Homan Meshkat

Imponeras eller motiveras?

2013-07-09 16:34 av Homan

Hej hej

Jag lovade att återkomma om skillnaderna mellan imponera/motivera och inspirera för många tror att det är samma sak!!
Nej det är det inte. I ett tidigare inlägg skrev jag om alla som dokumenterar sina träningspass och matintag i hoppi att motivera andra till att äta bättre och träna mer.. Kommer ni ihåg?

Låt mig utgå ifrån mig själv i denna inlägg eftersom alla utgår från sig själva.

Här i lilla sverige har vi många som imponerar på mig men som inte inspirerar eller motiverar mig, låt mig förklara!

Jag kommer ta upp några a dessa atleter som imponerar.. En som jag tänker på direkt är Ako Rahim som är en av de mest vältränade atleter som vi har men blir jag inspirerad att köra CrossFit bara för att han gillar det och är grymt duktig på? Nej! För CrossFit är inget för mig. Men det betyder inte att jag inte uppskattar det han gör för det gör jag verkligen. 130kg overheadsquat är brutalt, ni som har testat vet hur svårt det är!
En annan som imponerar är
Samiro El Fakiro. Denna kille kom fram till mig för flera år sen på FF och sa att jag inspirerade honom och att han såg upp till mig och jag sa att han imponerar på mig för hans arbetsmoral och träningsintensitet och det gör han än idag. Han har lagt på sig mer muskler än någon annan I sverige under samma tidsperiod! Men inspirerar han mig att göra 30 reppare på 150 i knäböj eller att vilja gå upp 15 kg? Nej

Vi har alla våra egna mål och framförallt förutsättningar och måste vara realistiska!
Kristian Sewén är en annan som är grymt duktig på allt han gör men jag blir inte sugen på att köra styrkelyft för det!

Vi måste sätta upp egna mål som vi tror på för annars er vi aldrig dit oavsett vem vi följer på Instagram eller div andra sociala medier.

Alla kan vara förebilder och inspiratörer i rätt läge beroende på vad man är ute efter.

Hoppas att detta inte var alltför luddigt skrivet. Ligger på gården och solar, tänkte att varför inte skriva lite samtidigt!

Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar.
Puss och kram
;)

image-183.jpeg

3 kommentarer

What you gonna do?

2013-06-15 16:15 av Homan

What you gonna do when shit hits the fan?
Are you gonna stand and fight like a man?
Will you be as hard as you say you are?
Or you gonna run and go get your bodyguard?
I said What you gonna do when shit hits the fan?
Are you gonna stand and fight like a man?
And show us you're as hard as you say you are?
Or you gonna run and go get your bodyguard?

1 kommentar

Juniorer!!!!!!!

2013-06-15 11:31 av Homan

___________________________

image-159.jpeg

1 kommentar

Träning i Jönköping

2013-06-14 23:05 av Homan

Hej
tack för alla kommentarer och ni som har läst bloggen senaste dagarna!!
Jag kommer skriva om skillnaden mellan att inspirera och att imponera för det är två helt olika saker. Jag gör det efter helgen när jag kommer hem. Är i Jönköping just nu och hemma hos Micke Hancic. Vi har tränat ett ryggpass idag och jag har lärt honom några nya övningar. Hahahah efter träningen åkte vi och åt mongolisk buffé .. Mums
Här kommer bildbeviset från träningen

image-159.jpeg

Kommentera

Mot Jönköping

2013-06-14 14:00 av Homan

image-1.jpeg

Men det går inte så fort :/

Kommentera

Skit händer..

2013-06-13 13:51 av Homan

Hej och välkomna tillbaka till min blog som har legat på is nu i några månader. Jag är inte den som skriver och ber om ursäkt för att jag inte hunnit eller haft lust för att blogga utan vill bara förklara att ibland måste man lämna egot och scenkåtheten hemma.. linslusen får sätta sig i baksätet och hålla käften när vuxna pratar.. med vuxna menar jag då livet..
Och ni ser ju om jag skrivit nått om jag gjort det annars går ni inte in hit och läser... så.. vad är det som händer??

