Helene "Ice" Ahlson
Team Swedish Fitness
Skrädderi & design Celsius Salong Aura Gym & Motion, Åkersberga
SmartShake – The World's Smartest Shaker

Benträning som ger resultat!

2015-03-26 08:05 av Helene

Japp, jag har hittat ett fungerande koncept. Jag kommer aldrig säga att detta är lätt eller ens en gnutta behagligt. Vill du inte leva med mer eller mindre konstant träningsvärk i rumpa & ben så kan du sluta läsa nu.;)

Även om jag knappt hinner somna innan träningsvärken smyger sig på (samma dag som jag kör dessa benpass) så är det värt varenda minut av våra benpass.
Jag har aldrig varit så motiverad till min benträning som nu & resultat har visat sig både styrkemässigt & muskelmässigt (enligt andra iaf).:)

I dagsläget kör jag ben 2ggr/vecka:
• 1 brutalt tungt & jobbigt pass, inget reps görs med mindre än 110% fokus, vilja & envishet. Detta pass avslutas alltid med X antal reps knäböj som just nu är en given basövning som jag lägger mycket krut på för att hela tiden utvecklas i.
• 1 pass där jag fokuserar på baksida lår & säte. Detta pass läggs in så fort jag känner att benen repat sig någorlunda efter pass nr 1 (det tunga), vilket kan ta allt från 3-5dgr, & anpassas givetvis efter hur det känns i kroppen.

Min benträning har varit hög prio många år, men nu har inte bara lagt stort effort i själva passet utan även hur hela dagen, & dagarna innan & efter det tunga benpasset, ser ut & planeras med vila, mat etc...
100% resultat kräver 100% engagemang & rätt fokus.

image1.jpeg


Denna tyngre form av benträning kräver återhämtning av rätt sort. Jag & min träningspartner Calle tog, efter 6 tunga veckors benträning, 2 hela veckors vila från detta & körde endast lättare cirkulationspass för benen.
När vi sedan gick på't igen så blev det många pers redan första passet, bla i knäböjen!:)

Hur våra pass läggs upp kan ni se exempel på om ni backar tillbaka lite i min blogg samt på min Instagram "heleneice" där jag lägger upp en hel del bilder, filmer & ibland hela upplägg av träningspass.

Veckans benträning med Calle är avbockad & vi testade ett nytt upplägg denna vecka. Pga tidsbristen så fick jag tyvärr avstå de avslutande böjen i detta pass, jag vill absolut inte stressa mig igenom dom! Antingen 110% all in eller inte alls, teknik & fokus är A & O om man ska lyfta tungt där.

Passet såg ut så här:

• 10 stegrande set benspark

• 6set benpress

3superset av följande övningar:
• 12reps hela & långsamma liggande lårcurls + 10reps "halvor" (nedifrån upp till mitten) direkt på det
Supersetat med:
• 10-12reps hela & långsamma benpress (djupa!) + 15reps korta i toppläget

3superset av följande övningar:
• 40-50 utfallssteg med hantlar
Supersetat med:
• 15-20reps sumosquats med vikt
(video på detta ligger nu uppe på min IG: heleneice)

Efter detta hade vi normalt lagt in knäböj (vi har insett att vi faktiskt presterar bäst i böjen om vi lägger dem i slutet av passen)men jag var tvungen att rusa (läs KRYPA) vidare.
Vad jag förstod så drog Calle några vändor på toan (det satt uppe i halsen på honom när jag lämnade honom på gymmet) innan han sedan avslutade med några set i böjracket själv.
STARKT jobbat Calle! Du är min idol.;)

image2.jpeg


Eller snarare för resten av veckan.;)

4 kommentarer

Fullmatad Fitnesshelg!

