Antonia Pesevski
Elit Nutrition – kosttillskott av högsta kvalitet Better Bodies Headorama hair & tattoo: En salong med internationell atmosfär i hjärtat av Malmö

Tonfiskfilé på ljummen bädd av grönsaker, chili- och citron-touchad!

2017-10-25 12:43 av Antonia Pesevski

22809822_10155813446892387_237566297_n.jpg

Sedan jag åt Gnarlys Market "Tuna salad" gjord på hel tonfiskfilé så vart jag helt fast på tonfisk, återigen. (jag är extrem periodare när det kommer till mat - får dille på saker och överäter mig lätt på dem ett tag;P ) Alltså tonfisk kotlett och inte strimlad på burk (även om jag gillar de kvalitativa varianterna av detta också). Kan för i övrigt varmt rekommendera det stället. Allt är gott - från sallader till burgare och pizza. Och deras sötpotatispommes är TO DIE FOR.


Så självklart ska ett egenkomponerat alternativ (som just nu lämpar sig på min tävlingsdiet) sammansättas;) Resultatet blev OH sooo Goood :)
Med citron/lime ges syrligheten, gott salt ger sältan och chili den lilla heta touchen. Superb kombo både på grönsaker som för just tonfisk!

Detta använde jag i min sallad:
- Tonfiskfilé ( antingen färsk ur fiskdisk eller fryst som först tinats)
- Sesamfrön (panering till tonfisk)
- Ägg alt. äggvita
- Citron eller lime
- Chilisalt eller vanligt salt och någon typ av chilikrydda (eller peppar)
- Kokosolja alt. annan fettkälla efter smak (att steka i /spraya över salladen - pricken över iet för smakerna med lite fett, som tar fram dem änmer - och så är det nyttigt och en absolut ingrediens i min kost!)
-mix av "kall" sallad - jag använde machésallad, bladspenat, hyvlad zucchini och körsbärstomater. (Hade gärna haft i lite ärtskott, alfaalfagroddar eller liknande om jag hade haft hemma)
pumpafrön, pinjenötter etc kan vara ett gott tillbehör i salladsmixen ovan
- mix av "Varma" grönsaker - jag använde upphackad/skivad vitkål, champinjoner, purjolök, pumpa och blomkål.

Gör såhär:
Börja med att förbereda den "kalla" salladen. Blanda dina olika typer av salladsblad, hyvlad zucchini, tomaterna, eventuella skurna förkokta äggen, frön och övrigt gott du hittar hemma och vill ha till basen.
På detta använde jag citronsaft och några sprut av ett kokosoljaspray från Bodylab men det går självklart lika bra att värma upp annan fettkälla och röra ner. Använd chili och salt efter smak. Häll upp i en djup tallrik. Börja sedan med " de ljumna" grönsakerna - skär upp dina favoriter - vilka jag använde ser ni ovan - även dessa i lite kokosolja, chili eller peppar och salt efter smak. Detta la jag sedan ovanpå den kalla salladen. Toppade sist men inte minst med min sesampanerade tonfiskfilé. Denna tillagas enkelt ; förpanerade genom att spruta lite citron och trycka mot sesamfröna på en tallrik, samt lite chilisalt. Stekningen går ganska snabbt om man som jag föredrar att ha den nästan rå (vilket brukar vara sättet den serveras på, annars blir den torr och som tonfisk på burk ) så man steker den lite snabbt alltså på hög värme på alla sidor och låter sedan filén vila lite på bädden av grönsaker innan man serverar och hugger in! Servera med en extra citronklyfta på tallriken och smaka av så att chilin är lagom!


Hade jag inte varit på tävlingsdiet hade jag serverat denna goda sallad med någon typ av bröd - fröknäcke eller något nybakt ciabatta. Alternativ till kolhydratskälla är annars att ha i bulgur eller mathavre i antingen kalla eller ljumna salladen! Så har man en fullvärdig, nyttig och god måltid!


Trevlig kväll


P&K
Antonia
(Testar ni mina recept? @apesevski gärna på Instagram så jag kan se resultaten och skriv vad du tyckte - alltid lika kul att höra) )

22834649_10155813445972387_759406593_n.jpg
Omega 3 alltid som komplement i min kost. På tävlingsdiet även CLA. Från Elit Nutrition www.elitstore.se
22835645_10155813445827387_2008413116_n.jpg

On
Off

1 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017