Antonia Pesevski
Elit Nutrition – kosttillskott av högsta kvalitet Better Bodies Headorama hair & tattoo: En salong med internationell atmosfär i hjärtat av Malmö

Lövbiffsrullader, rostade rödbetor & pepparrot

2017-07-20 17:17 av Antonia Pesevski

20217177_10155521158867387_774193338_n.jpg
Oxrullader är En klassiker och här nedan följer en modernare och fräsch, variant med hälsosam tappning! Enjoy :)

Har ätit den mest fantastiska middagen som jag vill tipsa om! Oxrullader är ju något som man (jag) växt upp med som husmanskost och jag blir sådär nostalgiskt sugen på det då och då i livet. Hade lite lövbiff över, förkokta rödbetor i kylen och slängde ihop nedan recept och det blev SÅ gott! Har glömt hur perfekt pepparrot gifter sig med vissa andra smaker. Även det en nostalgisk smak för mig.


Inte nog med hur god rätten är- den är verkligen gjord "hälsosam med finess" - då man inte kan klaga på näringsinnehållet. Bra råvaror och tillagning. Nyttigt & gott - bästa kombon! I den klassiska varianten "kokas" rulladerna även upp i gräddsås eller dylikt - om ni önskar mer sås men ändå vill hålla energiintaget lägre kan jag rekommendera Milda Mat 4% som funkar bra istället för grädde i maten när man vill göra grytor/sås.


Då jag var galet hungrig har jag kört en snabb(stek)variant och inte låtit rulladerna stå och koka (gotta till sig), utan endast stekt upp dem (och jag gillar ju mitt oxkött lätt rosa). Fyllningarna går ju att variera i det oändliga - senap, pesto, lök, inlagd gurka, bacon, vitlök, soltorkad tomat, katrinplommon, äpple, ansjovis, kapris, fetaost/andra sorters ost osv, är bara ett axplock på andra ingredienser än de jag använder nedan.


Som oftast har jag höftat så har inga direkta mått.
Du behöver:
Lövbiff ( jag körde ca 180 g som för mig gav 3 rullader)
Fyllning:
Lufttorkad skinka ( En lightvariant från Linessa som LIDL har)
Cream Cheese (jag använde mig av en light- variant)
Pepparrot (riven på tub)
Tillbehör:
förkokta rödbetor (jag käkade ca 500 g förkokta. eller välj andra rotfrukter, /klassiska kokta potatis)
Pepparrotssås ( rör ihop yoghurt naturell, pepparrot, salt, örtkrydda och eventuellt lite vitlökskrydda - smaka av styrkan)
Inlagd gurka (jag gillar cornichorner eller "Delikatessgurka" från Plivit Trade som har riktigt bra värden dvs man kan äta en hel burk med lite energiinnehåll och utan socker ;)
Sallad efter behag - jag gillar babyspenat, så det har jag nästan alltid på tallriken. Dessutom innehåller det massa nyttigheter.


Gör såhär:
Börja med att ugnsrosta rotfrukterna eller koka potatisen (Beroende på vad för tillbehör du vill ha till) - Eftersom rödbetorna redan var kokta,så klyftade jag upp och ugnsrostade dem på ca 225 grader i ca 20 min - sista 10 satte jag på grill för de skulle bli lite mer krispiga på ytan.
Förbered såsen genom att blanda ihop ovan ingredienser och smaka av.
Förbered rulladerna - Lägg ut lövbiffsbitarna med en skiva lufttorkad skinka över. Bre sedan ett litet lager cream cheese över och därefter pepparroten. Skinkan är oftast salt i sig, så mer behövs oftast inte.
Rulla ihop lövbiffen till en rullad och tryck igenom en tandpetare.
När rotfrukten eller potatisen är nästan klart - stek upp rulladerna på vardera sida. För mig som gillar att ha det lite rosa i mitten så går detta väldigt snabbt.


Vill man ha oxrullader i sås - som klassikern - är det nu man häller över Milda/grädde och lite vatten, eventuellt buljongtärning, soja och lite kryddor och låter stå och puttra några minuter.


