Antonia Pesevski
Elit Nutrition – kosttillskott av högsta kvalitet Better Bodies Headorama hair & tattoo: En salong med internationell atmosfär i hjärtat av Malmö

Banankaka/bröd med en touch av hasselnöt & blåbär

2017-09-23 11:27 av Antonia Pesevski

21979560_10155721028622387_94059492_n.jpg

Som utlovat följer här receptet på min saftiga banankaka/bröd med influenser av hasselnöt och blåbär! En liten tvist bland alla banankakerecept därute :) Och ett roligt frukostalternativ - istället för att alltid äta standardgröten osv(även om det är nog så gott!). Vidare perfekt att frysa in i bitar och ha i kylen att haffa med sig "on the go" en stressig morgon eller bjuda på till kaffet! Eller när man bara råkar ha jäkligt tråkigt ej-ätvänliga- mogna bananer hemma!

Socker - och glutenfri samt proteinboostad, med bra innehåll (näringsvärdet följer nedan) och kvalitativa råvaror.. ja ni som "följer" mig kan ju min bak-nisch vid detta laget ;P ..


Detta behöver du:
3 mogna bananer (helst mogna - de ger mest smak)
100 g hasselnötsmjöl (eller alternativt mjölformat- mandel/majs- etc)
20 g kokosmjöl
2 ägg
100 g blåbär - eller mer om du gillar bärens saftighet (jag använde frysta direkt)
60 g whey ( Elit Nutritions whey "Banana" passar perfekt i smak och kvalité)
10 g jordnötsolja (eller annan fettkälla)
en nypa salt, kanel och vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
(Jag behövde ingen sötning i denna sats då bananen gjorde sitt för mig, men smaka av innan och tillsätt efter smaklökar! Likaså andra aromer som du tycker om - brukar ibland ha i bittermandelarom vilket gör sig väldigt väl som smakkombo i banankaka)


Gör såhär: Kör ägg och banan slät i mixern. Häll ut smeten i en bunke och blanda ner de övriga blöta ingredienserna. Rör därefter ner de torra ingredienserna och sist mestadels av blåbären lite försiktigt. När det kommer till form brukar jag nuförtiden alltid klä denna med ett bakplåtspapper som jag oljat lite med kokosolja, det är då enklare att få ut (lyfta) ur kakan utan att den går sönder. Men det går säkert även att olja och bröa en form med pofiber. Fördela alltså smeden i en klassisk avlång form - antingen med bakplåtspapper eller bröade kanter. Tryck ner de sista blåbären på toppen. Grädda sedan brödet/kakan i mitten av ugnen på 175 grader, ca 30-35 min. Ta därefter ut kakan och låt svalna i form.


Näringsinnehåll / bit (1 kaka = ca 14 bitar)

6 g F 8 g K 6 g P 110 kcal


Hoppas det smakar, trevlig söndagskväll <3


P&K
A

21984156_10155721061372387_1806807079_n.jpg

On
Off

1 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017