Uppdatering ang SKKF fallet

Det var dags att uppdatera er om ärendet kring det otillåtna förfarandet i att Svenska Kroppskulturförbundet ("SKKF") som bestraffar atleter som tävlar eller på annat sätt deltar i tävlingar som konkurrerar med SKKF:s och International Body Building Federations ("IFBB") tävlingar. Reglerna omöjliggör för konkurrerande tävlingsarrangörer att effektivt konkurrera med SKKF, och strider enligt stadgad praxis (särskilt Marknadsdomstolens dom i MD 2012:16) mot förbuden mot konkurrensbegränsande avtal i 2 kap. 1 § konkurrenslagen (2008:579) ("KL") och artikel 101 i fördraget om den Europeiska unionens funktionsätt ("FEUF").

Fallet finns nu hos Konkurrensverket ("KKV") där BMR hemställer att Konkurrensverket ("KKV") vid vite förbjuder SKKF att tillämpa de regler genom vilka atleter, som deltar i tävlingar som inte har sanktionerats av SKKF, bestraffas.

Per Sundström's arikel i senaste numret av Body där han själv tolkar lagen på sitt sätt kommer att användas som bevis mot SKKF både hos KKV och i värsta (bästa) fall i Marknadsdomstolen.

Syftet bakom SKKF:s lojalitetsregler är att man vill motverka konkurrens från konkurrerande arrangörer av tävlingar. De aktuella lojalitetsreglerna är alltför långtgående på så sätt att de otillbörligen hämmar sportens utveckling. De är därmed konkurrensrättsligt otillåtna.

Jag kommer att hålla er uppdaterade. Jag uppmanar även alla atleter att ingen löser in SKKF tävlingslicens för 2014, speciellt ni som ska tävla i Globen i maj då rättegångar kan ta tid och fram tills att KKV/Marknadsdomstolen beslutat om huruvida SKKF bryter mot lagen eller inte kan ni inte bestraffas om ni inte är medlemmar i deras organisation.

Mvh
Binais

photo 2.JPG
photo 1.JPG