Servera direkt med tillbehören!


Då jag höftat är inte detta helt 100% korrekt, men Ungefärliga näringsinnehåll för min portion:
F 14
K: 36
P: 54
Kcal: 450 ca


MUMS!


P&K
Antonia

20206330_10155521159092387_1877840182_n.jpg
20270016_10155521159062387_172554240_n.jpg
Såhär tjusigt fixar du fyllningen och rulladerna!
20197077_10155521158872387_1846615935_n.jpg

Kommentera

Proteinrik ostkaka med sockerfri jordgubbssylt

2017-07-18 07:03 av Antonia Pesevski

cheesecake 3.jpg

alla varianter på ostkakor /cheesecakes är ju det godaste.. är kommer ett nyttigt recept, fullproppat med protein och andra nyttigheter, som lämpar sig till alla måltider såklart, men kanske speciellt frukost & mellis :) Jag gillar att servera "svensk" ostkaka lite ljummen med jordgubbssylt - Vad är ditt favorittillbehör?


Detta behöver du:
1 ägg
1 äggvita
200 g keso
50 g mjölk
30 g fettreducerat mandelmjöl (eller vanlig går också bra)
20 g proteinpulver ( jag använda 50/50 cookie dough kasein/vanilj whey från Elit Nutrition
sötning efter smak
nypa salt ( jag gillar en matigare variant av svensk ostkaka och saltar gärna lite när jag äter - blir en god kombo till den sötare sylten! )
Vaniljpulver
bittermandelarom



Gör såhär:

kör keson slät i mixern (såvida du inte vill ha den klumpig, då häller du i keson senare i bunken tillsammans med de övriga ingredienserna). Tillsätt ägg, äggvita och sötning. Mixa, tillsätt därefter mjölk och mixa lite till. Häll upp i en stor skål. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör runt till en jämn smet. olja lite lätt kanterna i två små portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 20-30 min. Inte för länge för då blir den torr. Kakan sätter sig även lite efter ugnen!
Servera med din favoritsylt!



Sockerfri jordgubbssylt är enkelt att göra själv:

Lägg ett halv gelatinblad i kallt vatten någon min. Ta ett gäng jordgubbar, ca 200 g (jag brukar köra Lidls frysta, de har god smak) och kör i mikron tills det kokar i någon minut. Ta ut och rör ner sötning efter smak. Ta ut gelatinbladet och rör ner i jordgubbsröran. När det svalnat lite, ställ in sylten i kylen och låt stelna till lite.

tips:Jag brukar förbereda alla typer av ostkakor (och sylten) dagen innan så de får stå sig lite över natten. Då tycker jag det smakar godare! Vill man sedan ha kakan ljummen är det bara att slänga in i mikron någon minut!


Näringsinnehåll ostkaka / portion exkl tillbehör:
Kcal: 202
F: 4,5
K: 6
P: 32,5


Smaklig spis!


P&K
A

cheesecake.jpg
cheesecake2.jpg

Kommentera

Vit fisk, kokta potatis & grönsaker med citron- och dillsås

2017-06-25 18:43 av Antonia Pesevski

IMG_20170625_183904_062.jpg
en kombo av fisk, potatis, grönsaker och lätt sås - Snabbt fixat, gott & fräscht/hälsosamt innehåll för kropp & knopp :)

Jag har länge varit sugen på vit fisk och vidare något fräscht nu såhär efter några dagars midsommarmat- frosseri! Therese, jag och Jenny hade gjort helt gudomliga hemmagjorda pajer, smörgåstårta, ostbricka, räkor, röror, potatissallad, grillat, såser, brittatårta, jordgubbar och glass, snacks.. ja you name it.. se bild nedan (kan tilläggas att shoppinglistan gjordes på diet en dag ut från Olympia ;) och Jenny och jag slog nog samtliga i gänget med hästlängder när det kom till att äta.. ;P verkligen mycket uppskattat efter en lång diet att bara få njuta av allt det goda plocket på bordet. Men som sagt - mätt och belåten efter dessa dagar och idag blev det en fräsch fiskmåltid till söndagsmiddag och även över för några matlådor till den kommande veckan.


