Jenny Andersson

Frisk midsommar-cheesecake med citron & passion

2018-06-21 10:12 av Jenny Andersson

Imorgon väntas dans runt midsommarstången, skratt och god mat i härligt umgänge! Och i år ville jag dela med mig av en härlig tårta som jag klurade ihop igår, som både är lättgjord och i en nyttigare tappning. 30 minuter att göra och sedan några timmar i frysen. En raw botten och lättare cream cheese av frisk smak på toppen! Servera med färska, solmogna jordgubbar och midsommarafton är fulländad!

IMG_0547.jpg

Ingredienser, 1 form ca 25cm i diameter.
Botten:
15 dadlar
3 dl sötmandel
1 tsk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa salt
Ca 2 msk vatten för en mjukare konsistens

Cream cheese:
400 g philadelphia light 2%
1 dl vaniljkvarg, arla
3 passionsfrukter
Skalet från 1 citron + saften ur 1/2 citron
6 droppar vaniljextrakt
6 steviasuketter, spädda i 1 msk vatten


Tillagning:
1. Mixa samman samtliga ingredienser till botten med en matberedare eller en stavmixer.
2. Platta ut i en springform med löstagbara kanter till ett tunt och jämnt lager.
3. Blanda samtliga ingredienser till cream cheesen i en bunke och rör om väl. Smaka av efter hur mycket syra/sötma du önskar, och applicera ev. mer citronsaft alt. ytterligare någon steviasukett, för mer sötma/syra.
4. Häll cream cheesen över bottenskiktet och bred ut jämnt. Ställ in plant i frysen ca 4-6 timmar alt. över natten.
5. Ta ur cheesecaken ca 30 minuter före servering, och toppa med skivade, färska jordgubbar.
6. NJUT!

IMG_0543.jpg
IMG_0542.jpg
IMG_0545.jpg
IMG_0546.jpg

Hoppas att ni tycker om tårtan och testar den till årets midsommar!
Njut av en härlig högtid!

Starka kramar, J.

Kommentera

”I en relation” - med Din kropp.

2018-06-20 17:08 av Jenny Andersson

Facebook flaggar till och vill visa vem av dessa "vänner" som precis uppdaterat sin relationsstatus, i en lista där Du kan välja allt från "singel", "gift" eller "komplicerat". Frågan är vilken av dessa alternativ som Du skulle välja om frågan istället gällde förhållandet till Din egen kropp. Den mycket skrämmande sanningen är nog dessvärre att alltför många skulle scrollat ned till det sistnämnda, för komplicerat är ett väl förklarat ord till förhållandet som många faktiskt har till sin kropp.

För att lämna Facebook bakom oss, även om den likt fler sociala plattformar har en enormt stor påverkan på sättet vi tar in information, och med vilka ögon vi faktiskt på ser oss själva. Så lägger vi fokuset idag istället på HUR vi väljer att se på oss själva. Om vi leker med tanken att Du aldrig har mött en människa tidigare eller sett någon annan kroppsform, så hade många troligtvis inte heller valt alternativet "komplicerat". För utan en jämförelse, så skulle Du istället vara 100% Dig själv till Din fulla potential utan att jämföra eller trycka ned Din egen kropp, bara för att någon annan enligt Dig är "snyggare" eller "bättre".

För vad är snyggt? Och vad är bra? Vad som är attraktivt eller eftersträvansvärt sitter enbart i betraktarens ögon. Det som Du inte tycker om hos Dig själv, kan vara det som någon annan drömmer om. Genom alla dessa tusentals intryck som många av oss får dagligen, så är det ytterst vanligt att vi väljer att se andra människors bättre sidor. Däremot, av någon anledning sker istället lätt det motsatsen hos Dig själv. Du lyfter dina svagheter, men inte Dina styrkor.
Du väljer att se det Du vill se, vilket gör att Du många gånger enbart ser det positiva av bilden, klippet eller personen Du lite hemlighetsfullt klickar in på allt som oftast. Men även hos denna person, den person som verkar ha det mest otroliga liv, den mest fantastiska kroppen, den allra omtänksamme partnern eller de roligaste festerna. Allt har en baksida, men den visas inte. Så därför kommer Du som sitter där, också att jämföra Dig med alla dessa sållade, fantastiska sidorna, och baka ihop dem till en mental drömvärld och sätta den i jämförelse med det liv Du lever, i Din kropp.

