Helene "Ice" Ahlson
Team Swedish Fitness
Skrädderi & design Celsius Salong Aura Gym & Motion, Åkersberga
Tandblekning stjärnornas val. Snabbare vita tänder utan biverkningar med Brilliant Smile Viviana Pérez ger den bästa certifierade utbildningsögonfransförlängningen och -behandlingen i Sverige.
SmartShake – The World's Smartest Shaker

Tammerhelgen del 2...

i går, 16:25 av Helene

Ja, då kommer här del 2 från Tammerhelgen: tävling & ännu mer träning!;)

Lördag morgon startade tidigt med en PW i sällskap av min fina vän & hjälpcoach till TFFBB Frida.

image.jpeg

Vi tig samma berg som Rosanna drog upp mig i den första rundan. Nu fick jag leka "proffsig guide", haha...

Sen var det en snabb hotellfrukost med samma sällskap samtidigt som vi planerade dagens upplägg med coaching av diverse atleter på Tammerpokalen.

image.jpeg

Jag rusade därefter upp till rummet där Isabelle, min söta lilla tös, var i full gång med att styla Martinas & Helenes hår. Jag agerade assisterande makeup artist & därefter packade vi ihop oss, checkade ut & rullade mot "Tonhallen" där tävlingarna skulle äga rum. Nu var det nära, mkt nära, för tjejerna...;)
Backstage mötte vi även upp vår underbart vackra TFFBB-tjej, Sofia Sörestam, som även hon skulle debutera i BF.

2.jpeg

Allt gick undan i ett rasande tempo. Först uppstartstartscermonin på scenen där alla dagens tävlande atleter skulle upp & "flexa & spexa" för att tillsammans inviga/öppna upp tävlingen.
Sedan drog korta Body Fitness-klassen igång där både Helene & Sofia tävlande.

image-3.jpeg

Sofia längst till vänster & bredvid henne Helene.;)
Direkt de var klara så var det till att spurta backstage för att fortsätta med förberedelserna med Martina som skulle upp lite senare.

image-4.jpeg
image-5.jpeg

She was so ready vår lilla "Barbie".:)

image-6.jpeg
& ja...det gick ju bra också, ett brons kammade hon hem!
image-7.jpeg

GRATTIS sötnos!<3
Sofia tog en grym & mycket välförtjänt 5:e plats i sin klass. Helene var oplacerad, men båda två i galen form! Hatten av till er!;)
Tror alla flickorna njöt lite extra av den "traditionella kladdkakan" jag bakade åt dem efteråt...hehe...

image-8.jpeg

Helene.;)
Jag kan inte sluta älska den här delen av mitt jobb, att få hjälpa andra att nå dina drömmar & mål. Att få se & dela deras glädje...det slår det mesta. Tror inte det har varit en enda tävling som jag har coachat på som jag INTE gråtit på. & detta av den värme & lycka jag känner inombords när mina atleter står där på scenen när de nått sina mål, som vi tillsammans har kämpat mot under oftast väldigt lång tid. Delad glädje är verkligen dubbel glädje!<3<3<3

Resten av dagen spenderades i Swedish Fitness & Smartshakes montrar med Teamkamtaterna, samt som prisutdelare i några av dagens senare klasser.

3.jpeg
image-10.jpeg

Bilder tagna av Linnea Enstedt.

Vistelsen i Sundsvall avslutades med ett pass på Ironworks med halva TFFBB, där jag & Jossan körde axlar. Galet vilken liten fighter denna tjej är, se upp för henne i höst säger jag bara!

image-11.jpeg
4a.jpeg

När träningen var avklarad så blev det lite fotografering med en fotograf som plåtade Martina medan vi andra tränade..

image-13.jpeg

Love you girls.<3

image-14.jpeg

STÖRSTA TACK alla inblandade som kom i min väg under den här fantastiska helgen!
En stor eloge & ett jättetack till Anders Granheim som ser till att helgen blir av & lika fantastisk med både tävling & Camp varje år, du är en riktig ELDSJÄL & viktigare för den här sporten än du någonsin antagligen kommer förstå själv.
Extra tack också såklart till Ironworks Gym & Timrå Hälsostudio för er alltid så fina mottaganden & personliga service.
& två tjejer som ska ha lite extra från mig också är Rosanna & Isabelle som ställt upp med boende, fix, skjuts & all annan tänkbar hjälp som behövts under helgen för mig & mina atleter.
TACK!<3


Kommentera

Tammerhelgen del 1...