Tillagning:


Förbered gärna såsen tidigare på dagen så den får stå lite och dra till sig i smaken.

Kall & Fräsch citron- och dillsås med bostongurka
Godast blir det med gräddfil, men man kan även använda sig av yoghurt naturell eller kvarg om man har egna smaklöks- eller makropreferenser :) Jag tog faktiskt en kombo av ovan (totalt ca 200 g) denna gång och adderade 1-2 matsked bostongurka, citronsaft från en liten citron, salt och peppar samt fryst dill efter smak. Rör ihop, smaka av och låt stå någon timme. Smaka gärna av innan servering sen också då smaken kan förändras, om du vill addera något. Jag adderade faktiskt en liten nypa sötning, för att framhäva smakerna ytterligare.


Ugnsstekt vit fisk med smak av senap och citron
Välj valfri (vit) fiskfilé (torsk, rödspätta, pangasius - jag föredrar vidare filé framför "block"fisk men det är en smaksak) . Låt tina om de är frysta och låt vattnet rinna av. Salta och peppra efter smak (hade bara svartpeppar hemma, men vit passar även bra enligt mig) Droppa lite citron över, skär upp några tunna halvmåneformade skivor och lägg på fisken. Citronen är efter tillagning god att dra av från kanten och ha på - den får en annan smak i ugnen. Strö lite senapsfrön över. Grädda fisken på 200 grader i ca 15 min.

Servera fisken på en bädd av lite babyspenat - gott och tjusigt



Kokt färskpotatis & vitaminberikade grönsaker

Jag använde mig av färskpotatis- sorten (godaste) som jag kokade i ca 15 min. Gillar att behålla skalet på. Till detta kokade jag upp kålrabbi, broccoli och morötter i någon minut och lät stå och efterångas med locket på till servering. Jag hade även kokta ärtor till och hela små ättiksgurkor men de glömdes i bild :)

Mycket gott, enkelt att tillaga (tar max 25 min) och så innehåller rätten massa fräscha nyttigheter för kropp och knopp!

IMG_20170625_183904_063.jpg
Söndagsmiddagen är serverad - och även några matlådor fixade till veckan!
IMG_20170625_183904_067.jpg
En av de bästa fisksåserna som finns! Kombon citron, dill och bostongurka.. mums!
19478269_10155417109587387_160609889_n.jpg
Powerpuffpinglorna i köket :) Tack för en supermysig midsommar <3
19489705_10155417194907387_1550094614_n.jpg
Vår fina midsommarbuffé , exkluderat ostbrickebordet :) Mycket hemmalagat - godast och roligast så om tiden finns.
19496229_10155417194922387_616706442_o.jpg
Brittatårta, faktiskt gjord sockerfri :) (Det var nog det enda sockerfria på hela bordet ;) Ett liknande socker/glutenfritt, hälsosamt och proteinberikat maräng- och jordgubbstårta - recept hittar ni från mig i BODY endast något nummer tillbaka (april/maj)

Kommentera

Nyttiga Mandel- & Bananmuffins

2017-05-10 10:22 av Antonia Pesevski

elit mandel och bananmuffins.jpg
Saftiga och fräscha bananmuffins med en touch av mandel (jag valde bittermandelarom)

Har ni tråkigt mogna bananer som knappt är gula längre? Dessa är PERFEKTA att baka med!! Det gjorde jag med våra, då jag hatar att slänga mat och slösa på resurser! Man kan göra bananpannkakor (1 banan+2 ägg och ev. lite proteinpulver) eller som jag häromdagen - Rörde ihop lite olika ingredienser av vad jag hittade i skafferiet och dessa blev riktigt bra, muffins ska vara saftiga och det var verkligen dessa! kan med fördel ätas till frulle som till mellis eller kring träning :)

Socker- och glutenfria, kan såklart göras laktosfria för de som har problem med det. kvalitativa fett- kolhydrats- och proteinkällor som ger fin energi för dagen och träningspasset. Dessutom en balanserad fördelning %- mässigt!