Skärmavbild 2018-04-24 kl. 18.02.15.png

Så hur vore det att istället att sluta fred med Dig själv och istället göra Dig så bra som Du kan på det sättet som Du drömmer om. Inte vad andra vill. Istället för att jämföra Dig och gå en hel livstid med statusrelationen "komplicerat", se till att sätt Din status på "i en relation" - med dig själv. I en sådan relation där Du aktivt jobbar för att må bra, där det fysiska i Din kropp representerar ena halvan av relationen, medan den andra halvan är Din mentala styrka. Där livet inte går ut på att trycka ned, utan istället att lyfta upp Dig själv. För inte skulle Du vilja syna Din livspartners mindre bra sidor, för att sedan kunna älta dem likt ett eko i en kilometerlång tunnel vad ut och dag in.

Så var snäll mot Dig själv, håll Dig själv i handen och byt Din komplicerade status till "I en relation" där välvilja mot Dig själv blir Ditt ledord.

Ta hand om Dig, för Du har bara en kropp.
Starka kramar, J.

Kommentera

Sötsyrlig Rabarberpaj

2018-06-15 16:49 av Jenny Andersson

Inte är det mycket som slår kombinationen av sött och syrligt en varm sommardag! Dagen bjöd på en ledig eftermiddag så med famnen full av ett gäng vackra, krispiga rabarber så fixade jag därmed ihop en underbar rabarberpaj lagom till helgen! För er som vill testa, så kommer receptet här!

IMG_0353.jpg

Innehåll, 1 form á 8 bitar:
450 g rabarber
2 (över)mogna bananer
2 dl havregryn
40g wheyprotein, JFsupplements smak av Päronglass (går att utesluta, ersätt dock då gärna med ca 1 tsk vaniljpulver för ökad vaniljsmak)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
6 st små Stevia sötningsuketter, spädes i 1 msk vatten
60 g rumstempererad kokosolja

Tillagning:
Sätt ugnen på 200grader.
Skala rabarbern och hacka i centimeterstora bitar.
Lägg rabarbern i botten av en rund form, ca 25cm i diameter.
Blanda samman resterande ingredienser till en smet i en bunke.
Täck rabarbern med smeten och bred ut till ett jämt lager som täcker hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajskalet har fått fin, gyllene färg.
Servera med en klick Njie vaniljpudding eller Njie vaniljsås! Smaklig spis!

Innehåll/bit: (inkl. Njie VaniljPropud, 50g)
Protein: 6,5 (11,5)
Kolhydrater: 14,6 (16,9)
Fett: 9,2 (9,9)
Kcal: kcal 171 (207)

IMG_0351.jpg

IMG_0354.jpg
IMG_0350.jpg
IMG_0352.jpg

Njut av sommaren, trevlig helg!

Starka kramar, J.

Kommentera

Jennys proteinrika frukt & nötlimpa

2018-06-10 09:36 av Jenny Andersson

En lugn helg med altandörren öppen ut mot skogen och doften av nybakat bröd som sprider sig från ugnen. Ljumna skivor av ett grovt, proteinrikt och saftigt bröd redo att fylla picknickkorgen. Mer än så behövs inte för att göra min dag komplett, håller Ni med?
Som alltid när jag bakar så är det enkla och smidiga bakverk som sköter sig bra själva, dessutom fyllt med protein, god torkad frukt och nyttiga fetter från fröna! Ett recept som ni helt enkelt måste prova!

