kyckling- & risnudelwok med sweet chili och jordnötter

22497498_10155784244447387_1915502655_n.jpg

En fantastiskt god asiatiskt inspirerad rätt som är enkel att tillaga. Innehåller fräscha ingredienser. Går snabbt. enkelt. Hälsosamt !!
22497517_10155784244457387_1273415771_n.jpg

1.Koka upp risnudlar eller annat nudelalternativ.
2.Stek upp favoritlöken (gott är purjolök eller salladslök men vanlig funkar lika bra, som ovan), svamp och andra grönsaker efter smak samt pressad vitlök i lite sesam- eller jordnötsolja.
3. Tillsätt kyckling.
4. När denna är genomstekt, tillsätt de avrunna nudlarna.
5. Smula över lite av en buljongtärning i föredragen smak med lite vatten (jag gillar höns eller oxbuljong då det ger en mustigare smak). Tillsätt någon matsked sweet chilisås (är du på någon form av diet finns sockerfria alternativ). Eventuellt någon skvätt fisksås och/eller soja efter smak (jag gillar den ljusa "thailändska" sojan). Och så har jag även i lite magi – mitt fettreducerade jordnötssmör från Nicks.se.
Jag tycker att mjölvarianten ger en mer fördelad jordnötssmak i maten än att endast ha i hackade nötter. Är jag inte på någon form av (tävlingsdiet) har jag i båda alternativen för att maxa min kulinariska smakupplevelse. Supergott. Testa 😉
22538176_10155784244482387_876246473_n.jpg

Fettreducerat jordnötsmjöl hittar du hos Nicks.se. Mindre fett, mer protein och mycket gott att ha i både mat, frukostgröt som att baka hårda och mjuka kakor på!