Jenny Andersson

VILODAGAR

2017-01-17 17:48 av Jenny Andersson

Onsdagar och söndagar, 2 dagar varje vecka som nu så fint kan få stoltsera som mina vilodagar. Om vi däremot skulle blicka tillbaka ca 1,5 år i tiden, så finner jag just mig själv att kunna räkna hela mitt års vilodagar på mina två händer - något jag aldrig numera skulle få mig för att göra.

Det finns mängder av ordspråk och varianter kring hur man ser på vilodagar. Den dag då man har "tråkigt", "klättrar på väggarna", tränar kondition osv. En vilodag för mig är numera precis som det låter - en dag av just av vila. Sedan går det inte alltid med jobb och övrigt liv som skall skötas att vila "hela dagen", men ingen träning varken i form av kondition eller tung styrketräning skall utövas. Det är givetvis skillnad på om jag skulle vara inne i en tävlingssäsong då kraven ändras, men som livet är just nu under en fas av uppbyggnad låter jag min kropp få den vila den förtjänar.

Skärmavbild 2017-01-17 kl. 17.37.17.png

När man väl har börjat införa seriösa vilodagar, så inser man också vikten av vad de ger tillbaka. Om jag förklarar det enkelt; Tidigare så tränade jag ca 6-7 gånger/vecka, och mina träningar låg på en jämn och relativt hög nivå, ca 80% av vad jag orkade prestera som max. Numera tränar jag inte mer än 5 dagar/vecka och vilar helt på mina vilodagar, vilket också har resulterat att på väl mina träningsdagar kan jag prestera mycket högre och därmed också träna hårdare. Att träna ofta på en lägre nivå eller träna något mer sällan med 100% kvalité är för mig är ett självklart val.
Dessutom, en väldigt viktig parentes; OM du har klarat av att ge 100% åt din träning de dagar du skall träna, så KOMMER du också att VILJA ha dina vilodagar, eftersom din kropp till största sannolikhet vara sliten efter den hårda påfrestningen som skett övriga dagar. Så, enkelt sett så ger du dig själv möjlighet till att träna hårdare när du väl tränar, och behöver du inga vilodagar så kanske du inte tränar hårt nog?

Även den största faktorn, återhämtning och återuppbyggnad. Relativt välkänt är väl det att vi faktiskt inte bygger upp oss i gymmet, utan tvärtom så är det där som vi bryter ned vår muskulatur. Det är istället med hjälp av återhämtning i form av vila, sömn och energi i form av mat som vi bygger upp vår kropp större och starkare. Så vad lär hända om du aldrig tillåter din kropp återhämta sig, med såväl för lite vila som för lite mat? Du kommer att bryta ned dig och därmed också skapa det som många skulle kalla för "Överträning" - Din utveckling går bakåt.

FullSizeRender.jpg
Havet - en plats jag älskar att befinna mig vid och strosa runt på vilodagar. Lugnt, fridfullt och rensar alla mina tankar.

Så, tro mig. Det tog mig många år av ren dumhet att inte låta kroppen få sin vila. Men nu, några år senare med mer erfarenheter i bagaget så låter jag min kropp vila både en och två gånger varje vecka. Som grädde på moset ger det mig en starkare och mindre sliten kropp, en mer välutvecklad muskulatur samt bättre pass i allmänhet. Därav med dessa fördelar - också en mer glädjefylld träning.
Så ni som sällan vilar, ta er en funderare. För mig krävdes det att tvinga mig att vila vissa dagar, men så fort jag insåg alla fördelar som det förde med sig vände också vinden och ljuset gick upp för mig hur väl min kropp mådde av det.

Så ta hand om er, glöm inte att låta er kropp återhämta sig både i form av mycket och bra mat, samt ordentligt med sömn och fria dagar från tung träning.
Njut av dagen, gör den till Din!

Starka kramar, Jenny

Kommentera

Slowcooked kyckling-tacos

2017-01-15 08:50 av Jenny Andersson

Något jag gärna äter en lördagskväll när jag skall lyxa till det, är tacos.
Dels för att det är lätt, man får välja innehåll helt själv samt att man väldigt enkelt kan göra tacos på ett betydligt nyttigare sätt.