8 st Bananmuffins (med en touch av bittermandel)

Detta rörde jag ihop:
130 g/ en stor mogen banan
2 ägg
50 g havremjöl (fixas enkelt i mixern med vanlig grov havre)
50 g majsmjöl (mjölsorter kan varieras om så önskas)
25 g kokosmjöl
70 g zucchini (vägd finriven och urkramad)
15 g kokosolja (smält)
100 g kvarg
30 g whey i passande smaken banan @Elit Nutrition -> www.elitstore.se
10 g mandelspån (till topping)
En nypa vaniljpulver
En nypa- 1 tsk kanel (efter smak)
Några droppar bittermandelarom (gillar smaken så droppar på rätt bra)
Sötningsmedel (stevia/sukrin etc) efter smak. Ca 0,5-1,5 dl beroende på sort.
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
Vispa upp ägg, addera därefter de blöta ingredienserna och vispa lite till. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Addera till sist sötning och kryddor /arom efter smak. Smaka av och justera smakerna. Fyll 2/3 av muffinsformar med smet och toppa med mandelflarn. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 min beroende på ugn. Inte för länge utan så de blir precis gräddade samt bibehåller saftigheten. De eftergräddas och "sätter sig" även när du tagit ut dem. Låt svalna.
Förvaras i burk, förslagsvis i kyl och kan också frysas!


Superlätt och supergott !!


Jag använder oftast bra kvalitativa bakprodukter från www.nicks.se - de har olika typer av socker- och glutenfria mjölsorter (jordnötsmjöl och fettreducerat mandelmjöl är gudomligt!!) , steviadroppar, choklad, fibersirap bakmixer etc!

Smaklig spis :)

P&K

Antonia

mandel och bananmuffins.jpg
Förvara i en fin burk och bjud vännerna på en mysig fika efter träningspasset ;)

Kommentera

Proteinrullar med "cookie dough" & kanelfyllning

2017-02-06 08:19 av Antonia Pesevski

IMG_9136.JPG
Så gott och enkelt, utan konstigheter och kan med fördel ätas på diet - då det i princip bara innehåller äggvita och kasein /kryddor ! (Dietar man inte finns det roligare varianter att föredra, eller möjlighet att sväva ut ytterligare med tillbehör på nedan recept )

Förgyller mina dietdagar med diverse recept - tills det är dags att strikta till for real! Självklart består 97 % av min diet av hederlig " clean eating" dvs kokt kyckling, ris, mathavre, havre , kokosolja, ägg, grönsaker, fisk, kött, (proteinpulver) etc.. - men så kommer det tillfällen då man vill göra "något roligt av sina äggvitor". Denna proteinrulle-variant är inget nytt- tvärtom gjordes den av många för något år sedan. Kände att det var dags att damma av inför biobesöket igår - för vad är filmmys utan gotte?! Och vi dietande tager vad vi haver.. ;P


#Dietamedfiness - som jag vill kalla det.


Gårdagens variant på äggviterullar med fyllning, tillagar du såhär:


Fluffa upp 6 äggvitor tillsammans med lite sötning efter smak, alternativt steviadroppar (jag använde med smaken vanilj samt karamell). Bunken ska gå att vända uppochned. Denna fluff brer du ut så gott det går på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 150 grader ca 15 min


Under tiden botten är i ugnen, rör jag ihop min "kakdeg" gjord på kasein från Elit Nutrition med vatten till önskad konsistens och ställer i kylen tills vidare så den får sätta sig.


Tag ut botten efter gräddtiden och lossa DIREKT från bakplåtspappret(gå efter lätt gyllenbrunt, då är botten klar).. Detta gör du genom att vänta botten och papper uppochner på en ren yta. Dra sedan försiktigt av pappret. Har botten trots allt hunnit fastna - pensla på utsidan av bakplåtspappret med kallt vatten, så släpper pappret så småningom och kan med enkelhet dras av.


