Isak Melin

Instagram - En bild säger tyvärr inte hela sanningen

2016-04-10 15:46 av Isak Melin

Med risk för att låta äldre än vad jag egentligen är så finns det troligtvis väldigt delade åsikter om hur livet såg ut innan fenomenet Instagram kom med i bilden. Låt oss säga att det var en tid när det faktiskt var okej att inte vara intressant 365 dagar om dygnet, att få vara sig själv som den människa med både styrkor likväl brister som vi alla gör oss skyldiga till. En tid när det fortfarande var okej att vara Offseason utan risken för att inte bli bortglömd och smälta in i mängden, likväl en tid när hetsätandet inte var ett faktum på ätardagarna och man inte var tvungen att äta minst 1 B&J varje helg för att inte framstå som onormal.


Självklart så är inte Instagram något som bara ökat trycket för att följa strömmen utan även en kanal för att hålla kontakten med sina jämnlikar runt omkring i landet och även utanför. Ett sätt att hela tiden uppmärksamma varandra om att man inte är ensam på sin resa mot det uppsatta målet eller drömmen som för stunden kan verka ligga alldeles för långt utom räckhåll för att inom en snar framtid kunna uppfylla. Att man kan uppmärksamma varandra om att vi inte är mer än människor i grund och botten som likväl alla andra har sina dåliga dagar.


Det enda som tyvärr är en bitter sanning är att majoriteten utav, bland annat och inte enbart, de mer uppmärksammade profilerna på Instagram inte återspeglar en rättvis bild utav någons vardag utan snarare ett önskemål om hur man faktiskt skulle vilja att det skulle vara. Att man visar sina bästa sidor utåt för att inte på något sätt antyda att man är precis som alla andra och på grund av det inte skulle kunna vara en inspirationskälla. Idag behöver man nödvändigtvis heller inte ens prestera bra på tävlingar, även om det helt klart inte är någon nackdel, för att bli uppmärksammad och starta samarbeten med div företag utav träningsrelaterade produkter för att minska trycket på plånboken en aning.


Jag vet dock inget koncept som har varit hållbart i all evighet utan likväl som allt annat så kommer det att komma en vacker dag då folk inte längre behöver äta sin mat kall, gå på toa utan att använda toan och personligen så kommer jag att slippa tömma min mobil på bilder med jämna mellanrum i jakt på den perfekta selfien. När den dagen kommer, såvida den inte ersätts utav något annat, så kommer vi att inse att vi klarade oss minst lika bra, om inte bättre, tiden innan Instagram kom till världen. Det viktigaste man bör tänka på gott folk är att sträva efter att göra allt för att inte vara någon på Instagram som man inte är i verkligheten.


/ Isak den helt vanliga gymråttan

2016-04-10_17.13.23.jpg

On
Off

2 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Isak Melin

Isak Melin

Träningstorsk sedan barnsben men satte min fot på gymmet första gången 7e Juni 2007 vilket blev början på en helt ny livsstil som redan har resulterat i en rad utav tävlingar som bl.a. Junior SM silvermedaljör i CBB och på senaste tävlingen och första året som Senior kammade jag hem bronspengen på Tyngre Classic del 2 i CBB -180 cm. Har långt kvar att gå men slutar inte förens jag är framme! B-)
Fortsättning följer...

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017