2015-03-22 23:04 av Helene

Girlpower på Gym & Motion i Åkersberga hela helgen!
Igår hade vi årets andra teamträff för mitt "Team Forever Fit by Better Bodies".
15 brudar rockade loss med träning, posering, mys & fys, föreläsning by Uffe Carlsson (om bla prestation, ångest & inre/yttre krav på sig själv = den mentala bitens betydelse för prestationen) samt en avslutande middag på det nyöppnade hälsohaket Mealprep Café & Fitness Fuel som ligger på Regeringsgatan 65.

image1.jpeg


image2.jpeg


Grym bra läge, kanontrevliga grabbar som har stället samt ruggigt hälsosam mat.;)
TACK ALLA inblandade för en fantastisk dag!<3

Idag har det varit en minst sagt lika busy dag med dubbelt så många töser på plats,
Årets andra Fitness Workshop med nära 40st tjejer var dagens happening!
Posering, föreläsningar av oss coacher om allt som rör fitness & tävlingar etc, stretchpass, klackgångsträning, gästföreläsare samt fotograf Linnea från Body Magasin var en del av det som det bjöds på idag.:)

image1-1.jpeg


image2-1.jpeg


image3.jpeg


Största tack, as always, till våra fantastiska sponsorer för dagen:
Gym & Motion
Swedish Fitness
Better Bodies
Svarta Lådan
Smartshake
Celsius
Body Magasin
AKK Skrädderi & Design
MUA: Pauline
LPG: Maria Eriksson

TACK Uffe för två grymma föreläsningar!
TACK Linnea för besöket.:)
TACK mina två fantastiska vapendragare Frida & Petra för ännu en lyckad WS.
& givetvis TACK till alla fina tjejer som kom & delade denna dag med oss!<3

Kommentera

LPG, massage & rörlighetsträning!

2015-03-19 07:17 av Helene

Som ni vet så har jag alltid förespråkat massage i kombination med träning för att få maximerad återhämtning & utveckling. & då inte bara vid diet, som många kanske hört folk prata om, utan det är minst lika viktigt under de tyngre träningsperioderna.
Om jag kommer till min massör med träningsvärk i benen tex så är jag nästan som ny dagen efter en behandling av honom. Detta sätt att hjälpa kroppen att återhämta sig gör i sin tur att man står redo för nästa tunga pass tidigare än om man inte tagit den där massagen. Det absolut bästa, vad jag märkt av egen erfarenhet, är att få massagen så nära inpå själva träningspasset innan träningsvärken kommit.
När jag sköter om mig själv rätt & hinner med det som jag själv önskar så tar jag massage 1gång/vecka.
Viktigt är ju givetvis att man går till en massör som vet vad han håller på med & vet syftet med behandlingen. Jag kan VERKLIGEN rekommendera Daniel Steinbock, som håller till på "Må Bättre" i Solna. Han har tagit hand om både mig & väldigt många andra atleter inom branschen många år.

LPG...

image1.jpeg


Ja, detta har man ju också hört mycket gott om speciellt inom vår bransch.
LPG har många positiva effekter på kroppen, bla:
• reducera celluliter
• minska besvärande fettdepåer
• strama åt & släta ut huden
• öka spänst & lyster i huden
• öka återhämtning & lindra muskel- & ledvärk
• öka blodcirkulationen
• öka lymfdräneringen i huden
• får igång ämnesomsättningen
• etc
LPG kan användas på hela kroppen eller enbart på just dina "problemområden", men kan även användas i ansiktet (mer som en ansiktsbehandling) eller tex inom elitidrotten eller att behandla större problem/skador som tex ärrvävnad, lymfödem & brännskador.

Jag har fått fördelen att ha två fina vänner som valt att arbeta med LPG, Maria Eriksson & Carina Isaksson. Vilket i sin tur nu lett till att jag faktiskt ska testa på detta också. Jag har, än så länge, turen att slippa celluliter på min kropp men eftersom LPG har så många andra positiva effekter så ser jag detta som ett perfekt komplement till min vanliga massage & träning.:)
Man bör ta en behandling/vecka i minst 10-12 veckor (beroende på utgångsläge) för att se de positiva effekterna.

