25-årsdag – med en hemsk nyhet som aldrig glöms

Lördag, 6 september… Det är alltså 25 år sedan jag Föddes, nedan finns en bild på mig när jag var 1 år gammal. Min Kusin Sanela tyckte att jag skulle vara en tjej istället, så hon gjorde slag i saken och klädde mig som en söt liten tös.

Alltid har jag varit en liten tjockis – mamma fick hålla mina händer för att jag inte skulle slänga haffa tag om tårtan… Denna tårta hade Min Moster gjort till mig. Moster har alltid funnits där, det var hon som kom först till sjukhuset för 25 år sedan för att uppvakta sin syster (min mamma) med mat osv… Moster har inte bara funnits där för mig, utan för alla, allla…. I hennes närhet, tyvärr var det så många gånger att hon inte fanns där för sig själv.

Efter några månaders med turbulens och svår sjukdom somnade min moster in på fredagsnatten, och detta fick jag meddelat under lördagen… Det kom inte som en chock, då moster hade börjat bli extremt dålig de senaste två veckorna, men det tog hårt på mig, och hela familjen, inte minst hennes två barn och barnbarn… Det konstiga med det hela var att min första tanke när jag vaknade var ”jag hoppas att jag inte får veta att moster gått bort idag, så jag hinner träffa henne, och att det inte blir det minnet jag ska ha av min 25 årsdag”. Efter min morgondusch, fick jag det meddelat. Dock kommer det vara ett fint minne av min 25årsdag, att veta att min moster får det bättre nu än vad hon hade precis i slutet av livet, ingen mer plåga.-

Jag vet att min moster kommer få det bra i himmeln, för är det någon som jag garanterat vet kommer dit är det hon.. Moster hann bli 66 åt gammal. Vila i fred. Älskar dig (Volim te Tekta).

bild.JPG

Jag och ingen annan
image.jpeg