänkt träningsrutin även om åsikterna går isär vad gäller utförande, timing och stretchingens faktiska syfte. Ägna det fem minuter av din dag och din kropp kommer att tacka dig redan i kväll!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-10-25 11:30

 • Klassiker i Tyngre kostym

  Klassiker i Tyngre kostym

  I helgen gick den sjunde upplagan av Tyngre Classic av stapeln. Efter en lång väntan fick fansen fitness, styrkemätning, viktstänger, glass och e-sport serverat i arrangörernas egen passionsgryta.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-23 18:51

 • Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Atleter från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Island möttes i Stockholm för att slåss om pokalerna. Ännu en gång stod det klart vilken nation som har bäst koll på träning för tryck, då Team Sweden plockade hem överlägset flest guld.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-22 07:24

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

 • SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  Ribban läggs högst på en gång när Svenska Mästerskapen inleder hösten. Dessutom inleds tävlingarna som sig bör med veteranerna, som visar var skåpet ska stå.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-28 21:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

2 kommentarer

annavoughot: Hej, vill du ha lite roligt? Jag har en webbkamera, någon av dina önskemål, följ länken sexychatxxx.com och lägg till mig som en vän

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017