Jag tänkte visa er hur min variant på tacos kan se ut. Det som jag tycker gör den här varianten så god, är att jag istället för köttfärs använder kyckling som vi har tillagat i vår Slowcooker, dvs en köksmaskin som är utformad för långkok. Hela kycklingfiléer läggs i tillsammans med lök, kryddor och någon vätska och som efter ca 6-8 timmar har skapat en färdig Pulled Chicken som trillar isär bara man rör de färdiga filéerna, gudomligt gott!

Skärmavbild 2017-01-15 kl. 08.52.42.png
Vår Slowcooker är från märket Philips, vilken vi verkligen är nöjda över!

Fler tillbehör som jag fixar ihop själv är en tzaziki gjort på lättkvarg. Kvargen blandas med riven gurka, svartpeppar och en pressad vitlöksklyfta. Därefter har du en färdig variant på en bra och fräsch sås.

Guacamole är även det något som är lätt att göra själv. Både till guacamole och kycklingen använder jag mig alltid av ett märke som heter Spicemaster. De har fantastiska kryddor som både är ekologiska, fria från socker, salt och tillsatser. Dvs enbart rena kryddor vilket är precis det jag vill ha. Guacamolen är lätt att göra och kräver endast 2 väl mogna avokado, 1/2-1 hel väl mogen tomat, lite pressad citron/lime och en pressad vitlöksklyfta som tillsammans mixas ihop. Krydda upp guacamolen efter smak med salt och chiliflakes.

Grilled-Avocado-Guacamolele-7-of-12.jpeg

Så till Min färdiga tacos använder jag mig sedan av:

Ekologisk fullkornstortilla
Hemmagjord Pulled Chicken
Hemmagjord guacamole
Santa Marias tacosås
Gurka, tomat, rödlök, grönsallad, majs, paprika
Hemmagjord tzatziki

Resultatet blir fantastiskt gott varje gång, och en rätt som är både bra och god att lyxa till det med.

Starka kramar, Jenny.

Kommentera

Starkare mindset - starkare resultat

2017-01-11 14:44 av Jenny Andersson


De senaste två dagarna har jag haft fantastiskt träningspass. Högt tempo, tunga vikter och enbart min musik som dånar högt i lurarna. Precis så som jag vill att mina träningspass skall vara, med fokus på mig och min egen prestation. Många brukar fråga mig hur jag klarar av att hålla den typen av träningspass där jag försöker pressa mitt max, långt utanför mina ramar - varje pass. De dagar jag vilar, vilar jag helt, för att istället de dagar jag tränar kunna ge allt med en stark och återhämtad kropp.

Givetvis är en utvilad kropp med lagom dos energi, dvs din kost, en av de största förutsättningarna för att lyckas. Annars skulle jag, av egen erfarenhet vilja säga att den andra stora delen är ditt mindset och mentala inställning. Din mentala inställning till hur du väljer att tackla saker du skall ta dig an som kommer att ställa din förmåga på prov?

Skärmavbild 2017-01-11 kl. 14.59.57.jpg

Det som jag vill påvisa är att en av de största delarna till hur min träning går som den går, är på grund av hur jag ställer in min hjärna att samarbeta på rätt sätt. Kroppen kan inte styra sig själv, utan varenda utförande som skall ske, skall också gå via vår egen databas - vår hjärna. Det är inte min kropp som lyfter av sig själv, utan det är vad min hjärna skickar ut för signaler om vad som skall hända, som därefter sker.

