Helene "Ice" Ahlson
Team Swedish Fitness
Skrädderi & design Celsius Salong Aura Gym & Motion, Åkersberga
Tandblekning stjärnornas val. Snabbare vita tänder utan biverkningar med Brilliant Smile Viviana Pérez ger den bästa certifierade utbildningsögonfransförlängningen och -behandlingen i Sverige.
SmartShake – The World's Smartest Shaker

Formkollen..

2014-07-21 11:07 av Helene

Den gjordes innan helgen & då med viktkoll & calipermätning (manuell fettmätning).

image.jpeg


Vikten visade på ca 1kg ned på ett par veckor samt fett%-en låg på 9,7%.
Gårdagens form:

image-1.jpeg


Mitt mål till avresan till USA i sept är en % på ca 7-7.5%. Vikten är mindre viktig, mer intressant att se hur mkt man väger i jämfört med tidigare dieter.:)

Bakade kladdkakor i lördags, vilket resulterade i att jag fick i mig typ en hel själv!:S Ops! Tur det var lördag & tur man har skalle nog att röja cardio i massor igår då!
Jaja, ibland händer det även de bästa.;) Eller ibland & ibland, det händer rätt ofta nu för tiden att jag "flexar" rätt mycket i min diet.
Jag är inget cheatmealsmänniska, men kan lätt unna mig mat i alla dess former ofta. Jag skulle aldrig kunna bli en människa som slutade äta eller skulle aldrig kunna "banta", jag är för glad i mat för det. Däremot rör jag gärna på mig mycket, vilket har resulterat i att alla mina dieter ofta består av mycket bra mat & mycket aktivitet.:)

image-2.jpeg


Som tex mina kvällsprommisar i solnedgången, finns nog faktiskt väldigt få saker som slår dessa en fin svensk sommarkväll.

Träningen går bra nu, har haft grymma träningspartners de senaste veckorna som alla krigar lika hårt som en annan i gymmet.
Ofta tränar jag med killar då jag alltid får "jaga" deras vikter & tvinga mig själv att ta i mer än vad jag tror är möjligt.
Men det finns även vissa flickor som gästspelar i min träning också.:)
En av dem är min lilla fitnesstös Ellen, som jag ska hjälpa upp på scen i höst. Trots sina endast 17år så är hon stark dom en oxe & utvecklas framåt för varje ny date vi har! Hon har verkligen framtiden för sig den flickan, ska bli spännande att följa.;)
Här är lite bilder från träningen sista tiden:
Axlar:

image-3.jpeg


Armar:

image-4.jpeg


Rygg:

image-5.jpeg


Bra träningssällskap som sagt...;)
& här har vi några av töserna som krigat på med mig den sista tiden:

image-6.jpeg


Alla är dom mina fitnessbrudar som jag coachar på ett eller annat sätt inför årets tävlingar.
Sötnosar!<3

Ikväll blir det ett pass med min saknade vän Adriana Kuhl & efter det humorbio med en annan goding.:)
Men innan dess ska mat lagas i mängder, var & storhandla häromdagen. Våga vägra ta en vagn! Haha...

image-7.jpeg

4 kommentarer

Utmaning!

2014-07-18 08:49 av Helene

Den här dagen kan ju bli intressant...
En totalt sömnlös natt & i stort sett fullt schema idag, detta blir sannolikt en ordentlig utmaning.
Var det någon som sa semester??!!
Ha!!

image.jpeg


Kommentera

Väkommen semester!

2014-07-17 12:50 av Helene

Först nu kan jag väl våga påstå att ngn form av semester kan starta för mig...
På "pappret" skulle jag gå på semester redan i måndags men mån, tis & halva onsdagen har bestått av onlinejobb & möten. Visserligen har jag ngt möte kvar denna vecka samt lite jobb vid datorn, men det kommer man aldrig ifrån som egen tror jag.

