Helene "Ice" Ahlson
Team Swedish Fitness
Skrädderi & design Celsius Salong Aura Gym & Motion, Åkersberga
SmartShake – The World's Smartest Shaker

Ibland får man helt enkelt bara gilla läget..

2015-02-16 23:00 av Helene

Vaknade inatt av att kroppen inte riktigt var helt med mig & det tog ett par timmar extra i sängen i morse innan vi var i någorlunda "synk" med varandra igen.
Kände mig bättre under dagen & när kvällen närmade sig så var jag som gott som mitt vanliga jag igen, trodde jag...
Jag var nog det till ca 99%, men den där lilla sista %-en behövs verkligen & gör STOR skillnad när det står benpass med Calle på schemat.

image1.jpeg


Jag låter bilden tala för sig själv. Detta är Calle, när han återigen lyckas persa på vårt benpass. Han e, ursäkta språket, f-n helt j-a otrolig! En MASKIN!!
Mitt pass började bra, ökade i det mesta under dagens pass så jag drog i och för sig ett antal pers jag med. Men för mig är det bara böjen som räknas just nu.
Jag hade bestämt mig för att ta mig upp på 110kg idag, men icke... Förnuftet fick va chef idag & jag lyssnade på kroppen min som hade ngt kvar i sig sedan nattens äventyr. Krampkänningar i vänster sida av ryggen riskerade att jag skulle börja lyfta snett om jag gick över 100kg. Så idag var det bara att gilla läget & dra några 5-or på 100kg ist.

image2.jpeg


Att bemästra sig själv är inte allt här i livet, att vara klok i sin träning är MINST lika viktigt om inte ännu viktigare.
Så även om jag inte är helt nöjd med känslan av passet så är jag ändå nöjd med mig själv som lyckades hålla band på mig själv.:)

Nya tag nästa vecka!;)

Dagens pass såg ut som detta:
• 6set konc. benpress
• 3set benpress: 4 x (3reps i normal takt + 1reps där tillbakavägen tog 7sek) = döden!!
• 3 triset av följande övningar:
- liggande lårcurl: 12 hela reps + 10 halvor i bottenläget direkt efter
- utfallsgång med hantlar: 44steg/set
- sumosquat med hantel: 12reps/set
• 8set knäböj: 40/60/60/80/80/100/100/100kg
• 4set konc. benspark: fokus kontakt!

Over and out!

Nytt upplägg from nästa vecka: ännu mer, ännu tyngre, ännu roligare!;)


1 kommentar

Rumpträning & Manusplugg!

2015-02-13 19:21 av Helene

Idag har jag varit galet effektiv, tycker iallafall jag.:)

06.00: cardio 60min crosstrainer
7.30: frukost nr 1 + dusch
8.00: massage (rygg för ovanlighetens skull)
9.30: frukost nr 2
10.00-16.00: telefoncoaching av tre fitnesstjejer, telefonmöte med Anders Granheim (en av Sveriges klokaste & mest ödmjuka människor!), mail- & onlinejobb.
Lunchen intogs någonstans här också...
16.00: mellis
17.30: gymträning-rumpa

image1.jpeg


Blev ett snabbt pass då jag nu måste hem för att grotta ner mig i manuset till filmen som jag ska spela in i morn. Ja just det, jag fick rollen som jag nämnde i bloggen sist!:)
Så i morn blir det inspelning non-stop mellan 7.30-21.00 & stora delar utomhus...brrrr....

Men som sagt, manuset är på engelska med gärna en touch of den amerikanska dialekten då detta kommer sändas "over there" om jag förstått detta rätt. Så blir jag, manuset & soffan ikväll.;)

Ska plocka fram pannkaksproteinet från Nanox ikväll & laga mig ett berg av dessa tror jag.:)

image2.jpeg


Kommentera

Livet rusar!