2014-07-23 11:56 av Helene

Tror inte jag hinner få till ett inlägg om hela helgen i Sundsvall då Tammerpokalen ägde rum, så jag skriver så långt jag hinner nu & får ta del 2 & ev 3 senare...

Tors & Fre:
Mötte upp mina fina teamtjejer Rosanna & Martina i Sthlm för lite träning, skönt häng samt biltvätt innan avfärd mot Sundsvall...

image.jpeg

image-1.jpeg

Stackars Martina, som skulle göra sin debut på Tammerpokalen i BF, fick stå ut med vår "skönsång" i bilen hela vägen upp till S-vall!:S

1.jpeg

Men hon höll lådan rätt bra ändå tycker jag, sötnos.<3
Vi landade ganska sent så när vi väl matat & bäddat ner Martina så tog jag & sötnöten Rosanna en tur upp på ena av S-valls bergstoppar. Skön utsikt, skön miljö, grymt bra för att rensa skallen.:)

image-3.jpeg

Morgonen därpå var vi inte sämre, då blev det nästa berg som skulle bestigas. & detta var inte nådigt!!!
Jag som tyckt att våra intervaller hemma i Hammarbybacken varit en bedrift kunde nu inse att det har varit rena söndagspromenaden i jämförelse med detta!

image-4.jpeg

Backen tog F-n aldrig slut!!
TACK snälla, söta (eh...) Rosanna för detta uppvaknande.:S

Tillbaka till Martina, väcka henne för hennes mål nr 2 (matade henne med nr 1 innan vår PW) & sedan var det även dags för mig att ladda med energi i form av både mat & mod. Mitt nästa stopp var nämligen Bänkås Fallskärmsklubb! Japp, ni hörde rätt. Jag skulle nu avverka min födelsedagspresent, ett fallskärmshopp från 3000m höjd, som jag fått från hela S-vallsgänget (läs ägare + stammisar på IronWorks Gym).

image-5.jpeg

Detta var nog det absolut bästa jag gjort hittills i mitt liv & kommer garanterat göra om det fler gånger från högre höjder!

image-6.jpeg

Kan VARMT rekommenderas!:)

image-7.jpeg

Njutningen var kort & snabbt därefter skulle jag befinna mig på tävlingshotellet för att plocka upp en annan teamtjej, Jossan, för avfärd mot Timrå Hälsostudio där vi skulle poseringsträna. Men innan dess en snabb check av Martina & hennes form, viktigt att ha koll dagen innan tävling så hon mår bra samt vet hur hon ska äta.;)

Efter Posering med Jossan så dundrade ytterligare ca 30 fitnesstjejer in i lokalerna för min, Petra Kardell & Frida Bålefalks poserings workshop som vi skulle hålla.

image-8.jpeg
2.jpeg
image-10.jpeg

Jätteroligt med så stort intresse för detta. För er som missade detta eller vill gå på fler, ännu "matigare" workshops med oss tre så kan jag berätta att det dyker upp tre stycken i höst, utspridda i landet. Håll utkik i våra bloggar för mer info.;)

När jag efter detta, återigen stämt av Martinas form samt Helene (en annan tjej jag coachade) så avslutade jag denna fantastiska dag med ett eget gympass på Ironworks.
Ett lagom skönt discopass armar satt bra sent på kvällen.;)

image-11.jpeg

Fortsättning följer...
Nu ska jag kliva iland på Sandhamn & ha lite ledigt ett par dagar.:)

Kommentera

Fantastiska vänner!<3

2014-07-22 21:16 av Helene

Fasiken vad jag gillar er två, ni är F-n helt för dj-a bra!
Ursäkta språket, men detta är ren & kär lycka att få spendera tid med dessa två.:)
Vill aldrig va utan er!<3

image.jpeg

1 kommentar

Formkollen..