Men jag skulle nog kunna döpa om semester till "knock out"! Så fort jag ställer in mig på att vara lite ledig så blir jag totalt knockad & utslagen. & denna gång är inget undantag, vaknade 11.15 idag & har varje dag denna vecka somnat på soffan ngn timme mitt på dan emellan alla möten.
Haha...japp, det är väl så det brukar vara. Det är först då man slappnar av som man verkligen känner vilket tempo man kör på i.

Men oavsett så går träningen just nu riktigt bra.:)

image.jpeg


Så jag ska nu ägna min ledighet att utnyttja detta "flow", träna hårt, fokusera på att ta tag i dieten på allvar samt umgås med mina närmaste.<3

Om jag hinner under dagen så kommer ett längre inlägg om Tammerhelgen & allt som hände där med en massa bilder såklart.;)
I värsta fall kommer det under morgondagen, håll ut & njut av solen så länge!:)

1 kommentar

Roadtrip mot S-vall & yes, vi är redo!;)

2014-07-10 20:58 av Helene

Nu rockar vi fullkomligt loss i bilen på väg till S-vall!:)
Plockat med mig stört sköna Rosanna & übersöta Martina från mitt "babyteam" Team Forever Fit by Better Bodies!;)

image.jpeg


Grymt skön & nostalgisk musik kan få vem som helst på topphumör! Stackars Martina, som ska tävla på lördag, få stå ut med vår skönsång här i bilen...haha...

image-1.jpeg


Rosanna kom nerifrån landet & mötte upp mig på Sats Odenplan för ett ryggpass...

image-2.jpeg


image-3.jpeg


Sen blev det biltvätt & glassrace ala diet (gjorda på Ultimate Nutritins supergoda BCAA Blue Raspberry) på min balkong innan vi packade ihop oss & satte oss i bilen mot S-vall.

image-4.jpeg


& nu är vi som sagt på väg...:)

Kommentera

Hög tid att ta tillbaka kontrollen!

2014-07-10 07:32 av Helene

Efter den här veckan är det dags för en annan att ta tag i sig själv & ta kontroll över mitt liv igen, på allvar!
Om exakt 2månader åker jag till USA för flera större uppdrag som kräver att jag är tillbaka i BRA form.
4kg ska ner, 0,5kg/vecka för att vara exakt.
"Det är väl inte så mycket" tänker ni säkert nu... Men jo, så är faktiskt fallet. För mig...
Jag brukar inte gå ner mer än ca 5-6kg till tävling & ca 4kg till större plåtningsjobb etc.

Det har varit mycket tunga saker som passerat i mitt liv sista tiden & jag har gjort några tidigare försök att dra igång en diet. Allt för att vara ute i god tid & inte behöva pressa mig när allt annat varit tungt. Men det har varit svårt, näst intill omöjligt faktiskt. Sömnen har nästan varit obefintlig & få kan ni ju tänka er hur "lätt" det är att samtidigt försöka "dieta" med tightare kost & mer träning.

Sömnen är fortf kaos, pappa dyker upp i tid & otid i mina drömmar vilket gör att jag ibland hellre är vaken än vill/kan somna.
Men, som sagt, det är hög tid att komma igång nu om denna diet ska gå hyfsat smärtfritt...

image.jpeg


= Dagens verklighet.
Bloggen & ni där ute får bli min "Coach" som kräver redovisning så jag håller mig till min plan nu.


6 kommentarer

Nedräkning...

2014-07-08 21:42 av Helene

Ja tro det el ej, men Stockholmstösen ska faktiskt ta några dagars semester snart.

Ligger i bilen på väg hem fr pappas begravning i Falkenberg, ett tungt men otroligt fint avslut med alla pappas absolut närmaste.<3
Mor min är helt fantastisk som kört bilen både dit & hem så att jag fått jobba av en del men även vila. Huvudet är helt tomt efter en som här händelse & det känns nästan som hjärnan har sprungit dubbla maraton...

image.jpeg


Har sovit av & till hela resan hem tror jag...