2015-02-11 20:13 av Helene

Nu går det lite, lite fort igen i Helenes liv.
Jag har hittat mitt sätt att hantera de mer stressiga & välfyllda veckorna i mitt liv & det är att bryta ner månaderna, inte bara till veckor utan även till dagar. Att ta en dag i taget & fokusera på här & nu, morgondagen är i morgon inte nu.
Givetvis ska man vara välplanerad & förberedd inför saker framåt i tiden, men sen när det väl ska presteras så måste man vara närvarande i det man gör här & nu. Hur ska du annars kunna prestera & njuta av det du gör?:)

På väg från Swedish Fitness Office, hunnit jobba en heldag på marknadsavdelningen, kört min cardio & dessutom fångat upp lite kvalitetstid med min fina syster Jossan ute i solen. Fullkomligt ÄLSKAR dessa soliga "för-vår-dagar"! En helt ny Helene blomstrar.:)
Ett final meeting för en filmroll nu med producenten, en riktigt kul grej som kan komma att bli riktigt häftigt om det vill sig väl. Det återstår att se, inspelning redan i helgen i så fall..

Hem & vända för att ladda batterierna & sen, sent ikväll, förhoppningsvis ett snabbt & effektivt axelpass på sats imman jag ska stupa i säng!
En sak i taget så ska jag nog lyckas ro även denna dag i hamn.;)

Until then, så delar jag en gammal träningsfilm (för Better Bodies) där jag tränar med Cici "Amazon", Roddy "Hero" & Micke Hancic i USA.
https://m.youtube.com/watch?featur
e=youtu.be&v=P7XvNYlBpRw

3 kommentarer

Fettmätning & formkoll!

2015-02-08 14:30 av Helene

Jag har faktiskt aldrig gjort någon egen fettmätning & kollat av min egen "formstatus" så här "off-season".
Eftersom jag nu dragit igång en diet inför vårens projekt så tänkte jag göra det lite lättare för mig genom att låta en person göra kontinuerliga calipermätningar på mig var tredje vecka under dieten. Vet att jag arbetar bättre & mer seriöst med mig själv om jag har lite press utifrån på mig.;)

Samma man som mätte mig under dieten till EM ska nu få mäta mig denna vår. Han är en person som är minst lika säker på detta & har mätt i lika många år som en annan & han mäter med 9 punkter vilket ger en bra spridning över hela kroppen.

Jag väger nu nästan min tyngsta off season-vikt, har bara vägt mer än detta en gång tidigare, en vikt som jag trivs bra att ligga på under mina uppbyggnadsperioder.
Träningen går grymt bra & jag har bara blivit starkare & starkare under det senaste halvåret som jag fått ligga stabilt på denna vikt & kunnat träna enl plan i gymmet.

Nu har, som sagt, dieten dragit igång på allvar så fokus ligger såklart på att tappa så mkt fett som möjligt men samtidigt utvecklas vidare i gymmet. Detta är möjligt iaf en tid in i dieten om man sköter alla kort rätt med träning, mat & vila. Det gäller att skynda LÅNGSAMT under en diet om man vill behålla kraft & muskler.;)

Första mätningen gjordes igår & fett %-en landade på 9.12%, vilket visade på en lägre siffra än jag själv trodde. Men desto mindre stress under dieten.;)
Den låga siffran, som jag generellt har kan delvist bero på att jag faktiskt inte har en så hög siffra på mina ben. & det är ju oftast där som siffran drar iväg för många tjejer.
Det kan ni ju se när jag tävlar, att benen är ganska hårda för att vara tjej.

image1.png


Bild fr World Cup 2012.

En annan positiv sak från mätningen igår var att jag lagt på mig några kg muskler sedan EM 2013.:)
Detta känns mest roligt då jag under varje år avbryter mina uppbyggnadsperioder minst 2ggr pga mina olika fotojobb där jag näst intill är i tävlingsform.

