Jenny Andersson

Päronsmulpaj med kokos & hasselnötter

2017-11-26 12:06 av Jenny Andersson

Svenska, krispiga päron. Det är något visst att använda råvaror som har växt i trädgården, endast några meter ifrån köksdörren. Gårdagen bjöd därför på en fantastiskt god smulpaj med just svenska päron, tillsammans med en god smak av både kokos och hasselnötter.

IMG_4295.jpg

Ingredienser, 1 rund form ca 20-25 cm i diameter.
2 päron
3 dl havregryn
1 skopa JFsupplements Whey, smak av Päronglass (kan uteslutas vid ex laktosallergi)
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokosolja
0,5 dl stevia sötningsströ
1-1,5 dl vatten (börja med 1 dl för att se konsistens på smuldegen)
0,5 dl hasselnötter
Flytande honung
Kanel

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ansa päronen och skär dem i tunna bitar och bred ut på botten av formen. Pudra över ett jämnt lager av kanel, snåla dock inte. Smält kokosoljan i en skål i micron.

Blanda samman havregryn, wheyprotein, kokosmjöl, smält kokosolja, steviaströ och vatten i en bunke och blanda runt väl. Bred ut över de skivade päronen och häll på hasselnötterna som du har hackat grovt. Pudra över ännu ett lager med kanel och sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Plocka därefter ut pajen, häll på ca 1-1,5 dl vatten för att få päronen i botten mer saftiga, och ringla över rikligt med flytande honung. Vrid om ugnen till grill-läge och låt pajen gå 5 sista minuter för extra färg och yta.

Servera ljummen med antingen Njie Vaniljpudding för en krämigare vaniljsås, alt. Barbells Milkshake med vaniljsmak om du tycker om en tunnare och en mer flytande sås.

IMG_4300.jpg
IMG_4298.jpg

Lycka till och hoppas att ni tycker om pajen lika mycket som jag.
Starka kramar, J.

1 kommentar

Banankaka med Dumle & Kokos

2017-11-23 12:54 av Jenny Andersson

Vad säger Du om jag säger smaken av mogen banan, Dumle och kokos? Förhoppningsvis skiner ditt leende upp lika högt som mitt, då kombinationen verkligen var en riktig höjdare! Som om inte smakkombinationen vore nog så innehåller kakan dessutom varken smör, socker eller mjöl samt är full på protein och otroligt saftig.Upptill också superlätt att röra ihop innan den sedan klarar sig själv i ugnen!

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.57.12.png

Ingredienser, 1 kaka ca 10x25 cm i form.
3 ägg
2 bananer
120 g lättkesella/lättkvarg eller minikeso
1,5 skopa Dumleprotein från JFsupplements (onlineshop via jfshop.se)
1,5 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 dl vatten
Kokosolja + riven kokos

Gör såhär:
Knäck ned äggen i en bunke och dela ned bananerna i äggen. Rör runt så det blandar sig något. Rör ned wheyproteinet, kokosmjölet, bakpulvret och vatten och rör runt. Jag mosade bananerna så det var små, små bitar kvar som blir lite goda och kladdiga i kakan. Mixa annars smeten slät om du inte vill åt detta.

Smöra en form med kokosoljan och bröa med riven kokos. Detta moment missade jag vilket gjorde att kakan satt fast lite i botten och var svår att få ut, så var noga med göra detta steg även om du har en teflonform!

Ställ in kakan på 170 grader i ca 40 mintuter, testa med en provsticka så att den är fast i konsistensen. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär den i centimetertjocka bitar. Toppa med riven kokos inför servering!

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.56.35.png
Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.56.44.png

Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag!

Ta hand om er och ha en fortsatt strålande vecka!
Starka kramar, J.

1 kommentar

Proteinfyllda Pepparkaksbollar

2017-11-20 17:57 av Jenny Andersson

December står för dörren redo att välkomnas med öppen famn! För mig som också älskar allt kring denna månad kan därför inte vara gladare! Idag låg frosten tät över åkrarna här hemma, så jag kunde hålla mig ifrån årets första julbak. Med köket fyllt av pepparkaksdoft rörde jag ihop dessa supersmarriga och otroligt lätta pepparkaksbollar, som dessutom både går fort att göra och med ett innehåll vars man med gott samvete kan äta till både efterrätt eller mellanmål.

Företaget Njie har släppt en ny smak i deras Propuds, vilket jag givetvis blev sugen på att testa baka med! Hoppas ni tycker om dem lika mycket som jag, perfekta att både baka med och bjuda exempelvis barnen på!