I morn väntar en fullmatad dag med mina fantastiska kunder på gymmet & sedan beger jag mig till Sundsvall & Tammerpokalen/Tammercamp. Det blir intensiva men roliga dagar i S-vall då både coaching av mina fina BF-tjejer, poserings-Workshop, fallskärmshopp & mys, mingel & träning ska hinnas med!:)

Väl hemma i Sthlm igen så blir det 2-3veckors semester med endast några få jobb inplanerade.
Känns ganska bra att få denna ledighet just nu faktiskt.:)

Innan jag checkar ut för den här omtumlande, men ändå fina dagen så vill jag sända några TACK rakt inifrån mitt lilla hjärta.
TACK älskade bror för att du är den du är & för att du är min bror.

image-1.jpeg


TACK finaste & bästa mamma för allt du gör för mig, för att du ALLTID, ALLTID finns där för mig.

image-2.jpeg


TACK resten av vår fina familj/släkt/nära för ett otroligt fint avsked av min far, vår älskade NalleBjörn.

image-3.jpeg


TACK Jane för att du styrde en sådan fin begravning för far min.

image-4.jpeg


TACK ALLA mina vänner, nära som långväga, kända som okända för allt stöd, kärlek, omtanke, mail & meddelanden. Att det finns så mycket kärlek där ute bland er!<3


& TACK PAPPA för att just jag är din dotter!

image-6.jpeg


TACK!<3


2 kommentarer

Tung resa...

2014-07-07 18:12 av Helene

Sitter just nu i skrivande stund i bilen på väg ner till Falkenberg där vi ska begrava far min i morgon. Har nog ett par tunga dagar framför mig...

Jag har inte hunnit börja sörja pappa på riktigt än, mitt liv har varit en himla cirkus de sista veckorna sedan pappa lämnade oss.
Nästan direkt drog arbetet med bodelningen igång vilket kom att visa sig vara en extremt stor & invecklad process. Att vi ska tro att detta ska bli klart de närmsta månaderna (vilket det eg SKA vara enligt regelboken) kan vi ju bara glömma säger han som vet...suck...
Att gå igenom sin barndom & pappas liv i form av igendammade flyttkartonger staplade upp till taken är tungt & ger mig ångest & en alldeles för hög puls av bara tanken.:(
& nu pratar vi tyvärr inte bara om ett hem/hus som ska tas om hand, det finns några stycken... För att inte sedan tala om allt det administrativa kring en bouppteckning!
Men det måste göras & jag vet nu vad all min lediga fritid kommer spenderas på de närmsta månaderna.
Men först och främst ska jag nu få ta farväl av min älskade far & då ska jag inte tänka en sekund på allt det jobbiga, utan bara fokusera på det fina vi hade tillsammans.:)

image.jpeg


Pappa...
Det finns så mycket man önskar att man hade hunnit säga till dig, visa dig & få dela med dig. Mitt liv känns som det knappt hade hunnit börja på riktigt...
Jag har alltid varit som du: envis, långsiktlig & sett ljust på framtiden. Alltid arbetat för morgondagen...slitit hårt för att SEN, någon gång i framtiden, kunna göra allt det där som livet egentligen går ut på.
Jag hann aldrig visa dig mitt drömhem, fick aldrig ge dig några barnbarn..
Jag vet inte om jag hade kunnat ge dig detta inom de närmsta åren, men jag har nu förstått att tiden tickar på. Tiden tickar i ett rasande tempo & tiden är något man aldrig får tillbaka. Just tid är det som numera alltid står högst på min önskelista, för vad har du för glädje av allt det andra fina i livet om du inte hinner njuta av det?
Pappa...
Jag vet att du investerade för framtiden, för oss barn, mig & min bror. Men i allt detta hårda arbete så tappade du bort dig själv & förlorade fotfästet & därmed allt du kämpat för.
Jag ville alltid se dig lycklig pappa, bad dig ta hand om dig själv & ta vara på det du byggt upp. Men du tänkte på oss sa du...det bevisar vilket stort hjärta du hade/har.
Det var också hjärtat som vägrade överge dig. Ditt hjärta höll dig vid liv längre än vad någon kunde ana var möjligt, det vägrade släppa taget om livet. Envisare människa får vi leta länge efter, på gott & ont...
Pappa...
Det finns inte tillräckligt med ord för vad du har betytt för mig, vad du fortfarande betyder för mig... Jag kan bara beskriva min kärlek till dig på ett enda sätt:
Det finns bara EN pappa & det är du, MIN pappa!<3

image-1.jpeg


Älskar dig.
Forever Together.<3

Stig Larsson fru Eva sa några tänkvärda ord...:

image-2.jpeg


5 kommentarer

Här finner jag ro...