Så detta känns både hoppfullt & motiverande att dra igång på allvar nu!;)

Ska även under denna diet, el iaf under en period av dieten testa vår fatburner från Grenade som vi har specialpris på nu:

image1.jpeg


Brukar ju i vanliga fall inte använda mig av så mycket sådana kosttillskott, men tänkte nu testa & se om/vad den gör någon skillnad.:)


5 kommentarer

Så mycket mer än bara posering...

2015-02-05 07:34 av Helene

Alla känner nog till min inställning till vikten av att verkligen lägga TID på sin poseringsträning i en tävlingssatsning?
Man kan aldrig träna FÖR mycket, det finns alltid något att slipa på.
Därav föddes min tanke till dessa Fitness- & Poserings Workshops som jag, tillsammans med dansfenomenet & klackdrottningen Petra Kardell, startade upp för X antal år sedan & som numera kommit att bli en återkommande punkt på agendan varje nytt år.

image2.jpeg


Efter bara några enstaka workshops insåg vi intresset av detta ute bland alla fina fitnesstöser i landet, vilket glädjer mig något otroligt att folk faktiskt förstår hur stor betydelse själva framförande på tävlingsscenen har för det slutliga resultatet, så vi behövde förstärkning.
Vem kunde då passa bättre än min fantastiska vän, sidekick & TFFBB's hjälpcoach Frida Bålefalk?:)
Vår trio känns orubblig nu & vi kompletterar varandra perfekt då vi nu inför 2015's Workshops utvecklar dem ytterligare.
Vill även passa på att tacka Maria Eriksson som hängt med oss ett av åren & haft stor betydelse i egenskap av bla domare.

image1.jpeg


Ovan ser ni de datum & platser som vi kommer befinna oss på i vår.
Nytt för detta år är att vi kommer fördjupa oss i rörlighetens betydelse för posteringen & även få träna detta praktiskt under workshopen. HUR ska man egentligen rörlighetsträna, vad är mest effektivt & varför?
Ytterligare en stor bonus i år är vår gäst på Stockholms Workshopen där den mentala coachen Ulf Carlsson kommer föreläsa om prestationsångest & hur man hanterar just prestationsögonblicket på scen.
Uffe har coachat allt från landslag till enskilda privatpersoner med stor framgång & jag kan personligen säga att han vände upp & ner på mitt liv över ett par timmar för några år sedan.:)

Hoppas ni tar tillfället i akt & hänger på oss nu i vår, gå gärna in på vår hemsida:
www.fitnessworkshop.se
för mer info, anmälan & kontakt.

Platserna börjar fyllas ut nu så vänta inte för länge!
<3

Kommentera

Detta var Thailand!

2015-02-01 11:05 av Helene

Fitness, Fashion and Fun!
Fitnesscamp i Bangkok.

image5.jpeg

Tidigt fredag morgon anlände vi till Bangkok & efter incheckning på vårt mångstjärniga lyxhotell väntade lite fritid för att packa upp, chilla vid poolen & kolla in stället som skulle vara vårt hem den närmsta veckan.
Jag & Maria börjar känna oss lite smått hemmastadda här nu då vi haft denna resa 2ggr tidigare. Maria själv åker ju till Bangkok & bor på detta hotell ca 1gång/månad så hon hade ju lyckats uppgradera sig till VIP-gäst på hotellet lagom till vår vistelse, vilket betydde sviten för oss.;)

Men allt för mycket ledighet bjöd vi inte våra medresenärer på, kl 12.00 var det samling för en gemensam lunch i food courten i MBK (ett av Bangkoks största shoppingcenter) som för övrigt sitter ihop med vårt hotell.
Food courten har all mat man kan tänka dig från många delar av världen, så här är det bara att gå från kök till kök & plocka ihop din egna specialkomponerade måltid.:)

image3.jpeg


Detta + ngn form av tillbehör till kycklingen hörde till min traditionella middagsmåltid.