Bred ut din kasein smet på botten och krydda med önskad smak, jag föredrar kanel :) rulla ihop som när du gör kanelbullar och tryck till kanten i slutet med kaseinet så rullen inte går upp. Skär i bitar och låt stå kallt och "sätta" sig innan du avnjuter - då smakar rullarna så mycket bättre än när de är nygräddade (tendens till äggvitesmak).


P&K
A

Kommentera

Retreat - för Ett Större Liv <3

2017-01-26 19:25 av Antonia Pesevski

Måste bara tipsa om en magisk resa (fysisk som inre)! Idag går de flesta av oss på högvarv 24/7 och en sådan här upplevelse är precis vad man borde unna sig för att varva ner och komma mer i "kontakt" med sig själv, finna en inre ro som gör vardagen mer harmonisk och hanterbar. Eller varför inte ge bort till någon i present som du tycker behöver lite kvalitetstid?


..Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och hälsa? Då är det här retreatet för dig! Balans i kropp och sinne med yoga, meditation, insiktscoachning, vacker natur och god vegetarisk mat! Passar alla oavsett vana av yoga eller meditation. Läs mer och boka på www.ettstorreliv.se/retreat

IMG_8938.JPG
#ettstorreliv #retreat #yoga #meditation #resa #harmoni #själavård #kvalitetstid #egentid #livsglädje

Kommentera

Socker- & glutenfria Nöt- & ChokladCookies

2016-09-09 18:32 av Antonia Pesevski

image.jpeg
Livet har sina goda stunder!

Jag var rastlös, Daniel sugen - freestylade ihop en hälsosammare variant på "chocolate chip cookies" som vart riktigt mumsig (fick jag höra iaf, ajabaja på att smaka 22 dagar ut..;)

Yes, dessa kakor ger bra med energi och är inte "lowcals" med tanke på innehållet. Däremot bra råvaror utan socker, gluten & med bra fetter från kokos och nötter! Muuums så gott - i höst ska jag njuta av massa goda saker jag har i sinnet just nu :) man ska inte vara rädd för energi - kan man träna så kan man verkligen äta och livet är till för livsnjut i alla dess former!


Här kommer receptet men egentligen kan man slänga ner i princip vadsom - sina favoriter! Testar ni receptet får ni gärna hashtagga #antoniaproteinbakar och tyck till :)


-Sätt ugnen på 175 grader.

-Rör ihop:
15 g jordnötsmjöl mina mjölsorter (beställer jag från www.nutri-nick.com)
35 g mandelmjöl
10 g Kokosmjöl
15 g havre
15 g isolat med karamellsmak från Elit Nutrition (www.elitstore.se eller www.gymgrossisten.com )
20 g valfria hackade nötter
25 g sockerfri hackad choklad (från Nutri-nick)
10 g kokosflingor
30 g fibersirap (från Nutri-nick)
Sötning efter smak
En nypa salt
30 g kokosolja
1,5-2 msk vatten


-.. och fördela degen från ovan på 6 bollar som du trycker ut till ca 1 cm höga jämnstora kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Vill du du ha dem suuuperkrisp så ngn minut till men akta färgen!


-Låt kakorna svalna på galler innan servering :)

Näringsinnehåll 1 st cookie (av 6):
8,5 g protein, 4g kolisar, 13g fett / cookie
179 kcal


Smaklig spis och trevlig fredagskväll


P&K
A

image.jpeg
Bakat på mitt nya isolat-protein från Elit Nutrition, de flesta övriga ingredienser som sukrin sötning, sockerfri choklad, glutenfria mjölsorter och mitt älskade fibersirap kommer från Nutri-Nick!

Kommentera

Cake Pops! Proteinboostade utan socker & gluten

2016-07-30 08:06 av Antonia Pesevski

Det har varit riktigt kul att experimentera fram detta söta men hälsosamma recept!! Och Så exalterande att kunna bjussa på något lite mer ovanligt i hälsans tecken :) I vanligt ordning - proteinboostade, sockerfria , glutenfria och säkert massa andra hälsofördelar förutom maximal livsnjutning vid förtäring ;)


Cake Pops både ser fantastiska ut att ställa fram men de är också otroligt goda. Det mjuka fluffiga innehållet som möter den krispiga toppingen som tillsammans smälter i munnen! mmmums.


