Isak Melin och den bättre korven

Publicerad

Mångsysslaren Isak Melin har lämnat tävlandet i klassisk bodybuilding bakom sig i alla fall tillfälligt, till förmån till PT-verksamheten, skådespelarutbildningen, karriären som extremätare och det ultimata målet som storfräsar-PT i USA. Nu adderar han korvmakare till meritlistan.

– Jag har fått välja lite mellan min egen tävlingskarriär och andra projekt, funderar Isak. Visst är det trevligt att se riktigt bra ut i spegeln, men det gäller att ha tid och energi över till klienterna och mina övriga verksamheter. Sedan, när man börjar träna vanligt folk så inser man att byggning inte är så superintressant för dem. De vill liksom inte se "popping veins" och hela den grejen. 

Extremätning Isak?

– Det kom jag först in i på skoj, en bekant hade varit på en nyöppnad hamburgerkrog där de hade ett jippo: Den som åt mest fick sitt namn uppskrivet på en tavla på stället. Killen jag kände var ganska mallig för att han hade ätit nio stycken, jag gick dit och klådde honom genom att äta 14. Han skickade dit sin lillebror som klarade 15, jag tror jag åt 17 innan vi avbröt det hela. Sedan dess har jag tävlat många gånger och bland annat ätit 4,5 kilo hamburgare med ett halvt kilo cheddar, 130 bitar sushi… Jag gjorde ett försök på Sveriges största pizza som var en meter i diameter, men den orkade jag inte. Enda gången jag har fått stryk var av en tjej som åt 28 amerikanska pannkakor här i Göteborg. Jag fick ge mig på 22, jag tror det var allt socker som ställde till det för mig den gången. Lite löjligt känns det för jag har blivit intervjuad av varenda tidning och fått mångdubbelt mer publicitet för min extremätning än för min kroppsbyggning, fast jag förstås lagt tusentals gånger mer energi på byggningen. Men all exponering är bra, och det är delvis därför jag gör det.

Mycket imponerande, om än lite bisarrt, men får vi fråga hur du förenar att predika balans och återhållsamhet till klienterna på dagtid med att sedan själv trycka in en hamburgare på fem kilo senare på kvällen?

– Mitt budskap är just att har man bra vanor till vardags och sköter kosten generellt sett så kan man avvika rejält från dieten under en måltid eller en dag, utan att det sabbar formen. Det är det jag demonstrerar genom att vara i bra form trots att jag kan äta mer än de allra flesta då och då. Sedan rekommenderar jag ingen att äta de mängder vi gör under de här tillställningarna. Det påverkar en under ganska lång tid efteråt… 

Sommarsol och spöregn avlöser varandra medan Isak grillar korv utanför tungviktargymmet Iron Works i Göteborg. Det är smyglansering för nästa projekt på Isaks långa lista, och flera svenska byggare från den absoluta eliten smakar nyfiket. 

– Jag älskar mat, berättar Isak, och jag har alltid tänkt: "Det måste komma en bra korv!" Jag finkammar affärerna. Det bästa som funnits är liksom Viktväktarnas korv med 50 procent morot, det är inte riktigt någon korv tycker jag. En av mina klienter hade firman Härryda Karlsson, en ganska etablerad charkleverantör här på Västkusten, och jag sa till honom: "Jag tycker ni borde göra en bra korv! En korv med bra näringsvärde och råvaror för oss som tränar". Han svarade tveksamt: "Jaha, hur ska den vara då…?" När allt kom omkring tyckte han idén var bra men han kan inte den här kulturen, vet ingenting om vilka önskemål som finns här. Jag började rada upp: fettprocent si och så, helst inga kolhydrater och så vidare. Jag gillar att ha mycket saker på gång så jag fick bli lite galjonsfigur för projektet. Korven är gjord på 100 procent nötkött med endast två procent fett. Tio gram protein per korv. Den kommer snart ut i butik, först på västkusten, så snart som möjligt i hela Sverige. Ett paket med fem korvar, 250 gram, kommer att kosta 35-40 spänn. 

 

Näringsinnehåll per 100 gram:

Energi: 120 kcal

Fett: 2 gram

Kolhydrat: 3,3 gram

Varav sockerarter: 0,75 gram

Protein: 19 gram

En bättre korv väger cirka 50 gram

  

Isak Melin, BODYs chefredaktör Anders Eriksson och BODYs AD och webbredaktör Alexandra Dahlqvist med barn letar alltid efter en bättre korv ;)

Fia Albinsson med sina två barn, Olov Attmarson som driver Iron Works, Mathias Hindgren och Jonas Partanen Green förgyllde detta event med sin närvaro.

Christofer Nober var också på plats denna ömsom soliga, ömsom störtregniga grill-lördag.

