Isak Melin och den bättre korven

Publicerad

Mångsysslaren Isak Melin har lämnat tävlandet i klassisk bodybuilding bakom sig i alla fall tillfälligt, till förmån till PT-verksamheten, skådespelarutbildningen, karriären som extremätare och det ultimata målet som storfräsar-PT i USA. Nu adderar han korvmakare till meritlistan.

– Jag har fått välja lite mellan min egen tävlingskarriär och andra projekt, funderar Isak. Visst är det trevligt att se riktigt bra ut i spegeln, men det gäller att ha tid och energi över till klienterna och mina övriga verksamheter. Sedan, när man börjar träna vanligt folk så inser man att byggning inte är så superintressant för dem. De vill liksom inte se "popping veins" och hela den grejen. 

Extremätning Isak?

– Det kom jag först in i på skoj, en bekant hade varit på en nyöppnad hamburgerkrog där de hade ett jippo: Den som åt mest fick sitt namn uppskrivet på en tavla på stället. Killen jag kände var ganska mallig för att han hade ätit nio stycken, jag gick dit och klådde honom genom att äta 14. Han skickade dit sin lillebror som klarade 15, jag tror jag åt 17 innan vi avbröt det hela. Sedan dess har jag tävlat många gånger och bland annat ätit 4,5 kilo hamburgare med ett halvt kilo cheddar, 130 bitar sushi… Jag gjorde ett försök på Sveriges största pizza som var en meter i diameter, men den orkade jag inte. Enda gången jag har fått stryk var av en tjej som åt 28 amerikanska pannkakor här i Göteborg. Jag fick ge mig på 22, jag tror det var allt socker som ställde till det för mig den gången. Lite löjligt känns det för jag har blivit intervjuad av varenda tidning och fått mångdubbelt mer publicitet för min extremätning än för min kroppsbyggning, fast jag förstås lagt tusentals gånger mer energi på byggningen. Men all exponering är bra, och det är delvis därför jag gör det.

Mycket imponerande, om än lite bisarrt, men får vi fråga hur du förenar att predika balans och återhållsamhet till klienterna på dagtid med att sedan själv trycka in en hamburgare på fem kilo senare på kvällen?

– Mitt budskap är just att har man bra vanor till vardags och sköter kosten generellt sett så kan man avvika rejält från dieten under en måltid eller en dag, utan att det sabbar formen. Det är det jag demonstrerar genom att vara i bra form trots att jag kan äta mer än de allra flesta då och då. Sedan rekommenderar jag ingen att äta de mängder vi gör under de här tillställningarna. Det påverkar en under ganska lång tid efteråt… 

Sommarsol och spöregn avlöser varandra medan Isak grillar korv utanför tungviktargymmet Iron Works i Göteborg. Det är smyglansering för nästa projekt på Isaks långa lista, och flera svenska byggare från den absoluta eliten smakar nyfiket. 

– Jag älskar mat, berättar Isak, och jag har alltid tänkt: "Det måste komma en bra korv!" Jag finkammar affärerna. Det bästa som funnits är liksom Viktväktarnas korv med 50 procent morot, det är inte riktigt någon korv tycker jag. En av mina klienter hade firman Härryda Karlsson, en ganska etablerad charkleverantör här på Västkusten, och jag sa till honom: "Jag tycker ni borde göra en bra korv! En korv med bra näringsvärde och råvaror för oss som tränar". Han svarade tveksamt: "Jaha, hur ska den vara då…?" När allt kom omkring tyckte han idén var bra men han kan inte den här kulturen, vet ingenting om vilka önskemål som finns här. Jag började rada upp: fettprocent si och så, helst inga kolhydrater och så vidare. Jag gillar att ha mycket saker på gång så jag fick bli lite galjonsfigur för projektet. Korven är gjord på 100 procent nötkött med endast två procent fett. Tio gram protein per korv. Den kommer snart ut i butik, först på västkusten, så snart som möjligt i hela Sverige. Ett paket med fem korvar, 250 gram, kommer att kosta 35-40 spänn. 

 

Näringsinnehåll per 100 gram:

Energi: 120 kcal

Fett: 2 gram

Kolhydrat: 3,3 gram

Varav sockerarter: 0,75 gram

Protein: 19 gram

En bättre korv väger cirka 50 gram

  

Isak Melin, BODYs chefredaktör Anders Eriksson och BODYs AD och webbredaktör Alexandra Dahlqvist med barn letar alltid efter en bättre korv ;)

Fia Albinsson med sina två barn, Olov Attmarson som driver Iron Works, Mathias Hindgren och Jonas Partanen Green förgyllde detta event med sin närvaro.

Christofer Nober var också på plats denna ömsom soliga, ömsom störtregniga grill-lördag.

On
Off

0 kommentarer

 • Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Öka din mobilitet och prestera bättre på gymmet

  Fladdrar knäskålarna när du böjer? Viker sig fötterna? Känns höften omedgörlig? Kanske dags att se över din rörlighet innan du försöker dig på nästa PB!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-20 09:18

 • Mr. Olympia resultat

  Mr. Olympia resultat

  Höstens tyngsta proffsshow är avklarad. Läs resultaten här!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-16 09:45

 • I natt startar Mr Olympia!