NÅGRA TIPS som tillägg till receptet i tidningen är detta inlägg tänkt som..


Hälsosam bakning bygger på kvalitativa produkter! Jag använder mig av socker- och glutenfria produkter från http://nutri-nick.com Gå in och kika på deras shop! De har allt från olika sorters gluten/lowcarb mjöl till sockerfri choklad, sötning, aromer till sockerfri chokladdricka och kexchoklad. För att få upp proteinhalten bakar jag alltid med favoriterna från http://elitstore.se som även finns på gymgrossisten. Produkter med kvalité och det smakar gott med en bra konsistens.

13872607_10154350435637387_1313112074_n.jpg
kul att ställa fram på bjudning, ge bort, samla ett gäng och dekorera tillsammans/med sina barn eller bara njuta av smakupplevelsen, med gott samvete ! :)

]Det var faktiskt lite nervöst att experimentera fram receptet då det är så många förberedande och tekniska moment - jag ville ju få dessa Cake Pops perfekta! Och jag blev så nöjd med resultatet :) I senaste numret (Juli) av BODY MAGAZINE hittar ni alltså mitt grundrecept. Då alla ska kunna göra dessa, bygger receptet på den klassiska versionen, där man först bakar en "sockerkaka", som man sedan blandar med cream cheese och rullar till bollar. Dessa bollar blir Cake Popsen som man dekorerar.


Ovan är supergoda, men min favoritversion är när man använder Cake Pops- maskin! Då blir bollen härligt fluffig,s om en muffins. Denna kombo med den hårda krispiga ytan som smälter i munnen är magisk.

13672499_10154348161112387_1403228280_n.jpg
Ovan när jag kör versionen i min Cake- Pops maskin! Jag köpte min för 159 kronor på [http://luxlpus.se]
13871952_10154350435767387_306635964_n.jpg
Mitt bakreportage i BODY MAGAZINE. Värdena gäller om du använder det klassiska tillvägagångssättet med sockerkaka blandad med cream cheese. Värdena för Cake Pops i maskin ligger på 45 kcal, 3 gram fett, 2,5 g kolhydrater och 2,5 g fett.
13672377_10154348161137387_2089438499_n.jpg
TIPS: Grädda flera olika smeter för olika teman på cake pops. Jag använde mig av bland annat rivna äpple och kanel, kakao, vanilj, jordnötssmör och rivete citronskal.

BÄSTA TIPSET FÖR LYCKADE CAKE POPS: Det första ni ska göra när ni har era färdiga bollar och pinnar i högsta hugg och som i de flesta fall är avgörande för att bollen stannar på minnen och inte går igenom är att: Doppa pinnen i smält choklad - därefter trycker ni igenom pinnen bara hälften och låter cake popsen svarna i kylen innan ni börjar garnera dessa. Det finns alltså en stor risk för att bollen glider av pinnen när ni börjar garnera och doppa i choklad om ni inte har gjort detta moment!


TIPS för gräddning i maskin: Om ni gör Cake Pops i maskin - det är en fin balans med hur mycket man ska fylla underformen med så de blir perfekta när de gräddas. Bättre lite för mycket än för lite - man kan alltid klippa bort kanterna så de blir symmetriskt runda (Se nedan)

13867075_10154348161182387_303407407_n.jpg
En frigolitkloss fungerar utmärkt som Cake Pops - ställ! När ni har säkrat pinnen doppad i choklad i bollen - förvara cake popsen i kylen så konstruktionen sätter sig innan ni börjar garnera.
13866551_10154348161272387_1652609481_n.jpg
Cake Pops gjord i maskin - fluffigt mysigt inre med det krispiga yttre. Den kombon !! I tidningen ger jag massa tips på hur man kan dekorera sina cake pops :)

Kommentera

Ugnsomelett med grönsaker & Kycklingfärs

2016-06-28 05:32 av Antonia Pesevski

En annan äggvariant än nedan postat, gotta love them eggs ;)

Kände för att alternera min klassiskt stående kyckling & ris med kokosolja- måltid som jag kör på dagen innan träning, så jag räknade om på innehållet så det ungefär kom till att motsvara en god ugnsgratinerad omelett med passande grönsaker och kyckling! Känns extra fräscht nu på sommaren, när man gärna vill ha något lättsmält varma sommardagar :) Så det blev ett storkok som räcker i veckans alla dagar :)

13563125_10154265069822387_332980660_n.jpg
Slutresultatet! Smakar ju faktiskt ännu godare än det ser ut!


