Helene "Ice" Ahlson
Team Swedish Fitness
Skrädderi & design Celsius Salong Aura Gym & Motion, Åkersberga
SmartShake – The World's Smartest Shaker add. ice cream

Vilken urladdning!

2015-06-14 20:33 av Helene

Vet inte hur jag ska kunna sammanfatta den här helgen, men väljer att göra det med ett enda ord: FANTASTISKT!
Fem tjejer har under den här helgen skapat ordet här ovan för mig.
Det har under hela våren varit en resa för dessa tjejer, & mig själv, som både utsatts för med- & motvindar. Men någonstans är jag alltid lugn, jag vet att allt tillslut blir som vi önskar & att vi alltid styr skeppet rätt i hamn.:)
Tre fantastiska töser har precis gått i mål på sin resa mot sin tävlingsdebut på Alströmerpokalen som arrangerades igår..

image1.jpeg


Sofie Nilsson, min Bodyfitness tös från Team Forever Fit by Better Bodies 2015, som tog en 2:a placering igår!
Jag lärde känna denna underbara tjej för ett par år sedan då hon ville utvecklas mer inom sin träning & därför kontaktade mig. Inte hade hon en aning om då att hon skulle stå på scen ett par år därefter. Men jag såg något i tösen redan vid första mötet..något som jag inte kunde släppa. Tjejen har potential, en fantastisk fysik, viljan, fokuset & drivet i allt hon gör. Kvaliteter som alla är viktiga om man ska ge sig in i denna sporten. Därför var det ingen överraskning, men givetvis en enorm glädje, att hon tog en silvermedalj på helgens tävling i korta Bodyfitness klassen.
Sofies resa slutar inte här, nu laddar vi om för att försöka klättra den sista placeringen upp till toppen på Tammerpokalen om 4veckor.

image2.jpeg


Sanna Lybeck.
Vilken vacker & stark tjej!
Med en familj på man & två barn, ett högpresterande arbete & alltid galna prestationskrav beslutade hon sig ändå att genomföra detta. Även hon är en klient till mig sedan ett par år & vi tog detta beslutet att inrikta hennes träning mer mot Bikinifitness för nåt år sedan, i december smög vi sedan igång dieten. Sanna har utvecklat en fantastisk fysik bara det senaste året & är beviset på att målinriktad träning & total hårt arbete ger fina resultat.
Sanna imponerar stort på mig som alltid väljer att se målet & inte ge vika, är intresserad & vill lära sig. & trots att dieten tar otroligt mycket tid av hennes liv så glömmer hon inte bort sina nära & kära.
Bronset i medel-minusklassen i Bikinifitness kunde inte vara någon mer värt någon annan än dig gumman!

image3.jpeg


Bella, Bella, Bella...
För mig är du (trots dina snart 25år) en liten tös som gjort en otroligt resa de senaste 2åren! & då pratar jag inte bara om den här tävlingssatsningen, utan om hela din resa genom livet!
Jag lärde känna dig, precis som de andra två ovan, genom att du kom till mig som en PT-kund. Men du var livrädd... & jag tror egentligen inte att det var mest du själv som valt att gå till mig, du har en fin far bakom dig som antagligen hade mycket med detta att göra.
Det är inte min sak att berätta omvärlden vart du kom ifrån & vem du var då, men många som känner dig vet...
Men jag kan försäkra omvärlden att du under dessa år som jag fått "ta hand om" dig & fått följa din resa så har du gått från 0-10 på många sätt!
Som jag sa till dig tidigare idag (& igår & dagen innan det...): du vann inte bara genom att ta hem bronset i korta Bikinifitness klassen, du hade redan vunnit en av de största vinsterna av alla. Du valde att vända upp & ned på ditt liv (till det bättre) & gå din egen väg mot ett mål som kanske inte alla i din omgivning supportade. Men idag får de bita ihop munnen, för du bestämde dig, du kämpade & du segrade!