Så, med detta sagt. Om min inställning är ställd på att den vikt jag kommer lyfta är tung, kommer den också upplevas tyngre. Om min inställning däremot kommer vara inställd på att vikten är "lätt", kommer den upplevas lättare, även fast vikten är exakt densamma. Om du har bestämt dig för att klara av en sak, så gäller det också att ställa in din mentala inställning på samma spår. Bestäm dig för VAD som skall göra, och håll dina tankar endast positivt inställda till utmaningen. Om jag skall se till mig själv; när jag gör mig redo för ett gympass sätter jag tidigt på musik. En viss typ av låtar som får mig att direkt känna känslan av vad som komma skall. Jag sätter upp en plan redan hemma på vad som skall utföras, för att inte kunna ändra mig på gymmet, oavsett hur det känns där och då. För inställningen skall sitta som gjuten i sten, redan när du går in i gymmet.
Väl där med en sådan inställning, kan du visualisera dig att klara av det du har planerat, och det blir också lättare att utföra det som skall göras. Se inte saker och ting som tunga, jobbiga och tråkiga. Alla orden är laddade till negativa känslor. Vänd dem istället till utmanande, roliga och förväntansfulla, vilket alla väcker en uppmärksamhet med en positiv känsla.

Skärmavbild 2017-01-11 kl. 14.45.57.png


Något jag ofta, ofta säger till mina klienter är; "Det sitter i huvudet". Det kan låta mer än klyschigt, men det är ack så sant. Hjärnan kontrollerar allt vi gör, så låt den inte nässlas in av negativa tankar så att du tappar tron på din egen förmåga. Vänd den, gör allt till en utmaning och du skall se att du klarar av så mycket mer än du tror. Så en gång för alla, sätt ditt mindset på autopilot och gör det du skall, fast lite bättre än förra gånger. Detta kommer också att göra din mentala inställning bir starkare och starkare för varje utmaning som du klarar av.

Ta hand om er. Framtiden är er!
Starka kramar från Jenny.

2 kommentarer

Höjdpunkter från 2016.

2017-01-02 18:22 av Jenny Andersson

2016 var ett stark år, om jag skall summera det med ett ord. Inga tävlingar utan istället enbart fokus på mycket mat och tung styrketräning, för att utvecklat både styrkemässigt och volymmässigt för mer muskelmassa. Med både med- som motgångar blev inte året helt likt jag hade tänkt mig med en skadeperiod, men utöver detta ett helt fantastiskt år med stora framgångar i min egna, personliga utveckling. En kortare summering från ett axplock av några av mina höjdpunkter från det gångna året kommer därför här:

Jag och min sambo Fredrik tog vårt pick och pack i februari och begav oss till USA och Kalifornien. En enorm dröm som gick i uppfyllelse att få träna på Golds gym, se stränderna vid Venice Beach, flyga helikopter över Grand Canyon och se livet på USA:s västkust. Resan bjöd även på årets mest fantastiska höjdpunkt, då min Fredrik gav mig en ring på mitt finger utmed en kustväg, och jag sade JA.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.30.12.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.28.16.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.29.15.png


Vår blev till sommar och i början av juni fick jag äran att vara med som gäst i i BODY radio, där vi gick mer på djupet om mig, samt kring hur det var att komma in ny i branschen med mycket ytor, ideal osv som påverkar oss varje dag. Där jag gick in på att det faktiskt "Är okej att låta andra vara bra", vilket jag tycker är så otroligt viktigt att komma ihåg. Jag fick även dela en dag med en av mina förebilder Kenny "Strävan" Dahlström för ett teknikpass med fokus på marklyft. Två fantastiskt roliga dagar jag aldrig lär glömma.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.25.50.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.25.12.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.31.41.png
Fantastisk högsommar hemma i Falkenberg.

Även under sommaren påbörjade jag mitt samarbete med min nuvarande, och otroligt kompetenta coach Jonathan Fogelberg, där vi med nya upplägg påbörjade en väldigt stor satsning som kommer visa sig under 2017, inför min debut inom Body Fitness. Det är otroligt viktigt att den som man arbetar med har samma synsätt och inställning som Dig själv, vilket helt klaffar med Jonathan då han direkt tog mina visioner och mål med seriositet och backade upp min rygg inför kommande satsningar.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.31.55.png

Sommaren och början av hösten var enormt starka med stor utveckling och gensvar i min fysik. Det hårda slit jag arbeta för gav de resultaten vi också ville och med goda förutsättningar till att nå dit jag vill med det nya året. Men med några oförberedda skador under hösten var det enbart att bita i det sura äpplet och hela tiden blicka framåt i vetskapen att allt skulle lösa sig men med en stor dos tålamod, vilket inte är min starkaste sida. Men genom att hålla huvudet högt med ett glatt humör klev jag inte utan skador till 2017 och jag ser mer än någonsin fram emot kommande år då otroligt mycket spännande väntar, både fysiska som mentala prövningar.

