Imponeras eller motiveras?

Hej hej

Jag lovade att återkomma om skillnaderna mellan imponera/motivera och inspirera för många tror att det är samma sak!!
Nej det är det inte. I ett tidigare inlägg skrev jag om alla som dokumenterar sina träningspass och matintag i hoppi att motivera andra till att äta bättre och träna mer.. Kommer ni ihåg?

Låt mig utgå ifrån mig själv i denna inlägg eftersom alla utgår från sig själva.

Här i lilla sverige har vi många som imponerar på mig men som inte inspirerar eller motiverar mig, låt mig förklara!

Jag kommer ta upp några a dessa atleter som imponerar.. En som jag tänker på direkt är Ako Rahim som är en av de mest vältränade atleter som vi har men blir jag inspirerad att köra CrossFit bara för att han gillar det och är grymt duktig på? Nej! För CrossFit är inget för mig. Men det betyder inte att jag inte uppskattar det han gör för det gör jag verkligen. 130kg overheadsquat är brutalt, ni som har testat vet hur svårt det är!
En annan som imponerar är
Samiro El Fakiro. Denna kille kom fram till mig för flera år sen på FF och sa att jag inspirerade honom och att han såg upp till mig och jag sa att han imponerar på mig för hans arbetsmoral och träningsintensitet och det gör han än idag. Han har lagt på sig mer muskler än någon annan I sverige under samma tidsperiod! Men inspirerar han mig att göra 30 reppare på 150 i knäböj eller att vilja gå upp 15 kg? Nej

Vi har alla våra egna mål och framförallt förutsättningar och måste vara realistiska!
Kristian Sewén är en annan som är grymt duktig på allt han gör men jag blir inte sugen på att köra styrkelyft för det!

Vi måste sätta upp egna mål som vi tror på för annars er vi aldrig dit oavsett vem vi följer på Instagram eller div andra sociala medier.

Alla kan vara förebilder och inspiratörer i rätt läge beroende på vad man är ute efter.

Hoppas att detta inte var alltför luddigt skrivet. Ligger på gården och solar, tänkte att varför inte skriva lite samtidigt!

Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar.
Puss och kram
😉

image-183.jpeg