2014-07-05 00:28 av Helene

Jag har insett att jag trivs som bäst i nattens lugn, när resten av staden sover...när allt tystnat & man bara "kan va".
Jag kan vakna om nätterna & bara sitta uppe ett tag för att få njuta av lugnet som råder. Det är något magiskt när Stockholm sover...
Ni tycker säkert att en annan är knäpp när jag skriver så här. Men med tanke på det liv man lever, hur mycket människor man dagligen umgås med & träffar, alla intryck, dialoger & ljud runt omkring en som man konstant "matas" med, så kanske det inte är så konstigt?

Jag älskar verkligen att träffa människor, att omges av inspirerande & positiva personer, att se nya platser & att arbeta med det jag gör 24/7. Men ibland behöver man ladda batterierna för att på nytt kunna hänga på i tempot omkring en. & detta gör jag tydligen bäst när allt annat "står still", typ nattetid.

image.jpeg


Just nu sitter jag på en av Stockholms, enligt mig, finare platser då solen är på väg ner & bara njuter av lugnet. Jag var tvungen att rensa skallen efter dagens bestyr med pappas liv han lämnat efter sig.
Jag sitter även & funderar på mina ord jag ska välja att säga till far min på hans begravning på tisdag.

image-1.jpeg


Kan bli en lång natt här ute...


1 kommentar

Överdos!

2014-07-04 13:00 av Helene

Tror jag blev hög på livet för en stund igår..!
En fantastisk dag med mycket av allt, allt bra i livet.:)

Dagen spenderades i Västerås, en liten stad som jag kommit att gilla mer & mer de senaste åren. Om det sedan beror på stan itself eller alla fina vänner jag har där låter jag vara osagt. Troligtvis en combo av dem båda.;)

Uppe tidigt för att rulla iväg till V-ås & möta upp chefen för Smartshake (en av mina huvudsponsorer) & hans vackra kvinna. Dejten skulle starta med ett benpass på Sats som jag fick fria händer att styra över. Eftersom detta var bossens fjärde gympass i år & flickan hans precis kommit igång igen efter en graviditet så lades fokus främst på högreps- & intensiv träning ist för jättetungt.
Vi körde 2 "cirklar" á 3-4st övningar i varje x 3set + en avslutande TABATA i bensparken...:
CIRKEL NR 1:
• sumosquats i Smith
• utfallsgång med hantlar
• "good mornings"
CIRKEL NR 2:
• liggande lårcurl
• abductor maskin
• omvänd abductor maskin
• enbentspress
TABATA 4 x (20/10sek):
• benspark

Väntar med spänning på deras träningsvärk de kommande dagarna!;)

Sedan bar det av till Smartshakes HK för "meet and greet" med resten av ligan + lite framtidsplanering.
Företaget har nu blivit så stort att de måste byta lokaler till större. Så himla roligt att få ha varit en av deras atleter från starten.:)

Från det ena till det andra...lunch, mys & tjejskvaller väntade med kvinnan som alltid står som given på min "att-hänga-med-när-jag-är-i-Västerås-lista": Carina Isaksson!<3
Denna gång fick vi till 2 (!!!) hela timmar på Coffee by George!:)

image.jpeg

När damen skulle tillbaka till jobbet så passade jag på att styra med lite jobbfix jag med innan nästa stopp:
Bjurhovda Gym med Frida & Niclas där ett bröst- & magpass väntade.

image-1.jpeg

& där var jag SÅLD!!! Hej "mitt nya hem"! Fasiken vilket gym!
Det var som att backa tiden 18år tillbaka där jag startade min resa i gymmets värld. Skitigt, svettigt, tungt, TRÄNING på RIKTIGT!
This is me, tro't el ej. Men det finns ingen större motivationsfaktor än gym som dessa.
Räkna med fler besök från mig!;)
Tackar så hjärtligt för gästvänligheten.
<3

Kvällen avrundades sedan sent inpå småtimmarna med grill, mys & socialt häng hos Fam Bålefalk.
TACK alla inblandade för en helt fantastisk dag/kväll!<3

Överdos av vänskap, glädje & mys!