Oavsett hur åren går så finns det inte något år man lämnar bakom sig utan lärdomar. Hur man tacklar medgångar och hur allting löser sig, är inte då man lär sig som mest. Utan det är när det sker oförutsedda händelser som leder till att det gäller att tänka om, resa sig upp igen och blicka framåt om vi då som inser hur starka vi faktiskt blir om man lär sig kunna hantera motgångar på rätt sätt.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.32.53.png
Sept.15 <--- ---> Okt.16.

Gällande den visuella utvecklingen väger jag även ca 12 kg mer än förra året, jag är dubbelt så stark, har en helt annan fysik och jag är väldigt bekväm i mig själv, utsida som insida. Jag vet mer än väl vad som finns under, så om jag istället njuter av några extra fylliga kurvor men orkar lyfta dubbelt så tungt, så är jag tusen gånger hellre tung, kurvig och stark - än tunn och klen. Att lära sig se mat som en tillgång, som din medarbetare och inte din fiende, kommer leda dig till stora framgångar. Våga äta, träna tungt, se framåt med ett positivt mindset. Då spelar det ingen roll hur hårt du slås ned av motgångar, för du ställer dig upp starkare än någonsin. Redo för revansch.

2017 blir ett fantastiskt år och jag är mer än redo att ta det med storm. Detta skall bli Vårt år!
Ta hand om er och ge aldrig upp era mål, tids nog når ni dem!

Starka kramar från Jenny.

Kommentera

Målsättning & nyårslöften - 2017

2016-12-30 16:44 av Jenny Andersson


Första måndagen i januari och samma fenomen inträffar år efter år. Träningslokalerna fylls till råge och bantningsmetoderna står i blom.
Ett nytt år fyllt av möjligheter ligger orört framför oss och det är endast upp till gemene man att bestämma hur Du vill att det skall bli.

När det kommer till personliga löften och mål gäller det att sätta dem just personliga. Att basera målen ihop med någon annan med helt andra förutsättningar och utgångslägen blir redan där, lätt ett misslyckande. Och ett "misslyckande" skapat av för höga mål, är endast en onödig sits att sätta sig i eftersom det är du själv som skall sätta Dina mål, som Du själv skall uppnå.

Skärmavbild 2016-12-30 kl. 16.48.58.png

Mål och ambitioner för kommande år skall givetvis vara utmanande, men i första hand rimliga. Att kunna se en lång väg mot målet, men också att kunna sätta ut delmål längs med vägen för att inte tappa motivationen och utvecklas efter hand.
Många gånger när det gäller just nyårslöften blir det väldigt svart på vitt. Skall man börja träna, skall det vara 6 gånger/vecka. Skall man sluta äta sötsaker, förbjuder man sig totalt mot allt som är sött. Skall man gå ned i vikt, skall man helst droppa 2 kg/vecka. Att sätta höga och ofta orimliga mål skapar enorma kontraster mot den vardag som varit tidigare, och vilket ofta gör målen ohållbara. Istället för att sätta upp extrema mål kan man istället dela ned dem; Ex träna 3 gånger i veckan, öka upp till 4 gånger/vecka efter en månad när alla rutiner sitter och sedan fortsätta med den ökning om vardagen går ihop. Tillåt dig sötsaker 1-2 dagar i veckan istället för nolltolerans, och gå ned i vikt med lagom tempo med ett mål att gå ned ca 0,5 - 0,7 kg/vecka, istället för det dubbla.

Allt för att hitta så realistiska mål som du kommer kunna klara tids nog, istället för att sätta för höga och känna dig misslyckad om du inte skulle uppnå dem.
Arbeta även med mål som gör att du utvecklas på i flera plan. Allt från styrka, mentalitet, karriär, visuellt etc. Mål som inte bara består av ex. utseende, vikt, mått eller liknande som lätt skapar ett maniskt beteende.