Carina finns i V-ås & Maria mitt i Stockholm City (Delta Gym).
Jag startade upp förra veckan hos Maria & ska nu se till att jag är hos henne en gång/vecka. Det var en galet skön behandling & jag har längtat sen sekunden jag klev ut ur hennes rum till nästkommande behandling, som är idag!:D

Nu kan alla ni som vill testa detta, eller faktiskt ta tag i detta på allvar få behandlingar hos Maria med en fin rabatt om ni uppger kodordet "Ice" vid betalning. & detta gäller vid sitt första köptillfälle hos henne, oavsett storlek på paket el pris. Så givetvis ska ni köpa ett större paket behandlingar på en gång så får ni mest ut av rabatten.;)

För mer info & bokning av behandlingar hos Maria:
http://formachic.se/lpg/

Allt detta (massage, LPG & målinriktad träning) tillsammans med egen rörlighetsträning, lite foamroling etc ska väl kunna göra susen för mig lilla kropp.:)

image3.jpeg

Kommentera

Energi kräver energi.

2015-03-16 19:15 av Helene

Mycket runt omkring mig just nu, en del lite tyngre puckar men även mycket som är väldigt bra, roligt & givande.:)
Idag har jag jobbat med Design på Swedish Fitness vilket är SÅ kul!
Cici Benjaminsson, min teammate, var inne halva dagen & brainstormade lite idéer & det vore lögn att påstå att vi inte tycker rätt lika om kläder & stilen på hur den bör vara.

Solen skiner fortfarande & det har ju varit några fantastiska dagar/veckor (nästan) med kanonväder! Bara att hålla tummarna för att det fortsätter!
Funderar starkt på svenska fjällen inom kort, ska se över agendan ifall jag kan få ngt ledigt.:)
Jag reser otroligt mycket,i perioder, i mitt jobb vilket jag älskar! Men det är skillnad på att resa i jobb el på fritid, till storstadspuls el naturen långt bort från civilisationen.

image2.jpeg


I det sistnämnda finns det både tid & andrum oavsett man är i fjällen eller på havet.
R.E.C.O.V.E.R.Y stavas det.;)

Men nu först, något som jag längtat efter galet mycket: ett crazy benpass med min vapendragare Calle!

image1.jpeg


Bild från plåtningen för Iron Man Magazine i LA i somras.

#mywillismyweapon

Kommentera

Vill du ha förbannat roligt på en grym plats med sköna träningsdårar?!;)

2015-03-13 08:06 av Helene

Då ska ni fortsätta läsa nu...;)

image1.jpeg


Nu börjar vårkänslorna smyga sig på &, ja faktiskt, det är snart dags att planera årets semester.
Många gånger finns det hos de flesta då e önskan om iaf en vecka till värmen.:)
Men idag är vi lika måna om att inte tappa våra träningsrutiner bara för att man flyr landet en vecka. Det är just därför ni har oss!:D

Första veckan i september drar jag & mina vapendragare Gyula & Max återigen till Playitas på Fuerteventura för en maxad vecka av träning, sol, bad, nyinspiration & ett gäng riktigt sköna människor!

image2.jpeg


Vi börjar snart närma oss jubileumssiffran 10 med denna resa nu & jag vågar faktiskt påstå att det är få resor som erbjuder så mycket på en enda vecka till detta makalösa pris!

Vi ger er bl.a:
• upp till 6timmars träning/aktiviteter per dag i form av styrketräning, crossfit, morgonpromenader i bergen, bootcamp, beachvolleyboll & galna överraskningspass både inom- & utomhus/ på land & vatten
• föreläsningar om kost, träning, prehab, rörlighetsträning, teknik, mål & motivation mm
• personlig feedback
• mycket ny kunskap & nytänk
• nyinspiration & garanterat nya & högre målsättningar
• en ny lägsta-nivå på din träning
• konstant träningsvärk
• sol, bad, bus, avkoppling, fest, skratt, svett & oförglömliga minnen!
• vänner för livet!<3

& det bästa av allt med denna vecka är att precis ALLA kan följa med! Gammal som ung, erfaren som oerfaren, vältränad som mindre tränad...
Vi är tre coacher som möter dig på DIN nivå & hjälper dig upp till nästa, oavsett vart du startar.;)

Sugen?:)
För ytterligare information & anmälan, läs mer om "Fitnessveckan" på Apollos hemsida:
http://www.apollo.se/resor/traningsresor/playitas/playitas-kalender/fitnessveckan

4 kommentarer

En ovanlig prioritering för mig.

