Proteinrullar med "cookie dough" & kanelfyllning

IMG_9136.JPG

Så gott och enkelt, utan konstigheter och kan med fördel ätas på diet – då det i princip bara innehåller äggvita och kasein /kryddor ! (Dietar man inte finns det roligare varianter att föredra, eller möjlighet att sväva ut ytterligare med tillbehör på nedan recept )

Förgyller mina dietdagar med diverse recept – tills det är dags att strikta till for real! Självklart består 97 % av min diet av hederlig ” clean eating” dvs kokt kyckling, ris, mathavre, havre , kokosolja, ägg, grönsaker, fisk, kött, (proteinpulver) etc.. – men så kommer det tillfällen då man vill göra ”något roligt av sina äggvitor”. Denna proteinrulle-variant är inget nytt- tvärtom gjordes den av många för något år sedan. Kände att det var dags att damma av inför biobesöket igår – för vad är filmmys utan gotte?! Och vi dietande tager vad vi haver.. ;P

#Dietamedfiness – som jag vill kalla det.


Gårdagens variant på äggviterullar med fyllning, tillagar du såhär:

Fluffa upp 6 äggvitor tillsammans med lite sötning efter smak, alternativt steviadroppar (jag använde med smaken vanilj samt karamell). Bunken ska gå att vända uppochned. Denna fluff brer du ut så gott det går på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 150 grader ca 15 min

Under tiden botten är i ugnen, rör jag ihop min ”kakdeg” gjord på kasein från Elit Nutrition med vatten till önskad konsistens och ställer i kylen tills vidare så den får sätta sig.

Tag ut botten efter gräddtiden och lossa DIREKT från bakplåtspappret(gå efter lätt gyllenbrunt, då är botten klar).. Detta gör du genom att vänta botten och papper uppochner på en ren yta. Dra sedan försiktigt av pappret. Har botten trots allt hunnit fastna – pensla på utsidan av bakplåtspappret med kallt vatten, så släpper pappret så småningom och kan med enkelhet dras av.

Bred ut din kasein smet på botten och krydda med önskad smak, jag föredrar kanel 🙂 rulla ihop som när du gör kanelbullar och tryck till kanten i slutet med kaseinet så rullen inte går upp. Skär i bitar och låt stå kallt och ”sätta” sig innan du avnjuter – då smakar rullarna så mycket bättre än när de är nygräddade (tendens till äggvitesmak).

P&K
A