Sätt dig ned, fundera över Dina (realistiska) mål du vill arbeta med. Skriv ned dem på ett papper så att de, bra som mindre bra dagar, alltid är desamma och inte ändras efter din dagsform.
Och tillåt dig försöka, om och om igen. Det är aldrig ett misslyckande så länge du reser dig upp och fortsätter. "Utan motgångar kan man inte uppskatta seger."
För ett stark 2017 - Gör detta till Ditt år!

Skärmavbild 2016-12-30 kl. 16.49.34.png

Önska er ett gott, nytt och fantastiskt år!
Hugs // Jenny

Kommentera

Svettigt Julaftons-pass

2016-12-21 16:55 av Jenny Andersson

En av årets finaste dagar enligt mig - julafton! En dag fylld av kärlek med släkt och familj. Men även en del svett för den som vill inleda dagen med ett härligt julaftonspass! Däremot är det många gym som dessvärre inte har öppet just denna dag, och därför kan det vara roligt att ha ett pass att samla sina föräldrar och syskon på innan julmyset kan börja till fullo!

Passet är ett hemmapass, som likväl givetvis går att göra ute i trädgården på sommaren, som inomhus på julafton. Passet är en bladning av kondition och styrka, och fungerar likt Tabata/cirkelträning där ni arbetar i 20 sekunder med en övning och pausar 10 sekunder. Därefter går ni på nästa övning, pausar 10 sekunder osv tills ni har gått igenom er cirkel. Cirkeln upprepas 2 varv, innan ni pausar en minut och därefter arbetar vidare.

Skärmavbild 2016-12-21 kl. 17.08.17.png
Min härliga klient Ida är väl van vid träning utanför gymmet. Väl medveten om hur mycket man kan slita och svettas även utanför träninglokalerna.

Detta upplägg är inte upplagt efter repetitioner, utan man gör så många man kan under de 20 sekunderna, vilket passar bra om deltagarna kräver olika svårighetsgrad. Värm upp med ca 10 minuters cykel,jogging eller powerwalk före passet.

1x20 sek:
Knäböj med upphopp
Utfallshopp
Mountainclimbers
Burpees

Pausa 10 sekunder mellan varje övning. Upprepa cirkeln 2 gånger, vilket skapar arbete under 4 minuter. Vila 60 sekunder innan cirkeln startar igen.
Upprepa cirkeln 4 - 5 gånger, 16 eller 20 minuters intensivt arbete.

Hoppas ni gillar passet upplägg och kör hårt, SVETTAS in julen!
Jag önskar Er alla en underbar, god jul.

Starka kramar från Jenny.

Kommentera

Julgodis - Apelsinchoklad-skivor

2016-12-18 17:30 av Jenny Andersson

Sist och även det absolut lättaste receptet som knappt blir något recept, får ändå ett eget inlägg. Eftersom det endast var skalet som användes till apelsinkulorna så använder vi även resten av apelsinen också, och blir mer likt ett litet friskt tilltugg än ett godis.

Ingredienser:
1 apelsin
ca 1/2 chokladkaka mörk choklad, ca 80%

Gör såhär:
Skiva apelsinen tunt och lägg på en talrik. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad på spisen. Forma en lite strut av bakplåtspapper och klipp ett hål i botten. Fyll med den varma, smälta chokladen och ringla över apelsinerna. Ställ in i frysen och låt stå tills chokladen har stelnat. Ta upp ca 10 minuter före servering så apelsinskivorna fortfarande är kalla när de äts.

FullSizeRender(58).jpg
FullSizeRender(59).jpg
FullSizeRender(60).jpg

Lycka till med all bakning, allt från bröd till ris a la malta och julgodis!
Jag önskar Er alla en underbar och fin jul, ta hand om era nära och kära.
Må väl.
Starka kramar från Jenny.

Kommentera

Julgodis - Apelsinkulor med kokos

2016-12-18 17:16 av Jenny Andersson

Nästa julgodis blev direkt storfavoriten, superlätt att göra och magiskt goda små kulor med en fin ton av apelsin! Även gjorda som en variant av rawfood, endast skapade med dadlar som bas.