  I natt startar Mr Olympia!

  Joe Weider's Olympia Fitness & Performance Weekend startar klockan fyra i natt svensk tid på Orleans Casino i Las Vegas.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-09-14 11:48

 • Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Kungen av övningar. Älskad. Hatad. Överlägsen.

  Är det någon övning samtliga idrottsmän har som självklart inslag i sina uppbyggnadsperioder så är det knäböj. Du kan isolera lårmuskulaturen genom att bensparka, lårcurla och benpressa in absurdum men om ambitionen är att utveckla funktionell helhetsstyrka är denna hat-älskade övning överlägsen. Knäböj är dessutom ett av de tre delmomenten i kraftsporten styrkelyft tillsammans med marklyft och bänkpress, vilket ger oss en hint om dess relevans.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-12 14:00

 • Fuska smart

  Fuska smart

  Cheat meal eller cheat day? Ska vi över huvud taget ge oss på en ätardag? Hur bör vi tänka?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-10 13:40

 • Glöden blir bara starkare

  Glöden blir bara starkare

  Vid 46 års ålder visar Trelleborgsbaserade proffsbyggaren Oliver Adzievski inga tecken på att sakta in. Siktet är inställt på Mr. Olympia 2019.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-09-07 10:27

 • Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  Konstant och oförklarligt trött? Kramper under och efter träning?

  När vi talar om vitaminer och mineraler glömmer vi tyvärr ofta bort några pusselbitar. Låt oss ta en titt på en av de absolut viktigaste.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-09-04 10:30

 • Förstå – och övermanna – tjuriga axlar

  Förstå – och övermanna – tjuriga axlar

  Få muskelgrupper signalerar styrka, stolthet och trygghet så tydligt som ett par breda axlar. Dessa utgör en stor del av vårt fysiska fundament och påverkar därmed i allra högsta grad vårt rent estetiska framträdande och hur vi via vårt kroppsspråk kommunicerar med vår omgivning.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-29 09:20

 • Tänk utanför ramarna

  Tänk utanför ramarna

  Svensk bodybuilding måste ta nästa steg. Spaningen är Niro De La Ruas, bodybuilder, coach och gymägare.

  Nyheter Anders Eriksson, 2018-08-26 11:50

 • Kvala till SM?

  Kvala till SM?

  Vår tävlingsexpert Helene Ahlson svarar på dagens läsarfråga

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-24 10:07

 • 5 SPECIALARE med Yusuf Babar

  5 SPECIALARE med Yusuf Babar

  I nya utgåvan av BODY träffar vi Yusuf Babar och Louise Gynnerstedt som, tillsammans med coachen Johan Saxerud, berättar om träningen och livet utanför gymet. Tolv sidor upplägg, framgångar, motgångar och personliga berättelser från den maffiga trion som utgör stommen i Team Alpha Omega. Idag bjuder vår fotograf Andreaz Engström och Yusuf på fem specialare för bröst. Filmat på ELIT Sports Club Skarpnäck.

  Nyheter Redaktionen, 2018-08-22 14:00

 • Antioxidanten med många strängar på sin lyra

  Antioxidanten med många strängar på sin lyra

  Linda Ericson i dagens inlägg om superämnet resveratrol och vad det kan göra för dig.

  Nyheter Linda Ericson, 2018-08-21 10:30

 • 5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  5 SPECIALARE med Lovisa Stenman

  Lovisa Stenman i fem specialare som definitivt lyfter din rumpa till nya höjder. Vår grymma fotograf Seth Janson bjuder här på en teaser. I nya numret av BODY får du detta – och mycket mer!

  Nyheter Seth Janson, 2018-08-18 08:30

 • Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Knapra brosk och skinn för friskare leder och tåligare hud?

  Är det bra att äta brosk och skinn på till exempel kyckling? Jag har hört att det är bra för lederna –och att det motverkar stretchmärken på huden som blir av träning.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-08-16 09:45

 • Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Håll dig frisk och förkylningsfri i höst!

  Få saker är mer förödande för träningen än att vara sjuk. Har man någon mindre skada kan man ofta träna runt den med alternativa upplägg och övningar, men är man sjuk blir det ingen träning alls gjord. Ingen träning betyder negativa resultat, eller till och med helt uteblivna sådana. Hösten och vintern är nära förestående, kanske mer nära än man vill tänka på, och det betyder för många slutet på lata dagar på stranden och i stället nya hårdsatsningar i gymmet. För att få ut så mycket som möjligt av de här satsningarna krävs att man kan träna utan ofrivilliga avbrott. Det sista man behöver är att tillbringa en vecka i sängen med hostmedicin och näsdukar.

  Nyheter Andreas Abelsson, 2018-08-15 09:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

1 kommentar

Hancic: Instämmer till fullo Fedrik! Jag har ställt precis samma fråga senaste åren - vart är vi på väg? Alltid lika kul att lyssna på dig som att läsa det du skriver. /Hancic

Twitter

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017