Denna uppladdning behövdes garanterat inför det som nu väntar...
Jag & bror min ska börja riva upp vår barndom i pappas gamla hus...:/

image-2.jpeg


Kommentera

Lätt att vara kaxig!

2014-07-02 05:39 av Helene

I måndags la jag ut en bild på IG där jag lite smått kaxigt sa att jag skulle dra till med ett ordentligt benpass som skulle ge både mig & min klient "lite lätt" (läs mycket!) träningsvärk redan dagen efter.
Kan tyckas lite kaxigt att påstå attan redan innan vet att man kommer träna så pass hårt att man sedan i flera dagar efteråt får påminnas om det där galna benpasset i varje steg man tar!:S
Ganska snabbt inne på gymmet slog det mig dock att hon (min klient) inte alls ska skapa sig jordens träningsvärk pga att hon ska ju upp på scen inom två veckor & debutera i Bodyfitness. Även om hon är hyfsat klar i formen så har hon fortf lite konturer kvar på benen som vi ska skrapa fram, & då är inte tunga maxlyft i knäböjen prio ett just nu. Nej ett högreps-/intensivt & svettigt benpass fick det bli!

image.jpeg


Helenes nuvarande form.

Jag ska ju dock inte upp på ngn scen så jag körde hennes intensiva upplägg fast med mellan 100-200% tyngre vikter (ja, det var faktiskt så stor skillnad i vikterna för jag hade ju faktiskt ingen anledning att sänka mina vikter nämnvärt).
Passet:
• 5set benspark
Supersetat (SS) med:
• 5set lårcurl
• 4set sumosquats i Smith
SS:
• 4set raka marklyft med hantlar + "gung" i bottenläget
• 4set benpress
SS:
• 4set omvänd hacklift
• 3set utfallsgång med hantlar
SS:
• 3set benspark

Träningsvärken har nu kommit som ett brev på posten!
Just nu känner jag mig som +65år när jag harvar mig runt morgonprommisen...

Igår var en lång med SÅ mysigt arbetsdag. Den började klockan 8.00 på morgonen & avslutades väl inte förrän framåt 23-tiden igår kväll..
Men vilken start på arbetsdagen jag fick då! Hela 4 timmar spenderades med min söta TFFBB-tjej Martina som också ska debutera på Tammerpokalen nästa vecka.

image-1.jpeg


Vi startade med en lång PW med inkluderande Coach- & pepptalk ute i fina Åkersbergas natur & följdes sedan av gemensam frukost, formkoll, planering för de två sista veckorna samt posering.

image-2.jpeg


Vacker som en dag den här lilla tösen. Inte konstigt att man drar luvan över huvet när man går bredvid henne!

Dagen fortsatte sedan med underbara klienter hela dagen lång på bästa gymmet i stan "Gym & Motion", även kallat "mitt 2a hem".<3
Ett rygg- & axelpass hanns med emellan jobben (upplägg + film ligger på min IG: heleneice) innan jag avslutade arbetsdagen med att gå igenom en ca 30st mail...

Nu väntar en ny, underbar dag med mina klienter på gymmet innan det sedan är dags för ett besök hos en av mina finaste vänner & även bästa frisören Elif på Salong Aura.:)

image-3.jpeg


Kommentera

« Föregående sida Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 362, september 2014

 • BODY 361, augusti 2014

 • BODY 360, juli 2014

 • BODY 359, juni 2014

 • BODY 358, maj 2014

 • BODY 357, april 2014

 • BODY 356, mars 2014