Vad ÄR egentligen Svarta Lådan, och varför äter jag den?

Jag har fått möjligheten att testa Svarta Lådan i 6 veckor och är nu inne på min 3e vecka med leverans av bra och näringsrik mat varje vecka. 🙂
Jag kan inte vara mer nöjd just nu då detta är REN LYX i mitt liv: att få ren, hälsosam, näringsberäknad, högkvalitativ (ja, jag kan göra listan lång!) och TILLRÄCKLIG mat levererad ända fram till dörren!
Vem vill INTE ha det så? 😉
Jag ska fortsätta med Svarta Lådans mat i minst tre veckor till, med ett litet uppehåll nu när jag ska resa utomlands till Thailand och Florida de närmsta veckorna. Det är en av de perfekta sakerna med Svarta Lådan också, att det faktiskt går att skjuta upp leveranser beroende på hur man är hemma under veckorna/månaderna/året.
Jag har valt att få hem lunch, middag + 2st mellanmål/dag vilka levereras i en stor frysväska 2ggr/vecka. Här kan man välja olika stora matpaket vilket är perfekt om man kanske inte äter just 6mål/dag osv. Mer info om detta nedan…
Man väljer även hur mycket av resp näringsämne man vill ha i sina lådor, som tex protein och kolhydrater finns det tre olika stl på innehållet att välja emellan.
Jag har valt att ta det största innehållet av protein vid varje mål & en extra låda grönsaker vid sidan av. Kolhydraterna har jag valt att stå för själv då jag begränsar mitt kolhydratintag till vissa specifika kolhydratskällor så som tex: potatis, riskakor, vissa fullkornsprodukter samt rotfrukter.
Maten är helt fantastsik, och mellanmålen ska vi inte ens tala om! Ren fröjd i munnen varje dag. Eller vad säger ni om pannkakor med blåbärs- och banansylt, blåbärscheesecake, äppelkvarg eller homousdip med glutenfritt knäckebröd? 🙂

Svarta-lådan-studio-134-682x1024.jpg

Bild lånad från www.svartaladan.se

Svarta Lådans bakgrund är faktisk ganska kul att läsa om då jag tror att de flesta tror att det var något snille som bara kom på iden att ”nu ska vi börja sälja hälsosam mat” och sedan startades det upp.
Men så är inte riktigt fallet…
Visserligen står det ett ”snille” bakom denna lilla låda, men anledningen till lådan föddes ur en annan händelse..

Mats Bergwall, VD och grundare för Svarta Lådan berättar storyn om bakgrunden till hur Svarta Lådan föddes:

2003 startade jag företaget HälsaHem med fokus på träning i hemmet. Mina första kunder var gravida kvinnor eller kvinnor som precis hade fått barn som jag tränade på platser där det passade dem, till exempel i hemmet.

Då jag är kock i grunden fanns hela tiden en ambition att hitta lösningar till hur jag kunde få mina träningskunder att äta rätt då träningsresultatet till runt 80% ligger i just kostvanorna.

Sommaren 2006 skapades Svarta Lådan efter att Fredrik Reinfeldt anlitat mig som personlig tränare för att komma i form till valet. För att uppnå maximalt resultat beslutade jag mig även för att ta hand om hans kost.

Tillsammans med min mamma lagade vi maten som vi senare levererade i kylväskor till Fredriks dörr. Han fick dessutom påminnande SMS när han skulle äta och hade mig alltid ett telefonsamtal bort då det gällde frågor om mat, träning och hälsa.

Totalt gick Fredrik enligt egen utsago ner 14kg och hur det gick i valet vet vi ju alla. Svarta Lådan erbjuder även idag en individanpassad matleverans med kostrådgivning till privatpersoner, precis som för Reinfeldt.

Ett par år senare, 2007, ville vi nå ut till en större massa och bestämde oss för att öppna en egen butik på Mäster Samuelsgatan 9. Med snedstylade väggar och tak, tillsammans med erfaren och positiv personal började mat i olika mängder att säljas. Idag erbjuder butiken alla dagens måltider i butiken och med hjälp av de olika mängderna av maten så kan du ta allt ifrån stor protein på 250g till liten och samma gäller kolhydraterna.

matsb.jpg

Bild lånad från www.svartaladan.se

Idag finns det fyra butiker i Stockholm och två till är på G i skrivande stund. 🙂
Vart ni hittar dem kan ni läsa om här:
http://www.svartaladan.se/menybutiker/

Här följer lite info om upplägget, tjänster och priser:

Skulle du välja att köra igång på Svarta Lådan Exclusive http://www.svartaladan.se/privat/exclusive-12-vec
kors/
, så utgår de från dig och dina förutsättningar och mål.
Du köper X antal dagar och de dagarna placeras ut efter där du vill ha dem, ska du på semester osv så är det inga problem att pausa leveranserna. Vissa veckor kanske du vill ha mat alla dagar och andra kanske bara någon enstaka. Allt sådant kollar de på så att det blir bra för just dig.

Lite info om hur de tänker kring maten:
– Kött av bästa kvalitet
– Miljömärkt fisk (MSC)
– Inget vitt socker
– Glutenfritt
– Låglaktos
– Mat lagad från grunden (näringsberäknad efter dig och dina mål)
– Mindre salt
– Inga onödiga tillsatser (inga E-ämnen)
– Snabbt (Klart på 2-3 minuter)

Svarta-lådan-studio-133-kopia-1024x682.jpg

Bild lånad från www.svartaladan.se

Exclusive – Mat för resultat

– ndividuellt kaloriberäknade måltider (glutenfria och låglaktos)
– Hemleverans (vid avstånd på över 2,5 mil tillkommer en extra avgift)
– Kostrådgivning och support av kostrådgivare
– SMS-tjänst som påminner om måltiderna
– Mätningar/Uppföljningar

Leveransdagar:

Måndagar: mat för tisdag, onsdag & torsdag
Torsdagar: mat för fredag, lördag, söndag & måndag

Utöver maten finns även meny, bestick, kryddor & servetter med i leveransen.
Behöver du pausa dagar, kommer du att kunna göra det via egen inlogg, för att göra det så smidigt som möjligt. Självklart kan du får hjälp med det också.
Paus av dagar måste göras senast 15.00 fyra vardagar innan leveransdag.

Priser:
– 2 st mellanmål + lunch/middag = 384:-/dag
– 2 st mellanmål + lunch + middag = 482:-/dag
– 2 st mellanmål + frukost + lunch + middag = 542:-/dag

Nu har DU möjligheten att få testa på Svarta Lådan till en ”specialdeal” om du går via mig direkt till Carolina som är ansvarig för att ni ska bli helt nöjda med detta!
Carro når ni på: carolina@svartaladan.se
Hon kan även besvara alla frågor ni har kring detta lyxiga vardagskoncept!;)

Vår SPECIALDEAL för er alla mina läsare:
1. Du får testa ”Exclusive paketet” under endast 15dagar istället för att behöva köpa 30 dagar på en gång.
2. Du får 20% rabatt på det paket som jag själv har hos svarta lådan:
– 3 dagars mat levererad till mig
– lunch, middag + 2st mellanmål/dag
– största mängden protein i resp mål
– extra grönsaker till huvudmålen
– inga kolhydrater, utöver det som finns i den lagade maten. Utan detta har jag valt att tillföra själv då jag inte äter alla former av kolhydrater pga att min kropp inte mår lika bra av alla livsmedel.
– du har möjlighet att skjuta upp matleveransen o du tex skulle åka från stan el liknande

Allt du behöver göra är att kontakta Carolina på Svarta Lådan så hjälper hon dig/er med allt! 🙂