Body Radio

Kostguru på BODY Radio

Publicerad

Body Radio gästas denna vecka av den gamle BODY-skribenten och kostgurun Fredrik Paulún. Fredrik berättar om hur hans karriär började, sin nära döden-upplevelse i bänkpressen och sin relation till Annika Dahlqvist. Dessutom hinner han ge sin syn på allt från proteinbehov och bulk, till periodisk fasta och mättade fetter.

Läs mer om Fredrik på hans hemsida och hans blogg.

Ni som har Android- och iPhone-appen för BODY Radio kan under knappen "Extras" ladda hem reportaget om Fredrik som gjordes i Dagens Träningsindustri våren 2008 som PDF. Här inledningen på "Mannen som blev mat":

Fredrik Paulún är något så ovanligt som en svensk som inte skäms för den han är. Han sticker ödmjukt, men bestämt, uthakan på ett sätt vi inte är vana att se på våra breddgrader. Han vet hur man kan tjäna pengar på att bygga ett varumärke som ingen kan kopiera. Sitt eget.

 • 00:11:53 – Värdarnas introduktion av veckans gäst
 • 00:13:55 – Samtalet med Fredrik Paulún
 • 01:00:42 – Eftersnack med värdarna

 
Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:


BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Fredrik Paulún berättade om sin propp för BODY i augusti 2006:

BODY Magazines före detta frågeskribent, Fredrik Paulún, har synts på tidningarnas löpsedlar de senaste veckorna – läs vidare för BODYs intervju med den nu fullt återställde näringsfysiologen...

Vi såg att du fått en blodpropp av att styrketräna. Berätta! – Ja, det var ett riktigt skrämselskott, men nu är jag helt återställd. Tränar du mycket? – Inte lika mycket idag som i tonåren, men jag har tränat regelbundet i drygt tjugo år. För att få in korta effektiva pass i mitt schema har jag utrustat ett hyfsat komplett gym hemma med begagnade gymmaskiner. Under sommaren brukar jag emellertid ha mycket mer tid, och det innebär att jag åker till gymmet med en träningkompis och tränar som i fornstora dagar. – I år gick träningen jättebra tills vi fick för oss att träna decline bench press. Vi körde inte ens särskilt tungt men kombinationen av att halsen pressades ihop och att blodet rusade ned i huvudet gjorde att jag fick en skada på halspulsådern. Det blev som ett sår på kärlets insida och när sårskorpan lossnade for den rätt upp i hjärnan och orsakade tillfällig syrebrist. – Symptomen var mycket obehagliga och det var svårt att hitta orsaken till dem. Mina blodvärden är perfekta och inte alls vad sjukvårdspersonalen brukar associera till blodproppspatienter. I efterhand har jag dock hört att detta är den vanligaste orsaken till blodproppar hos yngre människor. Hur mår du idag? – Jag mår jättebra och är helt återställt. Rutinmässigt måste jag äta blodförtunnande medel i tre månader, men det är ingen risk att problemen ska komma tillbaka. Om jag inte toktränar förstås... – Den som vill läsa hela historien med mina egna ord kan läsa "Att åka på en propp" som ligger under artiklar på min hemsida www.paulun.se. Vad ligger matchvikten på idag? – Den låg på cirka 80 när det hände, men sjukhusportionerna är mer anpassade till bensköra små damer, så jag har snabbt gått ned till 78. Vad har du för träningsmål? – Jag kommer inte att träna någon styrketräning alls under resten av året, men efter årsskiftet sätter jag igång med lätta övningar. Till dess är det promenader och lätta joggingpass som gäller. Vad satsar du på just nu? – Mitt stora projekt är lanseringen av Paulúns livsmedel som kommer ut i handeln i januari. Det blir bland annat proteinbröd och proteinrika nötblandningar. Dessutom håller jag på att skriva en bok om fetter, vilket har varit ett mycket spännande projekt.
On
Off

2 kommentarer

 • Tessan Berkovits är Årets PT

  Tessan Berkovits är Årets PT

  BODY Radio träffar Årets PT Tessan Berkovits, vars arbetsgivare WE Sigtuna dessutom blev Årets Gym. Vad ligger bakom dubbelsegern i Gymsveriges finrum?

  Radio Redaktionen, 2017-12-18 12:00

 • Axklo och Linnea från Fitnessfestivalen

  Axklo och Linnea från Fitnessfestivalen

  Axklo och Linnea är på plats på Fitnessfestivalen och ger er sina reflektioner över festivalen, aktiviteter, tävlingar, montrar – ja det mesta som kommit i deras väg.

  Radio Redaktionen, 2017-12-04 10:00

 • Fitnessfestivalen med Kristian Sewén

  Fitnessfestivalen med Kristian Sewén

  Fitnessfestivalen är en av den svenska träningsvärldens största institutioner, och vi försöker tränga in i varför med hjälp av Kristian Sewén.