Kl 14.00 SHARP var det infomöte & uppladdning för dagens HIIT-pass.

image4.jpeg


Trots knappt ngn sömn alls på planet ner så krigades det stenhårt på gymmet & passet resulterade i en riktig svettfest!
HIIT-passet bestod av olika TABATA-intervaller med styrke- & flåsövningar för hela kroppen. Gruppen delades in i 2 mindre grupper där hälften först körde med mig & hälften med Maria & sedan skiftade vi efter halva tiden. & givetvis skulle ju jag själv vara med & köra med mina grupper vilket gav mig en rejäl kickstart flåsmässigt på denna resa!

Dagarna fylldes av intensiva & energiboostade morgonpass utomhus...

image8.jpeg


Maria höll PW's runt om Bangkoks alla vägar, trappor & broar medan jag körde HIIT-pass så svetten sprutade på en idrottsarena jag hittat mitt bland Bangkoks lokala motionärer.:)

image7.jpeg


Jisses vad jag kommer sakna detta & dessa fantastiska tjejer! SÅ mycket glädje, energi & kämparglöd!<3
Tur att jag har några av er med mig hem iaf.;)

...dagarna fylldes även av mycket träning på gymmet för deltagarna, både i form av Personlig Träning & träning i grupp.

image6.jpeg


image9.jpeg


Poseringsträning hanns med det med.;)

Vi höll föreläsningar & frågestunder ute vid poolen, Maria om DTP & jag om Kost.

image10.jpeg


Vill chillade vid poolen...

image11.jpeg


Vi tränade i utomhusgym alá "Flintstone-style"...

image12.jpeg


image13.jpeg


Vi böt ut träningsoutfiten & rockade loss på Hard Rock's meny...

image14.jpeg


Vi hade även tajmat Bangkoks största poolparty denna kväll som så lämpligt givetvis hölls på vårt hotell!;)

image15.jpeg


Ja...vad ska man säga?
Förutom allt detta så lades många timmar på shopping & behandlingar i form av massage, pedikyr, manikyr, hårtvätt- & styling, Frans- & brynfärg...listan kan göras lång! Vad kan man INTE göra i landet Thailand?;)

image16.jpeg


Med detta viljan tacka för en fantastisk vecka med lika fantastiska tjejer som var med oss denna gång!
Det är ett rent nöje att få vakna upp varje morgon & veta att man arbetar med sina allra största intressen i livet: träning, resor & att få lära känna nya fantastiska personer som många av dem kommer att bli ens vänner för livet!<3

Ett största TACK riktad givetvis även till resans sponsorer:
Better Bodies, www.betterbodies.se
Smartshake, www.smartshake.se
Body Magasin, www.body.se

Min nästa egna resa som står på tur är jobb i USA i vår samt en mysig semester i Barcelona med mor min i juni.
Sedan kommer nästa resor för er att följa med på i Aug, Sept & Nov!;)
Mer om detta i ett kommande inlägg, men håll er uppdaterade här för platserna ryker snabbt!

Kommentera

By, by Sweden!

2015-01-21 07:02 av Helene

Ikväll är det alltså dags att packa väskan igen, i morn går flyget till Bangkok & vår, min & Marias, Fitnessresa där.:)

image1.jpeg


Det känns både riktigt roligt & välbehövligt!
Sol, värme, ett gäng goa & träningstokiga människor samt en himla massa träning! & sen ska vi inte missa all fantastisk mat & all grymma SPA-behandlingar som bjuds på nästan gratis i detta underbara land.;)
Det känns faktiskt som min kropp behöver både några dagar av lite lättare & lugnare träning & en stor dos
Massage!
Jag ska verkligen försöka planera den lilla lediga tid jag har i Bangkok väl så jag hinner med ett par behandlingar denna resa. Sist, i nov, hann jag vara med en enda! På tok för dålig planering av mig själv! Fy på sig!
Men många kanske tror att man åker på "semester" när man arrangerar dessa resor. Faktum är att en "normalt arbetande person" skulle säga precis tvärtom ifall den hängde med mig en hel vecka bär jag jobbar med detta.
Dock klagar jag INTE, jobbet är helt fantastiskt! Jag gör ju det jag älskar hela dagarna så på ett sätt ser jag det knappt som ett jobb.;)