IMG_0088.jpg

Ingredienser, 1 limpa, á 12 skivor.
2 dl hela havregryn
5 dl dinkelmjöl alt. havremjöl (mixa havregryn i en matberedare eller stavmixer till ett slätt mjöl)
1 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk flytande honung
1 dl russin
1 dl hackade aprikoser
1 dl hackade hasselnötter
2,5 dl lättkvarg + 2-3 dl vatten

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader och fyll en brödform ca 12x25 cm med ett bakplåtspapper.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör till sist ned lättkvargen och vatten, börja hellre med lite för lite vatten och utöka om degen blir för fast. Den skall vara rejält kladdig, mer likt degig "smet".
4. Häll i smeten i formen och toppa med lite havregryn för fin garnetyr.
5. Låt stå i ugnen ca 45-60 minuter. Jag provsticker alltid mina bröd med en baktermometer, och se till att brödet i mitten når upp till 98 grader, så det inte riskerar att bli döbakat.
6. Ta ut ur ugnen och luft ut bröden från formen, låt stå kvar i pappret på ett galler och svalna. Servera med ex kalkonskinka, gurka och lite sallad, och du har en helt underbar frukost eller mellanmål!

Innehåll, per skiva, beräknat Dinkelmjöl:
Protein: 7,3
Kolhydrater: 31
Fett: 5,5
Kcal: 195

Innehåll, per skiva, beräknat Havremjöl:
Protein: 6,4
Kolhydrater: 21
Fett: 5,75
Kcal: 166

IMG_0089.jpg
IMG_0092.jpg
IMG_0091.jpg

Hoppas att ni älskar brödet, och berätta så gärna vad ni tycker om det eller tagga mig i era bilder!

Ta hand om Er och ha en helt underbar söndag i solskenet!
Starka kramar, J.

Kommentera

Sommargod hallonpaj

2018-05-21 15:15 av Jenny Andersson

Nyttigt, gott och somrigt förklarar denna fantastiskt ljuvliga, varma hallonpaj med ett knäckigt och proteinrikt täcke! En klick vaniljsås till det och sommarfikan komplett på en filt i skuggan! I en sund och hållbar livsstil, så sitter en bärpaj aldrig fel!


Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.14.35.png

Innehåll, 8 bitar:
200 g hallon
2 dl havregryn
1 väl mogen banan
1 dl wheyprotein, JFsupplements smak av Päronglass
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
2 tsk flytande honung
60 g rumstempererad kokosolja

Tillagning:
Sätt ugnen på 200grader.
Lägg hallonen i botten av en rund form, ca 25cm i diameter.
Blanda samman resterande ingredienser i en bunke.
Täck hallonen med degmassan och bred ut till ett jämt lager som täcker alla bär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajskalet har fått fin, gyllene färg.
Servera med en klick vaniljpudding eller Njie vaniljsås!
NJUT!

Innehåll/bit:
Protein: 5
Kolhydrater: 12
Fett: 9
Kcal:149 kcal

Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.14.59.png

Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.15.07.png
Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.15.27.png

Hoppas ni tycker om pajen MINST lika mycket som vi gjorde! Och glöm inte, en sund livsstil behöver inte innefatta torra och tråkiga matlådor. Nyttigt kan också vara gott, och det skapar också ett så mycket gladare och roligare liv!

Ta hand om Er och må väl.
Starka kramar, J.

Kommentera

Asiatisk lövbiffswok med mangosalsa

2018-04-29 12:12 av Jenny Andersson

Strimlad lövbiff, nudlar och en sötsyrlig mangosalsa med både söt mango, het chili och syrlig lime. En smakrik och otroligt god kombination som tillsammans bildar en färgstark, fräsch och nyttig rätt.