image5.jpeg


Kim...min fina, fantastiska vän...
Jag trodde nog aldrig att det gick att komma inpå dig, under ditt skal...men oj så fel jag hade! & jag känner mig ärad över att få ha fått lära känna dig & få vara en del av ditt liv, både som din coach & vän.
Det stöd som du gett dessa tjejer under denna resa är oersättligt & svår att förklara i ord. Du har ett enormt stort hjärta som du verkligen delar med dig av till dina närmaste & jag är så glad att få vara en av dom!
Största tack för all hjälp & support både under resans gång & under gårdagen för tjejerna & mig!

image4.jpeg


& så har vi detta lilla fantastiska energiknippe som jag fick spendera hela dagen idag med!
Josefine Malmgren, som förra året var en av mina flickor i Team Forever Fit by Better Bodies 2014.
Förra året var starten på något livslångt, jag har hittat min jämlike. Har aldrig tidigare träffat någon som är så lik mig på alla & åter alla sätt!
Allt ifrån hur våra kroppar svarar på diet, träning etc till målfokus, vilja, egna prestationskrav, synsätt på livet, livsstil...ja listan kan göras hur lång som helst. Vi är tom lika långa (på mm!!) & har samma skostl!
Det enda som verkar skilja oss åt är att hon idag väger 6kg mindre än mig i tävlingsform. Men å andra sidan så vägde hon exakt lila mkt nu sist jag coachade henne på Luciapokalen som jag själv gjorde när jag debuterade på Luciapokalen för 10år sedan. Så hon har ca 10år på sig att komma ikapp mig, & det klingar ju ganska bra då hon är ca 10 år yngre än mig.;)
Så det känns som vi har hennes framtid klar framför oss, vi kör en repris på mitt liv bara. & rättar vi de små "misstag" (tex brist på sömn etc) som jag haft under resans gång så borde hon kunna snabba på detta en hel del.:)
Som jag nämnde ovan så är detta bara starten på en livslång vänskap & resa tillsammans, & jag kommer alltid stå vid din sida min lilla stjärna.

Som ni kanske förstår av överskriften:
Denna helg bjöd på en total urladdning, men en positiv sådan!
<3

2 kommentarer

Ett stort leende...

2015-06-07 11:39 av Helene

...ligger över staden just nu.:)

panorama.jpg

Den värsta glädjestormen har precis lagt sig ngt här borta i Barcelona efter deras vinst i Champions League.
F.O.L.K.F.E.S.T!!
Jag gjorde ett stort & långt försök inatt att försöka ladda upp några filmklipp som jag filmade från stadens gator igår efter att de vunnit matchen men det blev ingen framgång där för mig tyvärr, ville att ni skulle få ta del av den fantastiska stämningen som befann sig här just då.:)

För er som inte varit här, besök denna underbara stad! & för er som har det, do it again!;)
Trots endast, so far, tre & en halv dag här känns det som om vi har varit här minst en vecka! Så mycket har vi hunnit se & göra, bla:
• tagit långa promenader längs stränderna

image9.jpeg

• ätit god mat på grymma restauranger både i stadens kärna & nere längs vattnet

image6.jpeg

• åkt på "riktig" sightseeing buss & fått se många av Barcelonas sevärdheter. Även om jag kanske inte är den mest typiska turisten som bara måste se alla tempel, byggnader & museum etc så var det faktiskt ganska trevligt att få se & samtidigt få en beskrivning/bakgrund av allt vi såg.:)

image4.jpeg

image5.jpeg

• druckit "findricka" högst uppe på "W"

image7.jpeg

• solat & badat (grymt väder här just nu: sol, blå himmel, 25-30grader varmt & helt ok i vattnet)

image1.jpeg

• shoppat, även om det inte varit prio ett för egen del så har jag ändå hunnit köpa en klänning, två par skor & en keps. & då har sista dagen (då man avsätter största delen av tid till just shopping) precis, i skrivande stund, börjat.
• få se, uppleva & ta på (haha...) dessa, + många fler, vrålåken på "Barcelona Motordays"

image8.jpeg

• &, som sagt, lyckades pricka en av Barcelonas viktigaste helger detta året då de tog hem Champions Leauge.