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.59.04.png

Ingredienser, ca 8-10 styck.
1 burk Propud Pepparkaka á 200 g
2,5 - 3 dl havregryn
1,5 tsk pepparkakskrydda
1,5 msk stevia sötningsströ
Riven kokos till garnering

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke till en jämn smet så allt blandar sig väl. Se till att smeten är formbar, blanda annars i lite mer havregryn. Forma små bollar i händerna och rulla dem sedan i en djup talrik med riven kokos. Lägg upp på ett fat och låt stå i kylen ca 30-60 minuter så de får lite mer stadga. Ät, och NJUT!

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.58.56.png
Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.59.21.png

Ta hand om er och Njut av dessa fantastiskt krispiga dagar hösten bjuder på!

Starka kramar, J.

1 kommentar

Gratinerad paprika med krämig kycklingröra

2017-11-10 17:30 av Jenny Andersson

Som alltid när det kommer till den mat jag lagar så ringlar sig en tydlig, röd tråd, genom alla recept. Simpelt, gott och nyttigt. Tre väldigt bra kvalitéer enligt mig. Därför fortsätter konceptet även idag, där även ögat bjuds på en fin upplevelse i form av dessa ostgratinerad paprikahalvor, fyllda med en krämig och smakrik kycklingröra. Hoppas att ni tycker om dem lika mycket som jag!

IMG_2567.jpg

Ingredienser, 2 st paprikor/4 halvor.
Ca 300 g kycklingfärs. (Jag använde mig av 400g färs, men jag fick också en del fyllning över)
2 stycken paprikor
1 burk Njie Kvargsås, Tex Mex
1 pressad vitlöksklyfta
Salt, peppar + övriga kryddor efter smak
Mager ost, Ex Västan 5%


Gör såhär;
1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Fräs kycklingfärs med kryddor och pressad vitlök. Låt den fräsa och häll därefter i kvargsåsen. Fyll den tömda burken med vatten och häll i stekpannan, och låt koka samman till en krämig röra i några minuter, så att smakerna också går samman.

3. Dela paprikorna och skär ur innehållet. Dela dem antingen genom att skära av toppen eller genom att skära dem på längden, beroende på hur du vill fylla dem.

4. Ställ paprikorna på en ugnsfast form och fyll dem med färsblandningen. Riv osten och toppa på paprikorna. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, tills osten har fått färg och paprikorna har mjuknat något.

5. Servera paprikorna med allt från en skiva grovt bröd, en matigare alt. lättare sallad, klyftpotatis, ris, bulgur eller annan kolhydratskälla för en mer energirik måltid.

IMG_2571.jpg
IMG_2570.jpg
IMG_2569.jpg

Lycka till i köket, och berätta väldig än gärna vad Ni tyckte om rätten!
Ta hand om er och njut av en härlig helg under hösten finaste tid!

Starka kramar, J.

Kommentera

Dra i handbromsen - innan det är för sent.

2017-11-08 16:39 av Jenny Andersson

Från sängen till förskolan, från förskolan till jobbet, från jobbet till träningen, från träningen till bilkön till mataffären. Listan fortsätter längre och längre i en rasande fart med en hastighet högre än Superman själv.

Året är 2017 och tabellerna för vår stressnivå går spikrakt uppåt. Inte är det heller då någon slump att just stress också toppar listorna för den vanligaste orsaken till sjukskrivning.
Att sedan då människan inte tar detta på allvar, för att man helt enkelt inte "hinner" fundera över det, är frågan om vi skall skratta eller gråta?

Att stress finns i både positiv och negativ form, är något som många säkert känner till. Den positiva stressen bidrar istället till en liten press som också gör att vi skärper kroppens sinnen och presterar bättre. Gränsen dock må vara hårfin. Från att stressnivån påverkar oss positivt, kan det inom loppet av såväl timmar som dagar, övergå till något som helt plötsligt inte känns lika behagligt och utmanande. Våra listorna på det som skall hinnas med görs istället både längre och på kortare tid.

Skärmavbild 2017-11-08 kl. 16.56.23.png

Du har säkert upplevt stressen av att vara sen till bussen och behöva rusa den sista biten. Men med andan i halsen så försvinner också den korta stressen igen när du väl sitter ned i lugn och ro. Där skiljer sig också kortvarig stress mot den som underhålls under längre tid. För att inte gå för djupt i ämnet så är det alltså inte denna stress påväg till hållplatsen som är farlig, utan den stress där listorna blir för långa, då tiden inte tycks räcka till och du upplever dig otillräcklig. Känner du igen dig? Om Ja, då är det kanske hög tid att tänka till och fundera på att dra i handbromsen.