On
Off

0 kommentarer

 • Intervjuregn på Swefit Expo

  Intervjuregn på Swefit Expo

  I helgen gick Swefit Expo i Borås av stapeln, med många fina tävlingar och utställare på plats. Arrangör Sharam Daneshmand passade på att haffa flera av de närvarande atleterna för en stunds samtal.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-12 10:25

 • Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Fem populära övningar som är sämre än du tror

  Att kategoriskt klassa övningar som "bra" eller "dåliga" är vanskligt. Väldigt få övningar är bra eller dåliga i alla situationer. Först måste man fråga sig vem det är som utför övningen och i vilket syfte han eller hon utför övningen.

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-08 09:13

 • Sneak peek av nya numret!

  Sneak peek av nya numret!

  Vi har längtat ihjäl oss efter nya numret av BODY (men det har det varit värt). Ni kan inte få tag i det i butik riktigt än, men här kommer en liten förhandstitt så att ni hinner förbereda er mentalt på nästa veckas fullknôkade godispåse!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-11-04 09:45

 • Dags att ge upp?

  Dags att ge upp?

  Du slår knut på dig själv om och om igen men resultaten uteblir ändå. Det är kanske dags att byta övning?

  Nyheter Linda Ericson, 2018-11-01 12:46

 • Tid mellan tävlingar?

  Tid mellan tävlingar?

  Hur mycket tid ska man ge sig själv mellan tävlingarna, för att hinna utveckla mer muskelmassa och hinna förbättra sin fysik på lång sikt?

  Nyheter Helene Ahlson, 2018-10-30 10:40

 • Maximera effekten av din styrketräning

  Maximera effekten av din styrketräning

  Vi är nog alla överens om att stretching är ett prestationshöjande inslag i en genomtänkt träningsrutin även om åsikterna går isär vad gäller utförande, timing och stretchingens faktiska syfte. Ägna det fem minuter av din dag och din kropp kommer att tacka dig redan i kväll!

  Nyheter Jonas Trollvik, 2018-10-25 11:30

 • Klassiker i Tyngre kostym

  Klassiker i Tyngre kostym

  I helgen gick den sjunde upplagan av Tyngre Classic av stapeln. Efter en lång väntan fick fansen fitness, styrkemätning, viktstänger, glass och e-sport serverat i arrangörernas egen passionsgryta.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-23 18:51

 • Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Svensk dominans på Nordiska Mästerskapen 2018

  Atleter från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Island möttes i Stockholm för att slåss om pokalerna. Ännu en gång stod det klart vilken nation som har bäst koll på träning för tryck, då Team Sweden plockade hem överlägset flest guld.

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-22 07:24

 • Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein för effekt på träning?

  Hur mycket koffein behöver man få i sig för att det ska ge effekt på träningen? Hur mycket kaffe eller energidryck motsvarar det?

  Nyheter Anki Sundin, 2018-10-16 11:02

 • Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Därför går du inte ner (mer) i vikt

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-12 10:48

 • Ge stressmagen ett break!

  Ge stressmagen ett break!

  I dagens övning, som vi hoppas att du tar med dig även imorgon – och alla dagar efter det – får du ett enkelt verktyg som på sikt kommer att göra dig bättre rustad för livet. Att ägna sig åt andningsövningar för att få bukt med oro, stress eller en dålig mage, är väl etablerat hos stora delar av befolkningen i världen. Ändå får många i väst som ägnar sig åt meditation, andning eller alternativmedicin (som kanske inte är så alternativ i andra delar av världen) bära en ofrivillig foliehatt. Få personer idag tycks inse hur mäktig vår kraft faktiskt är, att kunna förändra vårt varande genom hur vi andas. Våga åtminstone ge det en ärlig chans!

  Nyheter Linda Ericson, 2018-10-09 13:30

 • Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Är du stark nog att spela Pro Hockey? Få reda på svaret här!

  Hur mycket ren gymstyrka krävs för att spela den blixtsnabba kontaktsporten hockey på internationell proffsnivå? Står du dig mot ett NHL-proffs i gymmet?

  Nyheter Redaktionen, 2018-10-04 09:45

 • SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  SM 2018: Dag 3 - Tungviktare och medaljregn

  Tredje och sista dagen på SuperSM 2018 bjöd på bodybuilding i alla klasser – även där det inte hör hemma. Vissa tävlande läxades upp, andra blev överösta av medaljer. Välkomna inslag var par och rullstolsklassen!

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-30 19:52

 • SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  SM 2018: Dag 2 - Nerver, förväntningar och sportsmannaskap

  Kvinnlighet i allsköns former kröntes när Bikini Fitness, Women's Physique och Wellness Fitness avhandlades. På herrsidan avrundades dagen med en knivskarp kamp i Classic Bodybuilding.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-29 15:46

 • SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  SM 2018: Dag 1 – Veteranerna sätter standard!

  Ribban läggs högst på en gång när Svenska Mästerskapen inleder hösten. Dessutom inleds tävlingarna som sig bör med veteranerna, som visar var skåpet ska stå.

  Nyheter Redaktionen, 2018-09-28 21:43

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

2 kommentarer

annavoughot: Hej, vill du ha lite roligt? Jag har en webbkamera, någon av dina önskemål, följ länken sexychatxxx.com och lägg till mig som en vän

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017