TACK finaste mamma för att du tog med mig hit!<3

image3.jpeg


Om jag tränat? Nej, ingenting faktiskt!
Största orsaken till detta är faktiskt att min rygg gick knas precis innan resan så det var på håret att jag skulle kunna åka iväg på denna resa faktiskt.:(
Så ordinerad total vila förutom promenader om allt känts ok, & det har det som tur är gjort.
Utan all timvis hjälp jag fick av Soheil på Idrottsskadecentrum i Stockholm hade jag garanterat inte kommit iväg.

image1-1.jpeg

Killen är grym & tvekade inte en sekund för att rodda om i sitt schema & göra plats för att hjälpa mig med detta.
TACK vännen!<3

Sista dagen nu & den ska avnjutas till fullo!:)
Väl hemma igen så är det fortsatt rehab för ryggen & 110% fokus på mina fina töser som ska debutera på Alströmerpokalen i helgen.;)

& en sak till!
Ni har väl inte missat dessa nya snygga linnen från Better Bodies?!:D

image11.jpeg

Ni hittar mer info om dom här:
www.betterbodies.se

Tur att jag påminde er om dem, kom just på att jag själv måste köpa hem dessa skönheter.:)

Kommentera

Nu checkar vi ut!

2015-05-29 08:50 av Helene

Vår, numera, stora familj checkar idag ut från huvudkontoret i Hammarby Sjöstad & tar jobbet med oss ut till überfina Skepparholmen http://www.skepparholmen.se/se
..där vi ska jobba för en ännu starkare gemenskap & framgångsrik framtid för företaget.:)
Se nedan & låt er bli lite avundsjuka på denna magiska miljö vi ska till...

image2.jpeg


image3.jpeg


image4.jpeg


image5.jpeg


Lite mys med little Sis i bussen...nu drar vi!

image1.jpeg


1 kommentar

Det kom en present!:)

2015-05-26 08:59 av Helene

Min lycka blev total när jag fick en avi om ett paket att hämta ut på posten!
Jag har sedan många år tillbaka, sen innan kängorna blev så poppis, fullkomligt levt år & dygn runt i mina svarta kängor. Dessa har ni, som hänger med lite i mitt liv, sett ett flertal gånger.

image1.jpeg


De är nu som absolut snyggast & skönast efter ca 3års användande.;)

MEN...så var jag ju uppe i Åre nu i våras & inget Årebesök utan ett besök i den fantastiska butiken "AnChas" där! Det var där jag köpte mina kängor & vill man försäkra sig om att investera i kläder som inte halva Sverige bär så är denna butik värt ett besök alla dagar i veckan! & goa Ann-Charlotte som har butiken är bara SÅ cool!;)

image2.jpeg


Men åter till mitt lilla (el inte så lilla) paket på posten då..
Gissa vad som låg där i??! Jo, årets modell av mina grymma kängor!!:D
Nu kan jag dansa på rosa moln i minst 5år till!!

image3.jpeg


Det fanns bara ett endaste par kvar av dessa kängor i butiken & givetvis var det just MIN stl! Det lixom bara stod "HELENE AHLSON" på dom.:)
Så nu är dessa pärlor i min ägo & jag kan välja om jag ska knalla runt i mina sjukt sköna & mkt slitna äldre kängor el om jag ska glassa lite finare i dessa nya.:)

TACK hjärtat för leveransen!<3

Kommentera

Missa inte den här möjligheten!!

2015-05-23 10:21 av Helene

...att få vara en av oss 20 personer som kliver på planet till USA, Texas, Dallas & "the place to be" för alla seriösa träningsfantaster "...destination"!

image1.jpeg


Jag vågar nog påstå att detta kommer bli en resa som vet sin plats på kartan i fitnessvärlden & garanterat inte kommer gå obemärkt förbi.;)
Ovan ser ni lite vad som inkluderas i resan, men givetvis är det mycket, mycket mer som kommer dukas upp på detta "smörgåsbord" denna vecka i Augusti.

