Min filosofi för bästa resultat i träningen.

CHOCKA KROPPEN!
Om man konstant nöter samma övningar, på samma vikter, i samma intensitet repsantal & vilomängd, så vänjer sig kroppen efter ett tag.
Men genom att göra ständiga förändringar i din träning, stora som små, så begränsar man kroppens möjlighet till att ”stagnera”.
Det kan vara allt från att byta någon övning el ordning på dem från ett pass till ett annat, till att periodisera din träning under längre perioder med större förändringar som tex riktig tung basträning till mer högintensiv crossfitliknande träning.
Jag använder mig av båda delarna + mycket annat både i min egen träning & klienters.

Igår tränade jag med en ”donna” som jag troligtvis ska ta under mina vingar & hjälpa upp på scen detta året (mer om det framöver).
Vi körde rygg & jag valde att lägga in, för henne, en hel del nya övningar i passet som såg ut så här:
– 5set omvända latsdrag i maskin, varav de två sista var excentriska + drop
– 3set hantelrodd

image.jpeg

– 3set latsdrag i cablecross (film kommer upp inom kort på IG: heleneice)

image-1.jpeg

Supersetat med:
– 3set diagonal pullover med stång i cable

image-2.jpeg

– 4set smalt latsdrag (en specialvariant)

Får se om det känns något i hennes rygg idag eller i morn.;)
Själv hade jag, som ni som följer mig vet, en galen form av nackspärr som kom från min 12 timmars långa sömn i en & samma ställning (snacka om att sova djupt!) med huvet på 3 kuddar! Inte konstigt att man både kände sig & såg ut som en ”ostbåge” när man vaknade. Kunde inte räta ut nacken på hela dan/kvällen igår utan att det gjorde fruktansvärt ont i hela nacken & bröstryggen.:(
Men voltaren, vila i ryggläge hela kvällen + en ok natts sömn verkar ha gjort susen. Om man jämför med gårdagen så vaknade jag som en liten prinsessa idag!:)

Träning, en del onlinejobb, Ikea & fix i lghn står på dagens schema.
Lagom söndag helt enkelt!:)