2015-03-04 07:22 av Helene

Nu är det åter igen dags för ett av fitnessbranschens största event: Arnold Classic i Ohio, USA!
Jag minns knappt hur många år jag varit där, vet bara att första gången var när jag själv stod på scen på där & det var 2010, magiskt...:)

image4.jpeg


Ja, nu är jag ju inte dummare än att kunna räkna ut själv hur många år jag varit där då jag varit där varje år sedan dess med mina fantastiska sponsorer Swedish Fitness, alltså 5år totalt.

image3.jpeg


Men detta året valde jag att stanna hemma, främst för att det står en annan sak på agendan denna helg.;)
From i morgon kommer jag koppla bort all kontakt med omvärlden, ni som söker mig kommer få svar tidigast måndag troligtvis.
Så är det inte något fantastiskt akut så håll på detta till måndag.
Mina närmsta, ni vet hur ni når mig.<3

Sista jobbdagen idag alltså för denna veckan, och den ska tillbringas på Swedish Fitness huvudkontor bl.a. med mina goa kollegor där!

image1.jpeg


image2.jpeg


Favoritbältet på kampanj dessutom hela mars!
Sitter som gjutet runt våra tjejmidjor.;)

3 kommentarer

Fitness- & Poserings Workshop all in!

2015-03-01 11:46 av Helene

Umeå alltså...så var det ja!

image2.jpeg

Nu har årets första Fitness- & Poseringsworkshop gått i mål, ännu en väldigt lyckad & rolig dag med många fitnessflickor.:)

image1.jpeg

Vi har förnyat & ändrat en del på våra workshops till detta år vilket gör dem lika värdefulla & attraktiva för de som redan varit på någon av våra tidigare workshops som för alla nya girls.;)

image3.jpeg

En viktig notis för ALLA som ska tävla i år: läs igenom IFBB's rulebook då reglerna har till viss del ändats i de olika grenarna!!
IFBB's rulebook hittar ni här:
http://www.ifbb.com/rules

Umeå levererade, precis som tidigare städer, med en stor dos gästvänlighet & service från bästa Anneli & Micke, Claes från Budo Fitness & givetvis gymmet "Träna" i Umeå som öppnade famnen för oss & alla tjejer.<3
& Många glada, nyfikna, motiverad & målinriktade tjejer höll energinivån på topp hela lördagen under workshopen!:)

image6.jpeg
image2.jpeg
image4.jpeg
image3.jpeg

Anneli & Micke...vilka fantastiska människor ni är!! Inte nog med att ni öppnar ert hem & låter oss få bo hos er, ni behandlar oss dessutom som prinsessor då ni agerar privat taxi, bjuder oss på helt fantastisk mat & bakverk,

image5.jpeg

ser till att vi har tillgång till gym dygnet runt & roddar & fixar med oss till workshopen!
& du Anneli, vilken klippa på workshopen!
<3<3<3
TACK!

image4.jpeg

Ett stort tack till workshopens sponsorer:
• Swedish Fitness
• Better Bodies
• Smartshake
• Celsius
• Body Magasin
• AKK Design
• MUA: Pauline
• Gymmet "Träna" i Umeå
• Budo Fitness, Umeå
• Nail Design: Alexandra Esperi

Nästa Fitness- & Poserings Workshop är i Stockholm den 22/3 & därefter i Gävle den 3/4.:)
För mer info & anmälan till dessa, besök vår hemsida: www.fitnessworkshop.se

image2-1.jpeg

2 kommentarer

X antal 100kg extra kvalitetsmuskler extra i Stockholm den här helgen!

