Cake Pops! Proteinboostade utan socker & gluten

Det har varit riktigt kul att experimentera fram detta söta men hälsosamma recept!! Och Så exalterande att kunna bjussa på något lite mer ovanligt i hälsans tecken 🙂 I vanligt ordning – proteinboostade, sockerfria , glutenfria och säkert massa andra hälsofördelar förutom maximal livsnjutning vid förtäring 😉

Cake Pops både ser fantastiska ut att ställa fram men de är också otroligt goda. Det mjuka fluffiga innehållet som möter den krispiga toppingen som tillsammans smälter i munnen! mmmums.

NÅGRA TIPS som tillägg till receptet i tidningen är detta inlägg tänkt som..

Hälsosam bakning bygger på kvalitativa produkter! Jag använder mig av socker- och glutenfria produkter från http://nutri-nick.com Gå in och kika på deras shop! De har allt från olika sorters gluten/lowcarb mjöl till sockerfri choklad, sötning, aromer till sockerfri chokladdricka och kexchoklad. För att få upp proteinhalten bakar jag alltid med favoriterna från http://elitstore.se som även finns på gymgrossisten. Produkter med kvalité och det smakar gott med en bra konsistens.

13872607_10154350435637387_1313112074_n.jpg

kul att ställa fram på bjudning, ge bort, samla ett gäng och dekorera tillsammans/med sina barn eller bara njuta av smakupplevelsen, med gott samvete ! 🙂

]Det var faktiskt lite nervöst att experimentera fram receptet då det är så många förberedande och tekniska moment – jag ville ju få dessa Cake Pops perfekta! Och jag blev så nöjd med resultatet 🙂 I senaste numret (Juli) av BODY MAGAZINE hittar ni alltså mitt grundrecept. Då alla ska kunna göra dessa, bygger receptet på den klassiska versionen, där man först bakar en ”sockerkaka”, som man sedan blandar med cream cheese och rullar till bollar. Dessa bollar blir Cake Popsen som man dekorerar.

Ovan är supergoda, men min favoritversion är när man använder Cake Pops- maskin! Då blir bollen härligt fluffig,s om en muffins. Denna kombo med den hårda krispiga ytan som smälter i munnen är magisk.

13672499_10154348161112387_1403228280_n.jpg

Ovan när jag kör versionen i min Cake- Pops maskin! Jag köpte min för 159 kronor på [http://luxlpus.se]
13871952_10154350435767387_306635964_n.jpg

Mitt bakreportage i BODY MAGAZINE. Värdena gäller om du använder det klassiska tillvägagångssättet med sockerkaka blandad med cream cheese. Värdena för Cake Pops i maskin ligger på 45 kcal, 3 gram fett, 2,5 g kolhydrater och 2,5 g fett.
13672377_10154348161137387_2089438499_n.jpg

TIPS: Grädda flera olika smeter för olika teman på cake pops. Jag använde mig av bland annat rivna äpple och kanel, kakao, vanilj, jordnötssmör och rivete citronskal.

BÄSTA TIPSET FÖR LYCKADE CAKE POPS: Det första ni ska göra när ni har era färdiga bollar och pinnar i högsta hugg och som i de flesta fall är avgörande för att bollen stannar på minnen och inte går igenom är att: Doppa pinnen i smält choklad – därefter trycker ni igenom pinnen bara hälften och låter cake popsen svarna i kylen innan ni börjar garnera dessa. Det finns alltså en stor risk för att bollen glider av pinnen när ni börjar garnera och doppa i choklad om ni inte har gjort detta moment!

TIPS för gräddning i maskin: Om ni gör Cake Pops i maskin – det är en fin balans med hur mycket man ska fylla underformen med så de blir perfekta när de gräddas. Bättre lite för mycket än för lite – man kan alltid klippa bort kanterna så de blir symmetriskt runda (Se nedan)

13867075_10154348161182387_303407407_n.jpg

En frigolitkloss fungerar utmärkt som Cake Pops – ställ! När ni har säkrat pinnen doppad i choklad i bollen – förvara cake popsen i kylen så konstruktionen sätter sig innan ni börjar garnera.
13866551_10154348161272387_1652609481_n.jpg

Cake Pops gjord i maskin – fluffigt mysigt inre med det krispiga yttre. Den kombon !! I tidningen ger jag massa tips på hur man kan dekorera sina cake pops 🙂