image2.jpeg


Alltså, om ca ett dygn är jag på väg till Arlanda för att flyga till Thailand en vecka.
Som vanligt kommer jag uppdatera en massa på Instagram; heleneice
Men även om, & när, jag hinner här på bloggen.
Jag kommer inte vara lika nåbar får er som försöker då uppkopplingen inte är på 100%, för er som försöker.
Tillbaka första veckan i feb!

:)


5 kommentarer

Ingen respekt!

2015-01-20 06:28 av Helene

Det är orden som ekar i mitt huvud under våra brutala benpass på måndagskvällarna när jag & Calle krigar tillsammans.
- "Ingen respekt för vikterna Helene!"
Calle vet precis vad han ska säga för att jag bara ska köra utan att ens hinna börja tvivla på mig själv.
Jag som alltid haft en viss plågad känsla till mina benpass förut, då ben varit min svagaste del rent fysikmässigt, har nu lyckats utveckla en viss hatkärlek till mina benpass som jag kör 2ggr/v.:)

Igår var båda två av oss SÅ nära på att ställa in vårt gemensamma benpass som väntade då energin verkligen var NOLL!
Men ingen skulle någonsin yttra detta för den andra såvida VET att våra två pannben ihop gör att energin blir 100% väl på gymmet!;)

Så efter att ha haft spyan i halsen de första 30min in i passet hade vi hittat energin igen & var 110% ON!

Passet resulterade i detta (fokus HIIT & High Reps):
• 8set benpress, varav det sista var ett"climbing set" (omvänt dropset) upp till 250kg
• 3 triset av följande:
- ligg lårcurl
- utfallsgång med hantlar
- sumosquats med vikt
• 7set knäböj:
40kg, 20reps
60kg, 20reps
60kg, 15reps
80kg, 12reps
80kg, 10reps
100kg, 6reps
100kg, 5reps
• 4superset av:
- adductormaskin
- abductormaskin

Done!:)

Idag (dagen efter) är första gången på länge jag erkänner mig besegrad av trappan ner till gymmet!
Det car ingen lek kan jag lova!:S

2 kommentarer

Nytt jobb!

2015-01-19 07:17 av Helene

Då är man med ytterligare ett nytt jobb då!
& inte vilket jobb som helst, jag har fått en anställning på Swedish Fitness (företaget bakom Better Bodies & Gasp) på Designavdelningen!!

image1.jpeg


HUR kul är inte detta?!!:D
Jag älskar & lever i dessa kläder, de är mina största sponsorer, supporters & samarbetspartners & jag har alltid blandat mig i klädernas utveckling så länge jag kan minnas. Så detta kommer verkligen bli en rolig utmaning som jag ser jättemycket fram emot!

From nu så kommer jag alltså finnas på Swedish Fitness Office i Sthlm på måndagar hos Design & på Onsdagar hos mina brudar på Marknad.:)

image1-1.jpeg


Så jag tänker nu börja denna vecka med att fråga er där ute om era önskemål, synpunkter, tankar & idéer på våra träningskläder & gymmodet i allmänhet.
Bomba mig med era tankar här i kommentarsfältet under detta inlägg, både gällande dam & herr, Better Bodies & Gasp!

Tack!


37 kommentarer

Are you a Kingsman?

2015-01-18 12:46 av Helene

Ja tydligen!;)

Gårdagens event var verkligen något utöver "en vanlig lördag" & helt i min smak!:)
Som ni kanske märkt tidigare under veckan så har det då & då cirkulerat information om filmen "Are you a Kingsman" i mina sociala media-kanaler.

image1.jpeg


Vi gjorde en plåtning förra helgen inför detta & det är bla dessa bilder ni sett på FB & IG.