  Radio Redaktionen, 2017-11-20 10:00

 • Gymmogulen Anna Stålnacke

  Gymmogulen Anna Stålnacke

  Anna Stålnacke berättar om framgångssagan GYMMET, resan från starten till idag där femte GYMMET snart öppnas.

  Radio Redaktionen, 2017-11-06 12:00

 • Naprapaten Robin Anzengruber

  Naprapaten Robin Anzengruber

  Robin Anzengruber, naprapaten vars patienter har hatkärlek av rang men ändå bokar återbesök, blir utfrågad av Linnea och Axklo. Det pratas stenar, marklyft, trasiga axlar och de stora 3.

  Radio Redaktionen, 2017-10-23 08:00

 • Antonia Pesevski satsar mot Bodyfitness-VM

  Antonia Pesevski satsar mot Bodyfitness-VM

  VM-satsande bodyfitnessatleten Antonia Pesevski förgyller studion med både sin närvaro och en chokladkaka som heter duga.

  Radio Redaktionen, 2017-10-09 10:00

 • Maria Lundkvist älskar armbrytning

  Maria Lundkvist älskar armbrytning

  Efter 20 år inom armbrytning hittade Maria Lundkvist en ny växel, vilket ledde till ett VM-brons i mycket tuffare konkurrens än när hon först började i sporten.

  Radio Redaktionen, 2017-09-25 08:00

 • Näringsgurun Martin Brunnberg

  Näringsgurun Martin Brunnberg

  Martin Brunnberg svarar på frågor (blir man verkligen katabol direkt efter ett träningspass, hur mycket protein man behöver få i sig under en dag) samt presenterar en egen tallriksmodell efter påtryckningar av Linnea.

  Radio Redaktionen, 2017-09-11 09:00

 • Johannes Årsjö – Sveriges Starkaste Man

  Johannes Årsjö – Sveriges Starkaste Man

  Johannes Årsjö om den kommande TV-sända SSM-finalen i Solna. Inga mindre än SVT ska sända finalen, och Årsjö berättar om åren av arbete som ligger bakom både SSM-finalen och Giants Live i Norrköping. Arrangemanget, hans egna möjligheter att trots ett skadedrabbat år ta sin nionde titel, utmanarna och grenarna som ska skilja agnarna från vetet. 

  Radio Redaktionen, 2017-08-28 10:00

 • Jackie Masete sprider glädje

  Jackie Masete sprider glädje

  Lär känna Jackie Masete närmare – hur tränas det, hur äts det och vad är styrkenivån i de tre heliga basövningarna? Plus bodyfitness, nutrition och dans.

  Radio Redaktionen, 2017-08-14 10:00

 • Dödspasset med Kenny & Clas

  Dödspasset med Kenny & Clas

  Männen, myterna och "tvillingarna" Kenny Dahlström och Clas Enstedt gästar studion för att prata om före, under och efter det vänskapliga bänkpresspasset som outtalat blev en underground-bänkpresstävling numera döpt till det ödesdigra "Dödspasset", utspelat på GYMMET Sthlm.

  Radio Redaktionen, 2017-07-31 08:00

 • Seth Janson, fotografernas skyddshelgon

  Seth Janson, fotografernas skyddshelgon

  BODYs konstnärlige ledare Seth kommer till studion med nysatta resultat i de 3 stora.

  Radio Redaktionen, 2017-07-17 08:00

 • BODY Radio sommarsurr

  BODY Radio sommarsurr

  Häng med då Linnea och Axklo intervjuar några av sina kollegor på BODY Magazine.

  Radio Redaktionen, 2017-07-03 10:00

 • Madeleine Arndt om Workout Parties

  Madeleine Arndt om Workout Parties

  Madeleine Arndt, grundare och delägare av Workout Parties, är en ung affärskvinna med stora drömmar varav flertalet hon redan uppnått.

  Radio Redaktionen, 2017-06-19 08:00

 • Caroline Aspenskog om Wellness Fitness

  Caroline Aspenskog om Wellness Fitness

  Caroline Aspenskog har under våren avslutat sin bikini fitness-karriär. Nu väntar den för hennes fysik betydligt mer passande grenen women's wellness fitness. Vilken är skillnaden mellan dessa grenar egentligen?

  Radio Redaktionen, 2017-06-05 08:00

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av BODYs besökare

Krönika: Vart är vi på väg?

2 kommentarer

annavoughot: Hej, vill du ha lite roligt? Jag har en webbkamera, någon av dina önskemål, följ länken sexychatxxx.com och lägg till mig som en vän

Twitter

Forum

Facebook

Artikelkommentarer


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017