2015-02-24 16:26 av Helene

Fullmatad helg med både vänner, Events, bodyrepotage, träning, rehab, jobb & kvalitetstid...
Fredag:
• Välbehövlig massage av mina ben (stående tid hos min massör, Danne, nu varje vecka)
• Plåtning av kockrepotage i Body Magasin, är antagligen den första i Body Mag's historia som gör något helt crazy i kaloriväg! Min kladdkaka ska nu bli offentlig & kommer avslöjas i nästa nr av Body.;)

image2.jpeg

• Träning med fina & långväga vänner vilket resulterade i att det blev ett dubbelpass denna dag: ben, säte + axlar.

image3.jpeg

• Coachmöten med mina atleter som ska upp på scen i vår/sommar. De flesta av dem redan i lite för bra form vilket ger dem några sköna veckor framöver.;)
• Förberedande jobb inför helgens stora teamträffar, dels den stora med hela Team Better Bodies & Gasp inkl. alla atleter från Europa & dels Teamträffen med mitt egna Team Forever Fit by Better Bodies.

image4.jpeg


Jag & mina två hjälpcoacher, Maria Hasselmark & Frida Bålefalk.:)

Lör:
• Heldag med Team Better Bodies & Gasp (The Swedish Fitness Group Family)!
Ca 50 personer anslöt (varav ca 40 atleter) tidigt till Swedin Fitness huvudkontor i Hammarby Sjöstad!
På agendan stod bl.a. föreläsningar, mingel, god mat, träning, brainstorming om Better Bodies & Gasp's design, livestreaming från vårt "place to be" i Dallas/Texas: "...Destination" samt en film som visar Dallas & ...Destination från sin rätta sida i detta nuet.:)
Videon kan ni se här:
https://www.facebook.com/heleneice.ahlson/posts/10152564999850146
Låter några bilder från dagen tala för sig själva:

image9.jpeg
image1.jpeg
image7.jpeg
image5.jpeg
image8.jpeg
image6.jpeg

Fantastiskt lyckad dag & kväll & SÅ himla roligt med alla atleter samlade från hela Norden samt UK.:)

Sön:
• Kvalitetsdag med min bästa Erika stod på agendan som hon helt styrt upp för mig.:)
Hon vet vad jag behöver just nu: sovmorgon, god & lyxig frukost i form av hotelbrunch & pedikyr.

image10.jpeg

TACK hjärtat!<3
• Då lördagen blev en vilodag från gymmet så stod bröst & mage på agendan senare på kvällen. & det känns idag kan jag lova!
Lyckades pressa mig själv lite i bröstpressarna med 26kg-hantlarna, tack Felicia för ett grymt pass trots sockerkoman jag fortfarande befann mig i efter brunchen tidigare på dagen! Haha...stackars Felicia trodde stundtals jag var full på gymmet = hög på socker säger jag!;)
Brunchen bestod nämligen bla av mackor med div mindre nyttigt pålägg, amerikansk våffla med all inklusive, yoghurt, müsli... Jag väljer nog att stoppa informationen där, kan inte ens minnas när jag åt så mycket sist!

Landade ca kl 23.00 med lite jobb i soffan som sedan fick sätta punkt på helgen.

Mån:
• Upp tidigt som tusan för jobb på Swedish Fitness huvudkontor på Designsidan. Jag stormtrivs verkligen med denna nya tjänst, tänk att få tillsammans med företaget jag samarbetat med i nu 10år & med världens bästa atleter ta fram framtidens träningsmode! Just LOVE it!:)
• På em så var det dags för teamträff nr 2 & denna gång med mitt egna lilla TFFBB 2015! Äntligen fick "mamma Helene" träffa sina fina goa ungar som jag ska få glädjen att supporta, följa & hänga med detta året.:)
Det var en halvdag + kväll med i stort sett samma upplägg som i lördags för det större teamet.
Känner på mig att detta året kommer bli minst lika grymt som alla tidigare år med TFFBB.;)
Även här låter jag bilderna tala för sig själva:

image11.jpeg
På bilden saknas tyvärr Helena Persson som gottar sig i Thailand just nu.
image12.jpeg
image13.jpeg

(Vill ni se mer av atleterna, Teamträffen & allt annat som rör TFFBB under året så följ dem på deras bloggar: länkar till höger här på min bloggsida, eller på teamets IG: teamforeverfitbybetterbodies där ni även hittar alla atleters egna IG-adresser).