Du som åker med oss kommer bl.a. få lära av de allra bästa proffsen i branschen, få ta del av DERAS träning & bästa tips i gymmet.

image3.jpeg


Ni kommer kastas in på eventkvällar på gymmet där Poserings workshops, mingel med proffs & PT's från Dallas & fint mottagande i självaste Better Bodies & Gasp's egna butik.

image5.jpeg


Ni kommer få uppleva lokala & typiska Texas-aktiviteter, gå på de absolut bästa "måste"-restaurangerna, utmanas i tuffa bootcamppass & givetvis träna så mycket ni bara vill & orkar på ett riktigt grymt gym med en helt unik utrustning som är handplockad maskin för maskin just för att ha det absolut bästa att erbjuda!:)

image2.jpeg


Jag har varit där flera gånger & jag håller handen på hjärtat när jag skriver detta. Ni som följer mig på IG: heleneice, vet att jag lagt upp både bilder & filmer från min träning där borta.
Utöver allt detta så kommer tillgång till bra mat finnas, vi kommer bjuda på en del överraskningar under veckan samt att vi åker under en av årets varmaste månader där så sol & lite egentid vid poolen kan nog garanteras det med.;)

Jag håller i många resor varje år & alla med olika inriktningar. Nu låter det kanske som att denna resa ENDAST är för tävlande, superdeffade fitnessatleter. Men ICKE! Alla är SÅ välkomna & resan kommer vara givande för varenda en av er som vill ta steget vidare inom styrketräningen, kanske lära sig något om/få en inblick i fitness-svängen & såklart få se landet "over there" alá Texas Style.:)

Vill ni veta mer &/el anmäla er, maila till: trainingcamp@swedishfitness.se & lämna mitt namn: Helene Ahlson som referens.


1 kommentar

Tungt!

2015-05-17 22:05 av Helene

Min stackars överkropp har garanterat fått sitt de här senaste två passen!
Träningsvärken från gårdagens bröst-/tricepspass är inte att leka med & troligtvis kommer axlarna kännas lika dana efter dagens axelpass.
Jag flydde storstan igår & tränade med en ny gymdate vilket kan gr hur mycket som helst om det råkar vara rätt person man tränar med.
Lite nytänk i passet gav garanterat mina stackars "tuttar" en smärre chock! Mkt excentriskt "tänk" i varje set (vilket i och för sig inte är så jätteovanligt i min träning) men nu började vi tungt ganska direkt i övningarna & det är jag inte helt hemma med varje gång jag tränar bröst. Brukar oftast arbeta mig uppåt i vikterna för att stanna på de tyngre några set. Nu var det tungt & excentriskt med full fokus på grym kontakt vilket var asbra men också givetvis asjobbigt!;)
Men vem är jag att säga nej? Tror aldrig jag bangar når någon annan får styra & ställa i träningen, tycker bara det är kul att få göra vad någon annan säger för en gångs skull då det oftast är jag som styr (pga mitt jobb som PT).

Dagens axelpass såg ut så här, & jag är faktiskt glad över flera av vikterna som jag lyckades kriga med trots lite smågnälliga axlar just nu:
• 4set rotatorcuff utåt (uppvärmning)
• 7set axelpress med hantlar (upp till 24kg)
• 3dropset konc. hantellyft åt sidan (16 resp 12kg)
• 4set omvända flies i maskin (upp till 50kg)
• 3set hög bred rodd i maskin (40kg)

Efter passet blev det kvalitetstid med först Abbe & sen min tös Ellen på trappmaskinerna på gymmet.
Svettfest, ja visst!:)

Så tycker jag att jag är värd detta kvällsmys här hemma i soffan nu:

Dessa bars "Come Ready" är fantastiskt (el förrädiskt, beror på hur man ser på det) goda & jag har hittat min variant att göra dem än lyxigare.;)
Värm dem i micron i ca 40-60sek, servera med sötat äggvitefluff & jordgubbar. Hyfsad kalorisnål dessert.:)
Jag valde idag smaken "cookies and cream", men den andra smaken "cake butter" som jag också testat är nästan ännu godare!<3

Vill avsluta detta blogginlägg med att gratta ALLA fantastiska svenska atleter som tävlade på EM i Santa Susanna nu i helgen! Det var, som vanligt, medaljregn över vår svenska flagga & vi satte än en gång vårt lilla land (i jämförelse) på kartan!;)

GRATTIS SVERIGE!!

image1.jpeg
image2.jpeg
image6.jpeg
image7.jpeg

Kommentera

USA baby!

2015-05-04 10:06 av Helene

Boardar nu på flyget mot USA, Dallas & "...destination".:)

image1.jpeg


Det här stället är framtiden inom fitnessbranschen & kommer garanterat bli ett "have-to-be" för alla som är intresserade inom allt som rör träning, fitness & livet runt omkring detta.
"...destination" är Swedish Fitness Group's huvudoffice som inkluderar både gym, butik, lager, poseringshall & snart mycket mer.;)

Det händer alltid nåt nytt här & mycket är på gång framöver, inte konstigt när det är ett företag som alltid strävar framåt & har höga ambitioner & målsättningar!
Känns både stort, väldigt roligt & grymt motiverande att få vara en del av detta både som anställd & sponsrad atlet!<3

image2.jpeg


Nu blir det en veckas jobb där med både Design- & Marknadsteamet samt en galen massa träning!
Ser jättemycket framemot detta då de har fyllt gymmet med många nya, unika & VÄLDIGT intressanta maskiner som vi inte finner här hemma.:D

Kommentera

S.M.Ä.R.T.A!!!

2015-04-28 06:50 av Helene

Träningsvärk i typ hela kroppen från midjan & uppåt, ja lite känningar kvar i benen också.
Så kommer passa fint med en vilodag från allt vad heter fysisk aktivitet idag.
Har LPG bokad nu på morgonen hos Maria, sen väntar PT-klienter & fitnesstöser 10.00-22.00 med endast ngn enstaka kort matpaus på hela dan.
Så även hur mycket jag än skulle vilja träna idag så finns det ingen lucka för det.;)

image1.jpeg


Igår var jag på biopremiären av Child 44, en riktigt bra film med grymma skådisar bla Tom Hardy, Gary Oldman & några av våra svenska stjärnor som Joel Kinnaman & Noomi Rapace.
Filmen kan varmt rekommenderas.:)

image2.jpeg


Planerna inför årets sommar börjar ta fart & en första del av semestern är bokad, det blir ngn vecka i LA vilket numera känns som ett stående inslag ngn gång under sommarhalvåret för mig. Denna gång total semester dock som det ser ut nu & det ska bli HUR skönt som helst!:)

I övrigt ska jag försöka vänta med att styra in för mycket planer under sommaren innan jag vet hur allt runt omkring kommer se ut. Ta dagen lite som den kommer helt enkelt.;)

image5.jpeg


I helgen är det fitnesstävlingar i grannhuset intill mig här i Solna, Tyngre Classic, & vi har vår vackra tös Mathilda Grönroos från Team Forever Fit by Better Bodies på scen för att denna gången försöka knipa guldet. För ett par veckor sedan, på Sweden GP, tog en silvermedalj så nu är hon verkligen på hugget!;)

image4.jpeg


Givetvis finns stora delar av oss i teamet på plats för att ge henne mesta möjliga support!<3
Hoppas ni är många som ska dit i helgen & att vi ses där!:)

Missa nu inte chansen på våra kanonerbjudanden från Better Bodies & Swedish Fitness (endast 3dgr kvar!):

image6.jpeg


image7.jpeg


image8.jpeg

Kommentera

Sämst!

