Marklyft

Igår stod rygg på schemat och för två veckor sedan när jag skulle köra rygg var det en person som direkt sa att jag skulle köra marklyft, vilket jag inte har gjort på 1,5 år. Direkt tänkte skippa det, men ett litet tryck på rätt knapp och min tävlingsinstinkt var spm spikad. Även fast det bara var för mig själv så vet jag var jag tidigare har kört marklyft med för vikter, så direkt kom suget efter nya personbästa och tyngre vikter.

3 gånger på 3 veckor har jag nu därför kört marklyft, och det är vekligen en helt grym övning för hela ryggen. Med mina vanliga ryggpass tidigare har det alltså inte varit någon form av marklyft alls, utan latsdrag, pulldowns och många olika varianter på roddar i alla dess former. Men som sagt, helt plötsligt blir ryggpassem helt annorlunda och en träningsvärk som inte är av denna värd i 3-4 dagar efteråt! Jag är även så otroligt glad att min snedhet blir bättre och bättre efter varje vecka som går och tack vare mycket fokus på passen samt min duktiga kiropraktor Martin som knäcker till mig så går nu marklyften att göra och få kontakt i både vänster och höger sida av kroppen och en bra jämn fördelning av vikten!

Gårdagens marklyft blev därför en trappa upp till maxvikt, för att därefter trappa ner och köra två lite lätta set. Efter det blev det övningar från det ”vanliga” ryggpasset och övningarna i gårdagens rygg/magpass såg ut följande:

Marklyft, trappa ca 6×10

Breda latsdrag 3×10

Smal sittande rodd 3×10

Pulldowns 4×10

Stående enhandsrodd med hantel 3×10/arm

Raka crunches i maskin 3×10

Raka benlyft med crunch på bänk 3×12

20151217749253360_sbig.jpg
20151217749255391_sbig.jpg

Idag blir det vilodag, jobb med klienter och därefter julklappshopping med min underbara mor!

Ha en underbar dag och ta hand om er!

Varma kramar från Jenny