Ingredienser:
200 g urkärnade dadlar
40 g whey vaniljproteinpulver
50 g sötmandlar
Skalet av 1 apelsin
4 msk riven kokos
1 dl havrgryn
Riven Kokos och kakao till rullning

Gör såhär:
Riv skalet av en apelsin. Blanda samman alla ingredienser i en matberedare. Kör tills allt blandats och bildat en fin massa.
Forma till små bollar med fuktiga händer, och rulla därefter i antingen riven kokos eller i kakao, något som skapar helt olika utseende och karaktär på de små kulorna.

FullSizeRender(57).jpg
FullSizeRender(54).jpg
FullSizeRender(55).jpg
FullSizeRender(56).jpg
IMG_3065(1).JPG

Lycka till!
Stora kramar från Jenny

Kommentera

Julgodis - Brända mandlar

2016-12-18 17:02 av Jenny Andersson

Vad går tankarna till mest när man tänker på julmarknad om inte doften av brända mandlar en kylig vinterkväll kring jul. Idag tänkte jag därför dela med mig av ett recept med just brända mandlar, men med mindre socker och betydligt bättre innehåll än de som delas ut på de fina vintermarknaderna. Fyllda av bra fetter och farligt goda!

Ingredienser:
200 g sötmandlar
2,5 - 3 tsk steviaströ
1 - 1,5 tsk vatten
Kanel efter smak
(Flingsalt är även en god smaksättning)

Gör såhär:
Häll mandlarna i en stekpanna och torrstek dem i ca 5 minuter. Var försiktigt så att de inte bränns, rör i dem under tiden. Ta av mandlarna från plattan när de är klara och har fått en gyllene färg. Låt vila några minuter så de hinner svalna något.
Blanda steviaströ med vatten i en kastrull och låt det smälta. Blanda ned mandlarna och rör runt tills allt blandat sig väl. Pudra över kanel och rör runt.
Häll alltsammans på ett bakplåtspapper tills de svalnat. Ät och njut.

FullSizeRender(53).jpg
FullSizeRender(52).jpg
FullSizeRender(51).jpg

Lycka till, Starka kramar från Jenny

Kommentera

Fjärde advent - JULGODIS

2016-12-18 16:59 av Jenny Andersson

Med endast sex dagar kvar till jul och den fjärde advent står för dörren. Vad passar inte bättre om att förbereda lite julgodis inför självaste julaftons kväll. Istället för att ställa fram det sötaste bordet fyllda av gräddiga kolor och sötade godisar kan man istället välja att baka eget julgodis, men i en nyttigare tappning.

För att kunna bjuda på ett flertal godisorter gjorde jag därför ihop ett gäng olika munsbitar med lika utseende och med olika smaker. För enkelhetens skull så kommer jag att göra fyra olika inlägg, så att man även senare kan söka på vardera recept. Först ut kommer en superenkel och knäckig liten variant, som knappt kan bli enklare att göra.


Knäckiga nöttoppar med vanilj och kokos
Ingredienser:
Ca 1/2 dl mandel
Ca 1/2 dl hasselnötter
Ca 1/2 dl russin
2 msk riven kokos
1 skopa whey vaniljproteinpulver
6 formar av silikon/papper/aluminium

Gör såhär:
Hacka mandel, nötter och russin grovt.
Blanda därefter ner de grovhackade ingredienserna ihop med den rivna kokosen.
Blanda samman proteinpulvret med lite vatten, här såpass lite att den blir trögflytande och skapar mer en smetliknande konsistens.
Rör ner smeten i den torra blandningen och rör ihop tills alltsammans har blandat sig väl. Klicka ut i de små formarna och ställ in i frysen tills de är helt stelnade. Ta ut ca 5 minuter innan servering och ät de väl kylda, så att de inte börjar bli för klibbiga.


FullSizeRender(49).jpg
FullSizeRender(50).jpg

Lycka till, starka kramar från Jenny

Kommentera

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 389, december 2016

 • BODY 388, november 2016

 • BODY 387, oktober 2016

 • BODY 386, september 2016

 • BODY 385, augusti 2016

 • BODY 384, juli 2016

 • BODY 383, juni 2016