2014-07-21 11:07 av Helene

Den gjordes innan helgen & då med viktkoll & calipermätning (manuell fettmätning).

image.jpeg


Vikten visade på ca 1kg ned på ett par veckor samt fett%-en låg på 9,7%.
Gårdagens form:

image-1.jpeg


Mitt mål till avresan till USA i sept är en % på ca 7-7.5%. Vikten är mindre viktig, mer intressant att se hur mkt man väger i jämfört med tidigare dieter.:)

Bakade kladdkakor i lördags, vilket resulterade i att jag fick i mig typ en hel själv!:S Ops! Tur det var lördag & tur man har skalle nog att röja cardio i massor igår då!
Jaja, ibland händer det även de bästa.;) Eller ibland & ibland, det händer rätt ofta nu för tiden att jag "flexar" rätt mycket i min diet.
Jag är inget cheatmealsmänniska, men kan lätt unna mig mat i alla dess former ofta. Jag skulle aldrig kunna bli en människa som slutade äta eller skulle aldrig kunna "banta", jag är för glad i mat för det. Däremot rör jag gärna på mig mycket, vilket har resulterat i att alla mina dieter ofta består av mycket bra mat & mycket aktivitet.:)

image-2.jpeg


Som tex mina kvällsprommisar i solnedgången, finns nog faktiskt väldigt få saker som slår dessa en fin svensk sommarkväll.

Träningen går bra nu, har haft grymma träningspartners de senaste veckorna som alla krigar lika hårt som en annan i gymmet.
Ofta tränar jag med killar då jag alltid får "jaga" deras vikter & tvinga mig själv att ta i mer än vad jag tror är möjligt.
Men det finns även vissa flickor som gästspelar i min träning också.:)
En av dem är min lilla fitnesstös Ellen, som jag ska hjälpa upp på scen i höst. Trots sina endast 17år så är hon stark dom en oxe & utvecklas framåt för varje ny date vi har! Hon har verkligen framtiden för sig den flickan, ska bli spännande att följa.;)
Här är lite bilder från träningen sista tiden:
Axlar:

image-3.jpeg


Armar:

image-4.jpeg


Rygg:

image-5.jpeg


Bra träningssällskap som sagt...;)
& här har vi några av töserna som krigat på med mig den sista tiden:

image-6.jpeg


Alla är dom mina fitnessbrudar som jag coachar på ett eller annat sätt inför årets tävlingar.
Sötnosar!<3

Ikväll blir det ett pass med min saknade vän Adriana Kuhl & efter det humorbio med en annan goding.:)
Men innan dess ska mat lagas i mängder, var & storhandla häromdagen. Våga vägra ta en vagn! Haha...

image-7.jpeg

4 kommentarer

Utmaning!

2014-07-18 08:49 av Helene

Den här dagen kan ju bli intressant...
En totalt sömnlös natt & i stort sett fullt schema idag, detta blir sannolikt en ordentlig utmaning.
Var det någon som sa semester??!!
Ha!!

image.jpeg


Kommentera

Väkommen semester!

2014-07-17 12:50 av Helene

Först nu kan jag väl våga påstå att ngn form av semester kan starta för mig...
På "pappret" skulle jag gå på semester redan i måndags men mån, tis & halva onsdagen har bestått av onlinejobb & möten. Visserligen har jag ngt möte kvar denna vecka samt lite jobb vid datorn, men det kommer man aldrig ifrån som egen tror jag.

Men jag skulle nog kunna döpa om semester till "knock out"! Så fort jag ställer in mig på att vara lite ledig så blir jag totalt knockad & utslagen. & denna gång är inget undantag, vaknade 11.15 idag & har varje dag denna vecka somnat på soffan ngn timme mitt på dan emellan alla möten.
Haha...japp, det är väl så det brukar vara. Det är först då man slappnar av som man verkligen känner vilket tempo man kör på i.