IMG_8774 2.jpg

Ingredienser; 1 port.
35 g risnudlar, Santa Maria
140 g lövbiff
70 g färsk mango
Ca 2 cm röd chili (justera efter önskad hetta)
1/2 lime
1 tunn skiva rödlök
1/2 dl gurka
Ca 1/3 dl hackad koriander
Salt

Tillagning;
Sätt på vatten till risnudlar och salta. Koka nudlar enligt anvisningar och skölj därefter med kallt vatten.
Hacka mango och gurka i fina små tärningar. Finhacka rödlök och chili i små bitar. Blanda samman de hackade ingredienserna i en liten skål och pressa över lime. Häll över lite salt och blanda om. Låt stå i några minuter medan du gör resten.
Strimla lövbiffen och stek snabbt i en telfonpanna med valfria kryddor.
Lägg upp risnudlar, wokad lövbiff och mangosalsan på en tallrik och toppa med hackad koriander!
Servera och NJUT!


Innehåll/portion:
Protien; 34
Kolhydrater; 46
Fett; 4
Kcal; 360

IMG_8773.jpg

IMG_8776.jpg
IMG_8778 2.jpg

Kommentera

Pestopasta med kyckling & champinjoner

2018-04-22 17:45 av Jenny Andersson

Våren är här och vad passar bättre om inte utflykter i solen! Denna rätt går ypperligt att äta såväl varm som kall, och är dessutom otroligt smakrik samt fylld av näringsrika livsmedel. En enkel, snabblagad och hälsosam rätt som passar såväl varm i solstolen på altanen, som kyld i en matlåda på utflykten!

IMG_8662.jpg

Ingredienser, 1 port.
35 g kikärtspasta, Fusilli (Risenta)
120 g färsk kyckling
80 g färska champinjoner
100 g zucchini
Salt, peppar, lökpulver + ev. övriga, valfria kryddor
5 g Pesto Basilika
5 g Rödlök (topping)

Tillagning;
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Hacka kyckling, zucchini och champinjoner i centimeterstora bitar.
3. Fräs kyckling och grönsaker med kryddor tills kycklingen är klar.
4. Töm av pastan och blanda ned den frästa blandningen i pastan. Blanda även ned peston och rör runt tills allting är väl blandat.
5. Toppa tallriken med fint hackad rödlök och en god sallad! NJUT!

Innehåll:
Protein: 36g
Kolhydrater: 22g
Fett: 10g
Kcal: 335

IMG_8667.jpg
IMG_8666.jpg
IMG_8665.jpg
IMG_8663.jpg
IMG_8664.jpg


Hoppas att ni kommer att älska rätten lika mycket som jag gjorde! Enkelt, nyttigt och otroligt gott! Och glöm aldrig; nyttig mat ÄR gott och en hälsosam livsstil kan innefatta ofantligt många och goda rätter som gör gott för såväl kropp som knopp!

Ta hand om Er och må väl!
Starka kramar, J.

Kommentera

Pestotäckt kyckling & rostade rotfrukter

2018-03-08 09:39 av Jenny Andersson

Kyckling - min absoluta favoritkälla när det kommer till protein! Så varför inte lyxa till denna råvara och låta den täckas av ett smakrikt och krämigt täcke av kvarg och pesto? Servera ihop med knapriga rotfrukter och du har en smakrik och hälsosam rätt, som passar såväl i matlådan som en lördagskväll!

IMG_7438.jpg

Ingredienser, 1 port.
150 g kycklingfilé
30 g lättkvarg
10 g paprika pesto (jag använde Coops egna)
50 g vardera av potatis, palsternacka och morot

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Slanta rotfrukterna tunt och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Salta och krydda med övriga, valfria kryddor.
Putsa kycklingfilén och lägg i en ugnsfast form. Blanda samman lättkvarg och pesto och bred på i ett jämnt lager över kycklingfilén. Ställ in både kyckling och rotfrukter i ugnen och låt gå ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Servera med rotfrukterna och en god sallad!


Innehåll/portion:
Protein; 38
Kolhydrater; 19
Fett; 8
Kcal; 311

IMG_7440.jpg
IMG_7441.jpg
IMG_7443.jpg
IMG_7439.jpg

Lycka till med rätten och låt mig gärna veta vad ni tyckte, det är SÅ roligt att se er laga recepten!