STORT TACK alla inblandade för en inspirerande & minnesvärd helg!<3

2 kommentarer

Team Forever Fit by Better Bodies 2015!

2015-02-19 12:11 av Helene

Bättre sent än aldrig är det väl vad man brukar säga när inte allt riktigt hinns med som önskat. ;)

Tidigare brukade jag varje år presentera respektiva atlet i Team Forever Fit by Better Bodies här i bloggen med all info, bilder etc.
Tyvärr hinner jag inte med detta nu, men vi har en Instagramsida för teamet där alla atleter är presenterade samt där deras IG-adresser finns så ni kan följa dem och deras resa tillsammans med oss under hela året. :)
Teamets instagramnamn är: @teamforeverfitbybetterbodies

Länkar till deras bloggar finner ni till höger här i min blogg.

Vi hoppas ni vill följa vår resa på vår IG, våra bloggar, FB och även ute på årets tävlingar.
Kan lova att dessa tio fantastiska fitnesstöser inte kommer gå obemärkta förbi er. ;)

Vi som styr skeppet i år är jag, Frida och Maria.

COACHER

Till vår hjälp har vi fjolårets teamtjej, vår lilla sidekick, Rosanna som ska agera fadder, extrastöd, extracoach samt lekledare. ;)

rosanna

Kommentera

Ibland får man helt enkelt bara gilla läget..

2015-02-16 23:00 av Helene

Vaknade inatt av att kroppen inte riktigt var helt med mig & det tog ett par timmar extra i sängen i morse innan vi var i någorlunda "synk" med varandra igen.
Kände mig bättre under dagen & när kvällen närmade sig så var jag som gott som mitt vanliga jag igen, trodde jag...
Jag var nog det till ca 99%, men den där lilla sista %-en behövs verkligen & gör STOR skillnad när det står benpass med Calle på schemat.

image1.jpeg


Jag låter bilden tala för sig själv. Detta är Calle, när han återigen lyckas persa på vårt benpass. Han e, ursäkta språket, f-n helt j-a otrolig! En MASKIN!!
Mitt pass började bra, ökade i det mesta under dagens pass så jag drog i och för sig ett antal pers jag med. Men för mig är det bara böjen som räknas just nu.
Jag hade bestämt mig för att ta mig upp på 110kg idag, men icke... Förnuftet fick va chef idag & jag lyssnade på kroppen min som hade ngt kvar i sig sedan nattens äventyr. Krampkänningar i vänster sida av ryggen riskerade att jag skulle börja lyfta snett om jag gick över 100kg. Så idag var det bara att gilla läget & dra några 5-or på 100kg ist.

image2.jpeg


Att bemästra sig själv är inte allt här i livet, att vara klok i sin träning är MINST lika viktigt om inte ännu viktigare.
Så även om jag inte är helt nöjd med känslan av passet så är jag ändå nöjd med mig själv som lyckades hålla band på mig själv.:)

Nya tag nästa vecka!;)

Dagens pass såg ut som detta:
• 6set konc. benpress
• 3set benpress: 4 x (3reps i normal takt + 1reps där tillbakavägen tog 7sek) = döden!!
• 3 triset av följande övningar:
- liggande lårcurl: 12 hela reps + 10 halvor i bottenläget direkt efter
- utfallsgång med hantlar: 44steg/set
- sumosquat med hantel: 12reps/set
• 8set knäböj: 40/60/60/80/80/100/100/100kg
• 4set konc. benspark: fokus kontakt!

Over and out!

Nytt upplägg from nästa vecka: ännu mer, ännu tyngre, ännu roligare!;)


1 kommentar

« Föregående sida Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 373, augusti 2015

 • BODY 372, juli 2015

 • BODY 371, juni 2015

 • BODY 370, maj 2015

 • BODY 369, april 2015

 • BODY 368, mars 2015

 • BODY 367, februari 2015