Men oavsett så går träningen just nu riktigt bra.:)

image.jpeg


Så jag ska nu ägna min ledighet att utnyttja detta "flow", träna hårt, fokusera på att ta tag i dieten på allvar samt umgås med mina närmaste.<3

Om jag hinner under dagen så kommer ett längre inlägg om Tammerhelgen & allt som hände där med en massa bilder såklart.;)
I värsta fall kommer det under morgondagen, håll ut & njut av solen så länge!:)

1 kommentar

Roadtrip mot S-vall & yes, vi är redo!;)

2014-07-10 20:58 av Helene

Nu rockar vi fullkomligt loss i bilen på väg till S-vall!:)
Plockat med mig stört sköna Rosanna & übersöta Martina från mitt "babyteam" Team Forever Fit by Better Bodies!;)

image.jpeg


Grymt skön & nostalgisk musik kan få vem som helst på topphumör! Stackars Martina, som ska tävla på lördag, få stå ut med vår skönsång här i bilen...haha...

image-1.jpeg


Rosanna kom nerifrån landet & mötte upp mig på Sats Odenplan för ett ryggpass...

image-2.jpeg


image-3.jpeg


Sen blev det biltvätt & glassrace ala diet (gjorda på Ultimate Nutritins supergoda BCAA Blue Raspberry) på min balkong innan vi packade ihop oss & satte oss i bilen mot S-vall.

image-4.jpeg


& nu är vi som sagt på väg...:)

Kommentera

Hög tid att ta tillbaka kontrollen!

2014-07-10 07:32 av Helene

Efter den här veckan är det dags för en annan att ta tag i sig själv & ta kontroll över mitt liv igen, på allvar!
Om exakt 2månader åker jag till USA för flera större uppdrag som kräver att jag är tillbaka i BRA form.
4kg ska ner, 0,5kg/vecka för att vara exakt.
"Det är väl inte så mycket" tänker ni säkert nu... Men jo, så är faktiskt fallet. För mig...
Jag brukar inte gå ner mer än ca 5-6kg till tävling & ca 4kg till större plåtningsjobb etc.

Det har varit mycket tunga saker som passerat i mitt liv sista tiden & jag har gjort några tidigare försök att dra igång en diet. Allt för att vara ute i god tid & inte behöva pressa mig när allt annat varit tungt. Men det har varit svårt, näst intill omöjligt faktiskt. Sömnen har nästan varit obefintlig & få kan ni ju tänka er hur "lätt" det är att samtidigt försöka "dieta" med tightare kost & mer träning.

Sömnen är fortf kaos, pappa dyker upp i tid & otid i mina drömmar vilket gör att jag ibland hellre är vaken än vill/kan somna.
Men, som sagt, det är hög tid att komma igång nu om denna diet ska gå hyfsat smärtfritt...

image.jpeg


= Dagens verklighet.
Bloggen & ni där ute får bli min "Coach" som kräver redovisning så jag håller mig till min plan nu.


6 kommentarer

Nedräkning...

2014-07-08 21:42 av Helene

Ja tro det el ej, men Stockholmstösen ska faktiskt ta några dagars semester snart.

Ligger i bilen på väg hem fr pappas begravning i Falkenberg, ett tungt men otroligt fint avslut med alla pappas absolut närmaste.<3
Mor min är helt fantastisk som kört bilen både dit & hem så att jag fått jobba av en del men även vila. Huvudet är helt tomt efter en som här händelse & det känns nästan som hjärnan har sprungit dubbla maraton...

image.jpeg


Har sovit av & till hela resan hem tror jag...

I morn väntar en fullmatad dag med mina fantastiska kunder på gymmet & sedan beger jag mig till Sundsvall & Tammerpokalen/Tammercamp. Det blir intensiva men roliga dagar i S-vall då både coaching av mina fina BF-tjejer, poserings-Workshop, fallskärmshopp & mys, mingel & träning ska hinnas med!:)

Väl hemma i Sthlm igen så blir det 2-3veckors semester med endast några få jobb inplanerade.
Känns ganska bra att få denna ledighet just nu faktiskt.:)

Innan jag checkar ut för den här omtumlande, men ändå fina dagen så vill jag sända några TACK rakt inifrån mitt lilla hjärta.
TACK älskade bror för att du är den du är & för att du är min bror.

