Veckans matlådor – för kropp & knopp :)

Veckans matlådor för familjen Pesevski&Lif – fyllda med kärlek & eftertanke, vitaminer & mineraler, samt bra näringsvärde och goda råvaror! En balanserad kost är viktigt! Att få i sig både protein, kolhydrater och fett, men ej att förglömma alla andra ämnen, som viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera optimalt.

Att hålla kroppen stark & knopp pigg ger goda resultat i gymmet!

Utöver dessa livsmedel som kommer nedan, finns såklart en massa andra livsmedel som används hos oss, som havre, frukt, riskakor, nötter, avokado, kvarg, naturelle yoghurt/a-fil, diverse kosttillskott etc.. !

Bästa Kokosolja till nästan samtliga mål (undantag om de innehåller exempelvis lax/avokado etc)! Kokosolja lagras inte på samma sätt som andra fettkällor innan energin förbrukas. kokosoljan består delvis av laurinsyra som inte lagras i fettvävnaden utan förbränns i levern och direkt omvandlas till energi.Hjälper immunförsvaret och sägs öka ämnesomsättningen, återställa kroppsfetterna, balansera insulinnivåerna och skydda levern för att bara nämna några hälsofördelar.

P&K
A

12511634_10153852265117387_1466432178_n.jpg

Kommer att pimpa mina maträtter med dessa mirakelkärnor, som förutom en lovely smak, är laddad med C, E och B6 vitamin samt kalium, Fullproppad med ellaginsyra & flavonoider. Antioxidanternas konung!! Bidrar till en frisk och pigg kropp fri från sjukdomar!
12512093_10153852227282387_1511392541_n.jpg

Denna vecka kommer några av mina måltider bestå av dessa basdelar – Ugnsstekt kyckling i en god marinad som gör köttet saftigt. Marinaden är gjord på röd pesto, soja, vitlök, lite honung och peppar. Pimpad med sesamfrön.
En härlig mix av diverse grönsaker – allt från ärtor och purjolök till blomkål, morötter.
Jag älskar mitt ekologiska råris under dagen. Det håller mätt bra och har en otroligt god smak, lite nötig nästan. Råris har kvar lagret kring riskornet (hinnan) med flera näringsämnen kvar(bland annat b vitaminer, zink, magnesium och selen). Det är också en risvariant som tas upp lite långsammare, vilket jag föredrar speciellt under dagen. Till min andra halva kokas des basmatiris, det är avlångt – tas upp hyfsat snabbt i kroppen men långsammare än rundkornigt eller snabbris. Äter jag inte råris blir det basmati 🙂
12540029_10153852227327387_1285335164_n.jpg

ÅH sweeet Sparris!! Kokas lätt någon kort minut så knaprigheten fortfarande är kvar! Grön sparris innehåller mer (än vit) A, C, folsyra, kalium, zink, bioaktiva ämnen (andra än vitaminer och mineraler som kan ha samma funktion som antioxidanter)
12507084_10153852227437387_1099370375_n.jpg

En av Daniels matlådor – Lax (salt, peppar citron och sesamfrön på toppen), ugnsstekt sötpotatis och sparris.
12540073_10153852227197387_1469312493_n.jpg

supergoda kycklingbiffar, tillsatt ägg, kryddade med röd pesto, vitlök, salt, peppar och basilika!
12506705_10153852227392387_124429724_n.jpg

.. Till kycklingbiffarna ris blandat med spenat – järnrik, innehållande kalcium, kalium och magnesium! A-vitamin liksom även en dos C- och E-vitamin, tiamin, riboflavin och folsyr!