En nyttigare & mer proteinrik (Bön)Pasta Carbonara,

12272776_10153746972027387_1284104787_n.jpg

Ja, en italiensk pastalover hade väl svurit högt och förbannat sig över detta recept.. men jag tycker det är fantastiskt gott och innehållet ger min kropp bra med råvaror och energi från lite nyttigare källor 🙂 Återigen – win win – så jag jobbar 😉

Alltså en hälsosammare version av pasta carbonara – på mitt vis!

För att nämna pastavalet för så testade jag Nutrinicks Bönpasta, som var över förväntan i smak och konsistens! Pastan är gjord på ekologiska bönor och näringsvärdet ser ungefär ut såhär:
4,5 g fett
20 g kolhydrater
41,6 g Protein
(322 kcal)

Jag är absolut inte rädd för kolisar på något sätt – det ska man ha i sig speciellt om man tränar hårt- då är det ett måste! Men ska man käka pasta med en sås till så är det så lite protein att man oftast måste äta extra protein för att komma upp till ett hyfsat värde exempelvis om jag vill fylla på efter ett träningspass! Sen är magen inte alltid glad för pasta – då är det en idé att testa bönpasta – för er som exemplvis är stärkelsekänsliga, gluten och så. Eller om man är vegetarian – då är bönpasta ett perfekt sätt att få i sig mer protein. Ett ekologiskt, näringsrikt och fräscht livsmedel att testa helt enkelt!

Som vanligt så höftar jag på sådana här recept men detta är ingredienserna:

-Bönpasta
-Milda mat
4% – superb att använda till såser och liknande – lågt kaloriinnehåll så man med fördel kan ”såsa” till det alla dar i veckan! Använder även denna till grytor och dylikt – perfekt att också bara steka upp kött/kyckling/Lax och grönsaker och potatis eller ris- i med lite buljong och milda mat !
lök /vitlök
Lufttorkad skinka ”light” Linessa, från LIDL- min absoluta favoritskinka – smakar som italiensk men en mer fettsnål version- värdet nästan som kyckling!
– salt, peppar – annan krydda efter smak.
– ägg (eller utan för vanlig pastasås)
– riven parmesanost
– svamp efter smaklök
– ( buljongtärning för god fylligare smak om du gör en pastasås som kokar upp)

Koka upp pastan och Stek samtidigt upp hackad lök, skuren skinka, champinjoner och vitlök.
Vispa ihop milda mat 4% och ägget i en skål. Tillsätt parmesan efter smak! Häll av vattnet från pastan och rör snabbt ner med de stekta ”tillbehören” i äggsåsen. Ett annat alternativ är att koka upp såsen efter att grönsakerna stekt. Man kan ha i en buljongtärning också vilket ger god smak i pastasåsen.
Servera pastan toppad med riven parmesan. Enjoy!

Trevlig helg

P&K
A

12282989_10153746975332387_741735663_n.jpg