image-1.jpeg


TACK finaste & bästa mamma för allt du gör för mig, för att du ALLTID, ALLTID finns där för mig.

image-2.jpeg


TACK resten av vår fina familj/släkt/nära för ett otroligt fint avsked av min far, vår älskade NalleBjörn.

image-3.jpeg


TACK Jane för att du styrde en sådan fin begravning för far min.

image-4.jpeg


TACK ALLA mina vänner, nära som långväga, kända som okända för allt stöd, kärlek, omtanke, mail & meddelanden. Att det finns så mycket kärlek där ute bland er!<3


& TACK PAPPA för att just jag är din dotter!

image-6.jpeg


TACK!<3


2 kommentarer

Tung resa...

2014-07-07 18:12 av Helene

Sitter just nu i skrivande stund i bilen på väg ner till Falkenberg där vi ska begrava far min i morgon. Har nog ett par tunga dagar framför mig...

Jag har inte hunnit börja sörja pappa på riktigt än, mitt liv har varit en himla cirkus de sista veckorna sedan pappa lämnade oss.
Nästan direkt drog arbetet med bodelningen igång vilket kom att visa sig vara en extremt stor & invecklad process. Att vi ska tro att detta ska bli klart de närmsta månaderna (vilket det eg SKA vara enligt regelboken) kan vi ju bara glömma säger han som vet...suck...
Att gå igenom sin barndom & pappas liv i form av igendammade flyttkartonger staplade upp till taken är tungt & ger mig ångest & en alldeles för hög puls av bara tanken.:(
& nu pratar vi tyvärr inte bara om ett hem/hus som ska tas om hand, det finns några stycken... För att inte sedan tala om allt det administrativa kring en bouppteckning!
Men det måste göras & jag vet nu vad all min lediga fritid kommer spenderas på de närmsta månaderna.
Men först och främst ska jag nu få ta farväl av min älskade far & då ska jag inte tänka en sekund på allt det jobbiga, utan bara fokusera på det fina vi hade tillsammans.:)

image.jpeg


Pappa...
Det finns så mycket man önskar att man hade hunnit säga till dig, visa dig & få dela med dig. Mitt liv känns som det knappt hade hunnit börja på riktigt...
Jag har alltid varit som du: envis, långsiktlig & sett ljust på framtiden. Alltid arbetat för morgondagen...slitit hårt för att SEN, någon gång i framtiden, kunna göra allt det där som livet egentligen går ut på.
Jag hann aldrig visa dig mitt drömhem, fick aldrig ge dig några barnbarn..
Jag vet inte om jag hade kunnat ge dig detta inom de närmsta åren, men jag har nu förstått att tiden tickar på. Tiden tickar i ett rasande tempo & tiden är något man aldrig får tillbaka. Just tid är det som numera alltid står högst på min önskelista, för vad har du för glädje av allt det andra fina i livet om du inte hinner njuta av det?
Pappa...
Jag vet att du investerade för framtiden, för oss barn, mig & min bror. Men i allt detta hårda arbete så tappade du bort dig själv & förlorade fotfästet & därmed allt du kämpat för.
Jag ville alltid se dig lycklig pappa, bad dig ta hand om dig själv & ta vara på det du byggt upp. Men du tänkte på oss sa du...det bevisar vilket stort hjärta du hade/har.
Det var också hjärtat som vägrade överge dig. Ditt hjärta höll dig vid liv längre än vad någon kunde ana var möjligt, det vägrade släppa taget om livet. Envisare människa får vi leta länge efter, på gott & ont...
Pappa...
Det finns inte tillräckligt med ord för vad du har betytt för mig, vad du fortfarande betyder för mig... Jag kan bara beskriva min kärlek till dig på ett enda sätt:
Det finns bara EN pappa & det är du, MIN pappa!<3

image-1.jpeg


Älskar dig.
Forever Together.<3

Stig Larsson fru Eva sa några tänkvärda ord...:

image-2.jpeg


5 kommentarer

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 361, augusti 2014

 • BODY 360, juli 2014

 • BODY 359, juni 2014

 • BODY 358, maj 2014

 • BODY 357, april 2014

 • BODY 356, mars 2014

 • BODY 355, februari 2014