Jag har under våren genomgått en av de svåraste perioderna i mitt liv och har fortfarande inte hunnit komma till ro.. samtidigt som en avsmak för branschen lämnat en bitter eftersmak i munnen.
Varför? Jo.. vi "fitness" folket tror att vi inspirerar och Motiverar andra mindre vältränade människor när vi uppdaterar flera ggr dagligen i detalj berättar hur, vad och hur länge vi tränar. Vad vi äter osv.osv. visst vissa kan bli inspirerade.

Jag personligen tycker att det inte är ett dugg inspirerande att se en kesella burk för hundra elfte gången och folk skriver om det som om det precis har blivit upptäckt, Men jag måste erkänna att jag har haft min del i detta också då jag har gjort precis samma sak under flera år.

Med tanke på mitt jobb som behandlings assistent så kommer jag i kontakt med olika typer av ungdomar, tjejer som killar och det får mig att tänka till lite extra. Det som "vi" tycker ska inspirera kan i själva verket göra det exakt motsatta för någon.. och eftersom jag i första taget inte vill göra illa någon och i andra hand hjälpa så blir valet lätt för mig.

Det finns de som inte klarar av att se alla dessa bilder på FB eller Insta dagligen. Folk som mår genuint dåligt av att de själva inte klarar av att hålla en diet eller en träningsnivå som krävs för att se ut som "oss"
I själva verket kanske vi skapar problem för vissa av våra läsare i form av ätstörningar och dyl, vill vi det? NEJ inte jag iaf.

Denna bransch är så liten och då pratar jag inte om fitness industrin för den är enorm men vi som tävlar inom SKKF. Vi som är "seriösa" vi har ett ansvar och det ska vi ta seriöst.

Sen vad gäller mina planer så har jag börjat min diet inför SM men mest för att skapa en viss struktur i vardagen sen om jag tävlar eller inte återstår att se... ja juste har sagt att jag ska köra CBB hahahah bara 14kg kvar att gå ner vilket inte borde bli så svårt då jag äter ca 1000-12000kcal m dagen...INGEN APTIT, startade på 92.


Det som inte dödar dig fuckar upp dig för livet
Peace Out

6 kommentarer

Homan Meshkat & Mikael Hancic Igen

2013-03-18 06:23 av Homan

2 kommentarer

....

2013-02-06 20:04 av Homan

ds.jpg

Kommentera

Paradisen

2013-02-01 05:52 av Homan

Varma och soliga hälsningar från Thailand. Vi tog speedboats till den vackra ön Ta Chai som ligger ca 90 min från hamnen in Khao Lak med båt. Måste tillägga att det satt 3st 250 hästars 4takts Honda motorer så det gick ganska snabbt och vi klarade oss från större vågor. Vi snorklade och blev serverade jätte goda fisk spätt med räkor och bläckfisk. Som ni ser är ju stranden helt fantastisk och dansen är nästan lika vit som snö. Det var så ljust att man kunde inte öppna ögonen helt!

image-5.jpeg

Det har blivit en hel del god mat och massa vila. Perfekt för att ladda batterierna och köra igång med allt från jobb till träning nästa vecka.

Ni som skrivit till mig under dessa veckor och inte fått svar kommer att få det så fort jag kommer hem.

Må bäst

Homan

1 kommentar

Team Dcore kampanj

2013-01-24 10:17 av Homan

Hej hej från soliga Thailand

Vi i Team Dcore vill ge våra vänner och supporters lite extra nu i det kalla och mörka vinterväder som råder. Passa på och använd den här kampanj koden och få 25% rabatt på hela Dcore sortimentet!

image-55.jpeg

Nu ska jag fortsätta att sola vid stranden.
Ciao

Kommentera

« Föregående sida Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Homan

Homan

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017