Många gånger så skapar man dessa stressmoment själv, allt från att man vill prestera högt och sätter för orimliga krav, på en för kort tid. Oavsett vad den bakomliggande faktorn är, så är det viktigt att ta varningssignalerna på allvar. Vilket också kan vara väldigt personligt hur Du eventuellt upplever just dessa. En dag kan denna bägare som dag för dag fylls med några extra droppar, totalt välla över. Den dagen - låt den inte inträffa. Dra åt kranen i tid innan det är för sent, för konsekvenserna kan bli otroligt mycket större än vad många tror.

Jag är en person som älskar att ha mycket att göra med många projekt i rullning, då jag trivs med detta. Men, man skall inte glömma att det faktiskt kan bli för mycket - även av det goda. Det är sällan jag har upplevt stress på det sätt som jag däremot gjorde för några veckor sedan. En kortare och mer stressig period upptill en sliten kropp efter en lång diet, kom det då som ett brev på posten att min kropp en dag totalt sade ifrån. En känsla som inte alls var behaglig, därav att jag också väljer att skriva ett inlägg om stress.
För att Du inte skall göra samma misstag som jag upplevde. Jag kände mig yr, frusen och helt utmattad, så för första gången på hela året bokade jag av mina klienter (som för övrigt var fantastiskt förstående) och åkte hem. Från klockan elva på förmiddagen så låg jag i sängen hela dagen och sov, något min kropp verkligen behövde. Jag tog total vila från den egentliga träning, i hopp om att verkligen komma till ro och stressa ned.
Kroppen är fantastisk, dagen efter var jag fortfarande något trött i kroppen, men med den varningssignalen som jag fick, tog jag det verkligen på allvar. En gång, och aldrig mer.

Att varje dag ha fullspäckade scheman från morgon till kväll, kan för många låta fascinerade, men vilket pris är du beredd att betala? Ingenting väger tyngre än din egen hälsa.

Skärmavbild 2017-11-08 kl. 16.54.12.png
Få saker får mig att stressa ned så mycket som stilla skogspromenader, med endast fågelkvitter och vindens sus som i bakgrunden.

Med det sagt, det må låta klyschigt men lyssna på din kropp och dess signaler. Det är det enda sätt som den kan kommunicera via, så ta dem på allvar och dra i handbromsen innan det är för sent.

Ta hand om er, och må väl.
Starka kramar från J.

Kommentera

Tävlingssäsong 2017

2017-10-29 10:11 av Jenny Andersson

Ljudet av tunga vikter som når marken, svetten som rinner och kroppen som skriker, byts för ett ögonblick ut mot en sylvass fysik iförd en färgsprakande bikini och gyllene brun hudton. Timmar, månader och år av stenhård arbete, är redo få sin bedömning.

Det finns så otroligt mycket tankar och reflektioner efter vad som denna höst har givit mig, att rader påbörjas och suddas ut flera gånger om. För enkelhets skull, backar vi bandet och hoppar tillbaka några månader.
Som de flesta kanske redan vet, så valde jag detta året att tävla i en ny diciplin i grenen Body Fitness. Till mina 23 år så hade jag även mitt sista år som junior, vilket gjorde det hela än roligare.

Första anhalt gick av stapeln i Norge, på Sandefjord Open där jag enbart körde Juniorklass då jag inte fick dubblera. Vi var endast fyra deltagande i min klass och jag placerade mig på en tredje plats. Jag har aldrig tidigare i mitt liv känt en sådan enorm besvikelse. Jag var huvudet längre än de andra deltagarna vilket också gjorde att jag stack ut från de andra, vilket under denna tävling inte var till någon fördel. Däremot var det min första tävling någonsin i Body Fitness och jag hade gjort enorma framsteg i både fysik och mentalitet sedan 2015 då jag senast stod på scen, vilket gjorde att jag trots placering var otroligt stolt över utvecklingen. Mycket lärdom och erfarenheter tog jag med mig efter denna tävling.

Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.12.35.png

Efter att fått flera bedömingar personligen av några domare i Norge fick jag åsikter likt att jag istället skulle satsa på att tävla utomlands mot andra atleter i samma längd och storlek, som då skulle göra min bedöming mer rättvis. Med otroligt mycket funderingar, så är jag ändå en person som går på vad jag vill göra, och vad min magkänla säger. Sagt och gjort, jag återkopplade till min coach Jonathan Fogelberg (som för övrigt en av Sveriges överlägset mest kompetenta coacher inom denna bransch) och jag tog beslutet om att packa väskan och åka till Arnold Classic Europe i Barcelona, 1,5 vecka innan tävlingen gick av stapeln. "Du ångrar alla chanser du inte tog" var känslan jag gick in med, och jag vet med mig att jag alla gånger annars skulle ångra mig om jag inte åkte. I efterhand - en av mina största utmaningar och erfarheter i positiv bemärkelse under mina 23 år på jorden.