2015-04-25 08:16 av Helene

Det är jag det!
På att uppdatera här i bloggen...men som jag sagt tidigare så hoppas jag att ni som vill hänga på mitt lite smått hysteriska liv har Instagram, för där uppdateras det iaf minst ett par ggr/dag på mitt IG-konto: heleneice.

image2.jpeg


Mitt liv fylls till bredden just nu av jobb, coachning av tävlande atleter, pappas bodelning, div resor, filmpremiärer & andra event. Emellan allt detta så försöker jag prioritera mina vänner & min familj, därav att bloggen får stå lite vid sidan av ibland. Men det kommer komma perioder då jag kommer igen här också!:)

Min träning går galet bra just nu & styrka håller i sig & utvecklas framåt för varje ny vecka vilket är galet kul! Det finns inget bättre än när man har ett skönt flow i sin träning!:)

image4.jpeg


Jag ser varje nytt pass i gymmet som en utmaning där jag ska ge 110% av mig själv.
Jag prioriterar min träning högt just nu vilket innebär att jag försöker styra kost, återhämtning & min dygnsrytm så optimalt som möjligt för att min högsta energinivå på dagen ska matcha min tid på gymmet.
Detta innebär ofta att jag är tvungen att omprioritera en del i mitt vardagliga liv för att få detta att gå ihop. Men vem har sett en framgångsrik idrottare på hög nivå hinna med dagliga middagarna vänner, ngn fest varje helg, shopping & fika på stan samtidigt som man ska äta, träna, sova & jobba på högsta nivå?;)
Allt har sin tid & vill man nå långt eller längre så gäller det att planera & prioritera smart. Inget utesluter det andra, men ska något in & ta mycket tid av ditt liv så måste man kanske tumma lite på något annat som kanske är lite mindre viktigt just då för att göra plats i agendan.
Detta var en liten förklaring till varför jag kanske lagt lite av min lilla lediga tid mer på familj & vänner än bloggen.:)

Som sagt, flow i träningen just nu & det ska bli himla intressant nästa gång jag kliver på en diet & skalar bort "extralagret" ovanpå mina muskler. Då får man se om man gjort något rätt.;)
Både styrkan i träningen & min egen kroppsvikt har ökat isf, men kroppen känns ändå bra formmässigt just nu så den som lever får se...

image5.jpeg


Idag ska jag bara mysa, mysa & mysa.
Brunch på Mocco snart med min fina mor, sen ett träningspass, därefter mer fika & mys med familjen & ev en sväng på stan lite senare ikväll med mina goa vänner.
Som upplagt för en perfekt lördag helt enkelt.<3


Kommentera

Framtiden...

2015-04-17 11:28 av Helene

Efter den här dagen är jag förhoppningvis ngt mer klar på hur min närmaste framtid kommer att se ut...
En del tankar som snurrar i huvet nu, en del beslut som ska fattas.

image1.jpeg


Men oavsett vilken väg jag väljer kommer det förhoppningsvis resultera i något bra.:)
Hoppas jag kan va klar med mitt val innan jag somnar inatt.

3 kommentarer

« Föregående sida Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Helene

Helene Ahlson, IFBB Figure Atlet and Coach med meriter som:
Guld & Over All vinnare på Excalibur LA
Guld på World Cup
Brons på Europamästerskapen
6a på Arnold Classic Ohio
Flerfaldig svensk mästare
Egna företaget "Forever Fit Sweden AB" med tjänster som tex. PT, fitness- & hälsocoach, modell, arrangör av träningsresor, -workshops och -föreläsningar.
Driver tävlingsteamet "Team Forever Fit by Better Bodies"

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 379, februari 2016

 • BODY 378, januari 2016

 • BODY 377, december 2015

 • BODY 376, november 2015

 • BODY 375, oktober 2015

 • BODY 374, september 2015

 • BODY 373, augusti 2015