Har ingen direkt uppsättning mått- men jag tänkte såhär:
Ca mått:
1 ägg
2 äggvitor
100- 150 g förkokt skuren potatis
hackad lök, tomat, svamp, gräslök
Spenat
60 g kycklingfärs


Och denna sats x antal dagar, vilket i mitt fall blev 5!


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Förstek grönsaker och kycklingfärs, släng i spenaten.
Kläck äggen i en stor bunke. Skär upp den förkokta potatisen i små tärningar och häll ner tillsammans med de stekta ingredienserna.
Kryddningen gör MYCKET i en omelett - jag valde förutom peppar och salt, en skvätt ljus soja och Pizzakrydda - då jag tycker oregano och medelhavstouchen gör sig väl i äggbaserade måltider. Annars tror jag andra passande kryddor är ett väldigt brett spann- allt från chilli, vitlök och spicy till örter, curry, etc. Ibland har jag också ner en buljongtärning när jag steker för lite extra mustig smak. Vill man ha det lite gräddigare men ändå hälsosamt och nyttigt, rekommenderar jag att tillsätta milda mat 4% (endast 60 kcal/100 g).
rör ihop och häll upp i en ugnsform. Min är ca 21x21 cm. (vill man kan man lyxa till det med att toppa med lite hyvlad ost) Grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min.

När omeletten fått svalna skär jag ut 10 bitar. 2 st / måltid :)

Enjoy peeps :)


P&K
A

13563346_10154266614562387_1035726494_n.jpg
Rör ner dina favoritgrönsaker och experimentera med kryddorna - det gör mycket!

1 kommentar

Fräsh Frittata med en italiensk touch

2016-05-22 18:55 av Antonia Pesevski

13282231_10154175319932387_941460545_n.jpg

Frittata & omelett ! Varje gång jag gör något äggbaserat undrar jag varför jag inte gör det oftare? Så gott, fräscht och nyttigt, verkligen. Gör sig väl i matlåda som på rester därhemma- stek upp "vad du än har hemma" och slå över ägg och kryddor.


I helgen körde jag en frittata-variant bestående av:


2 ägg
2 äggvitor


hackade:
champinjoner, gul lök, purjolök, cocktailtomater,marinerad & förgrillad kyckling, squash,


Stekte upp ovan ingredienser med den fantastiska Santa Mariakryddan "Pasta Rossa" som ger den lilla italienska touchen med medelhavskryddor, tomat, peppar, chili och vitlök. vispar/rör ihop äggen med en gaffel och häller röran över grönsakerna och kycklingen så att de fördelar jämnt som en stor fin pannkaka! Steker upp på svag/medel värme (5/12) tills ytan har stelnat. Serveras med en fräsch salladsmix :) Lite mer Santa Maria- krydda på toppen och några skruv med peppar- och saltkvarnen!och såklart de dagliga vitaminerna & mineralerna, omega 3, CLA från Elit Nutrition och jordgubbssaft light !


En frittata brukar man efter att ha stekt upp, så den börjar sätta sig i kanterna, stoppa in kastrullen i ugnen 10-25 min beroende på storlek och höjd. Men jag tycker det funkar minst lika bra för min del att låta den stå kvar på ugnen när det bara är en liten "tunn" portion till mig själv :)

Ska nu spendera resterande söndag i lugnets tecken, denna helg gick alldeles för snabbt <3

P&K
A

13277993_10154175320002387_296215585_n.jpg
body radio.jpg

Kommentera

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017