Nyttigt, gott & snabbt mikro-bröd

12177948_10153699529772387_78175434_n.jpg

Nybakt mikrobröd – gott, nyttigt och enkelt.
Till det en skål osötad granola med yoghurt och kanel samt de dagliga vitaminerna & omega 3 ! Bra Start! 🙂

Goodmorning Peeps 🙂

Sitter i min vita fluffiga morgonrock i köket – frullen är nere och mestadels av matlådorna är lagade! Vilken lyx att ha fått en extra timmes sömn inatt också 🙂 Får hoppas att all mat som jag förtärt igår bidrar med att massa extra energi infinner på benpasset senare!

Tänkte dela med mig av ett litet brödtips!
När suget infinner sig på morgonen och jag inte orkar baka ett ”riktigt” bröd med allt vad det innebär ( och det faktum att det tar tid), rör jag ihop en snabbis med bakpulver – fyller två små skålar, som jag sedan mikrar någon minut tills brödet är genombakat – (alltså inte klibbigt men ändå inte torrt!)

Jag brukar höfta här så har egentligen inget direkt recept-skiljer sig från gång till gång. Men såhär kan det se ut på ett ungefär:

Jag brukar ta 1 ägg eller äggvita. Blanda med valfri mjölsort. jag tog ungefär 0,5 dl havremjöl, 1 msk kokosmjöl, ca 3-5 msk mandelmjöl. Och så kan man ha i lite valfria frön – jag hade i linfrön och sesamfrön. Ha i en nypa salt, 1 tsk bakpulver. (Man kan egentligen tillsätta vad man känner – släng in lite riven morot eller zucchini om ni tycker om det exemelvis, eller hackade nötter!) vätska ska tillsättas och då kan man egentligen välja vilka ingredienser man vill att fylla upp med. Idag valde jag osötad äppelmos – ger lite sötma och god hint till äpple i brödet. Annars kan man välja kvarg, yoghurt, lite vatten etc.. Rörde ner några msk tills smeten fick en lagom geggig konsistens.
Fyllde därefter upp i två små fyrkantiga skålar. Mikra på full effekt. Föredrar att ha i för mycket vätska än för lite – som denna gången. För då kör man bara någon extra minut och riskerar inte att få torrt bröd. Tror det kan ha tagit 3-4 min för mitt.

Skär upp som bullar. Äter mina med äggvita, kaviar och sesamfrön på toppen!

Till det en skål osötad granola, yoghurt, lite hackad banan, en klick äppelmos, vanilj-steviadroppar från http://www.nutri-nick.com/ och kanel! Vitaminer och omega 3 från www.elitstore.se

Ha en riktigt skön söndag- andas ut och gör kanske ”ingenting” för en stund och ladda inför kommande vecka!

P&K

A

12178124_10153699529792387_621695200_n.jpg