Eventet igår var en ganska stor & påkostad grej där jag + 4st till hade blivit kontaktade att medverka i med varsitt eget team.
Givetvis toppade jag mitt lag med tre pumor: Adriana, Pernilla & Sophie.;)
Övriga lag bestod av bla modefotografer, skådisar, skribenter/bloggare etc.
Så vi kan väl, utan att låta skrytsamma, erkänna att vi kanske hörde till ett av de mer "vältränade" teamen.;)
Inte för att de skulle hjälpa oss igår precis. Uppdragen vi skulle utföra krävde mer pannben, samarbete & planering än fysisk styrka...

Kl 13.45 SHARP samlades vi på Hotel Agnlais i Sthlm City för ett lättare energiintag & presentation av dagens event.
Detta var riktigt seriöst anordnat!

Vi fick namnet "Team Orange" & jag tilldelades lagledarrollen.
Verktygen vi fick i vår hand var en mobil med en förinstallerad App, ett häfte med alla uppdrag (över 50st!!) & en bil.
Sen drog allt igång!
Det var uppdrag av precis alla möjliga typer av aktiviteter & allt filmades hela dagen & kvällen.
Några exempel på våra uppdrag var bla:
• ta oss in på ett av hotellrummen & leta ledtrådar för att lösa uppdraget
• ta oss runt i Sthlms olika butiker & bla:
- leta efter hemliga personerna ledtrådar
- lära sig knyta flugor
- fotas med en klocka armen med ett värde av minst 500 000kr, vi lyckades plocka en klocka som kostade 4.5miljoner kr!! Detta tack vare vår glamqueen Pillan i teamet & ROLEX-butiken. Tack för det förtroendet Rolex.;)
- hitta partiledare & kändis-look a likes
• skjuta pistol på skjutbana, SÅ kul!!

image2.jpeg


• ta oss in på Friends Arena & fixa en "teamSelfie"
• fightas i en riktig boxningsring med utrustning
• klura ut svar på olika frågor med agentanknytning
• få alla våra externa vänner att göra olika typer av selfies & tagga #areyouakingsman + #teamorange på IG. Här fullkomligt utklassade vi de andra teamen & det är ALL ER FÖRTJÄNST! TACK!!
Vill ni se lite av dessa bilder så kolla in taggarna på IG.;)

Etc etc...
& allt skulle dokumenteras med foton & vissa saker var tidsbestämda vilket man for runt både till fots & i bil under mer el mindre galen tidspress! Tur att Adriana är en hejare på crazy bilkörning, haha...
Jag undrar om eventbolaget förvarnat stans trafikpoliser om att det skulle cirkulera X antal bildårar på Sthlms gator denna kväll.

Efter 4timmars utmaningar så samlades vi alla upp på söder för gemensam middag & förhandsvisning av filmen.

image3.jpeg


Filmen var riktigt bra & blev ännu bättre med detta upplägget innan!
Efter filmen var det dags att utnämna det vinnande laget &, trots att vi städföretag hästkrafterna i gänget så
Satt vi tydligen inne på övriga kvaliteer också! För vi, Team Orange, VANN!!!

image4.jpeg


image5.jpeg


STORT TACK Apartment5 med Per Ek i spetsen för en riktigt rolig dag & kväll, en go middag & en grym förhandsvisning av "Are you a Kingsman?"!
Tack även mina brudar för "teamwork top of the Line" samt övriga team för en bra fight!;)

Filmen har premiär den 30/1 & vi alla är nog ganska överens om att den är värd att gå & se.;)

image7.jpeg


Trailer:
https://m.youtube.com/watch?v=m4NCribDx4U

Kommentera

« Föregående sida Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 371, juni 2015

 • BODY 370, maj 2015

 • BODY 369, april 2015

 • BODY 368, mars 2015

 • BODY 367, februari 2015

 • BODY 366, januari 2015

 • BODY 365, december 2014