Ta hand om Er och må väl!
Starka kramar, J.

3 kommentarer

Bakad sötpotatis med kalkonröra

2018-02-26 17:14 av Jenny Andersson

Sött och salt, mjukt och knaprigt, varmt och kallt. Tillagning 5-10 minuter. Denna rätten - den har ALLT! När människor påstår sig "inte har tid" att laga nyttig mat, då handlar det inte om tid utan om kunskap och engagemang. Därför ville jag idag göra en rätt till Dig som har tiden knapp, för lättare än såhär blir det inte! Alla skall kunna äta mat som är bra för både knopp & kropp!

IMG_7201.jpg

Ingredienser, 1 port.
125 g, ca 1/2 medelstor sötpotatis
100 g lättkvarg
1/2 vitlöksklyfta
50 g kalkonskinka
Svartpeppar, salt
Rödlök

Tillagning:
Dela sötpotatisen på mitten och lägg på en tallrik. Salta försiktigt på halvorna med den delade sidan uppåt. Ställ in i micron på full effekt ca 4-5 minuter.
Medan sötpotatisen tillagas i micron förbereder du röran. Pressa vitlöken i kvargen och blanda i salt och peppar. Hacka eller klipp kalkonen i centimeterstora bitar och rör i.
Ta ut sötpotatisen och stick hål med en gaffel och "öppna" den något. Lägg på rören och toppa med finhackad rödlök. Servera med sallad och NJUT!


Innehåll/portion:
Protein: 22
Kolhydrater: 31
Fett: 1
Kcal: 220

IMG_7196.jpg
IMG_7202.jpg
IMG_7200.jpg
IMG_7199.jpg
IMG_7198.jpg

Detta kan ha varit den godaste snabbmaten jag har ätit, i form av nyttigheter!

Hoppas att ni tycker om den minst lika mycket som jag! Låt mig isåfall mer än gärna veta det, så tagga mig gärna i bilder etc!

Ta hand om Er.
Starka kramar, J.

2 kommentarer

Syrlig curry-kyckling med sting

2018-02-21 14:31 av Jenny Andersson

Curry och kyckling, en klassisk smakkombination i allt från grytor, kalla röror eller varför inte i en stark och proteinrik måltid, perfekt att fylla matlådan med? Denna rätt gick dessutom på endast 15 minuter att laga, vilket aldrig är ett minus! Starkt och syrligt i en frisk och god kombination från curry, sambal oelek och pressad citron!

IMG_7002.jpg

Ingredienser, 1 port.
150 g kyckling
1 dl kikärtor, avrunna (ca 70g)
Salt, peppar
Curry efter smak, ca 1 krm
1 näve babyspenat
1/4 gul lök
1/2-1/4 tsk sambal oelek (testa hellre med för lite än för mycket då Sambalen är mycket stark, och se vilken hetta du föredrar i rätten)
1/4 Citron

Tillagning:
Strimla kyckling och stek i en teflonpanna med salt, peppar och curry. Hacka löken smått och låt fräsa med. Sila av kikärtsspadet och blanda med de avrunna kikärtorna i pannan tillsammans med sambalen. Avsluta sist med 1 näve babyspenat och pressa över citron över blandningen i pannan, och låt gå ca 30-60 sekunder till.
Servera rätten antingen som den är med sallad, eller även med en kolhydratsskälla som potatis, rotfrukter, ris, bulgur eller risnudlar beroende på behov och hunger.

Innehåll/portion:
Protein; 38g
Kolhydrater: 14g
Fett: 6
Kcal: 276

IMG_6999.jpg
IMG_7003.jpg
IMG_7004.jpg
IMG_7001.jpg

Lycka till med maten, och hoppas att ni tycker om receptet!

Ta hand om Er!
Starka kramar, J.

2 kommentarer

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017