Sagt och gjort tog jag och Jonathan flyget ned till Spanien. Några helt otroligt roliga och lärorika dagar som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Tävlingsmässigt var vi 14 tjejer i min klass med de flesta som vi hade hoppats på, i liknande storlek och längd. Jag placerade mig på en 8:e plats, i en form som var min bästa form någonsin. Otroligt mäktigt och fascinerade då jag och Jonathan jobbade "man-to-man" och skapade en form vi knappt trodde var möjlig! Vi reste tillbaka, något besvikna över placeringen men otroligt glada över resan, formen och prestationen! Alla delar vi gjorde, kunde vi inte gjort bättre vilket är en otroligt härlig känsla.

Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.13.29.png
Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.13.43.png
Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.14.07.png
Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.14.28.png

Väl hemma igen och det var endast 6 dagar kvar till SM, där dubblering skulle ske i både Junior och Seniorklass. Det var dags att möta Sveriges toppatleter och jag var så otroligt motiverad och revanschsugen. Formen spikades än en gång och jag kom in med både ett mindset och fysisk form som jag är otroligt stolt över. Och hur du mår, speglar också vad du levererar. Det syntes att jag hade otroligt roligt och allt slit fick lön för mödan.

Ett dubbelt brons slutade mitt första SM i Bodyfitness med och denna dag är en dag som jag alltid kommer att minnas med enorm glädje och stolthet. Väl bakom scen kom det många glädjetårar, som bara efter någon minut blev till desto fler i antal. Några av arrangörerna kom då fram till mig och ställde den fråga som jag enbart kunnat drömma om. Förfrågan att få vara en del av TEAM SWEDEN och representera vårt landslag på de Nordiska mästerskapen 3 veckor senare. Svaret var ett givet Ja, och en dröm som jag hade att uppnå inom de kommande åren, blev till sanning redan under min första säsong. Ord i detta sammanhang blev överflödiga, och rysningarna går genom kroppen bara då jag beskriver känslan i skrift.

Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.15.56.png
Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.16.09.png

Trots platsen till landslaget var den mentala omställningen enormt påfrestande. Jag ville inget hellre, men då jag varit så mentalt redo på att slutföra säsongen på SM, var det en otrolig utmaning att ställa om sig för 3 veckor till med stenhårt arbete. Är det dock en person som är villig att göra det, då vet jag med mig att det är jag. Jag bad Jonathan med 1,5 vecka kvar att jag skulle lägga in en sista växel för att ta min form till en sista och enorm nivå, vilket vi gjorde. Jag har aldrig i mitt liv arbetat hårdare, och varje gång jag ifrågasatte mig själv, var TEAM SWEDEN det enda som gick i mitt huvud och direkt tryckte bort eventuella tvivel. Jag skulle i mål, oavsett vad.

Dagen D kom och det var mycket spänning i luften. Med 8 veckor i tävlingsform och en rejäl sliten kropp, så fascineras jag otroligt mycket av vad man kan åstadkomma med rätt inställning. Än en gång så bevisar jag för mig själv att allt går om man vill.

Det finns få saker som skapar en sådan besvikelse som det kända uttrycket, "Att falla på målsnöret". Mitt mål med dagen var att ta mig till final. Men med 1 poäng från sista finalplatsen landade jag på en sjunde plats, och besvikelsen var ett faktum. Väl där och då, är detta helt befogat. Alla strävar efter samma guld vilket också skapar mycket besvikelse för dem som inte når hela vägen dit. Däremot var jag stoltheten över hur säsongen utformat sig enormt stor, vilket jag istället försökte byta fokus på, så snart känslorna hade lugnat sig något.

Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.17.09.png
Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.17.20.png

Desto mer tiden går efter denna säsong, byts besvikelse över placering ut mot stolthet. Om det så tar 1 vecka, 1 månad eller ett halvår, så vet jag att jag alltid kommer blicka tillbaka på hösten 2017 med en otroligt glad känsla i kroppen, med enorma mängder stolthet. Det som från början skulle bli 2 tävlingarna landade i 4, med en landslagsplats där jag som junior, ställdes mot Nordens seniorer i toppklass. Ett uppdrag som jag hade drömmar om inom de närmsta fem åren, slog in med storm.

Känslorna lägger sig och blir till minnen, då det finns så otroligt mycket fint att blicka tillbaka på. Enorma mängder hårt arbete, tunga timmar i gymmet, intensiva intervaller, regniga promenader och mycket glädje och tårar, så är alla dessa känslor och arbete värda varenda sekund. Inte nog med den revansch jag tillslut blev tilldelad, utan även alla erfarenheter, lärdomar och utveckling det på köpet ger. Jag har hittat min tävlingsgren till 110% och jag har min helt otroliga coach Jonathan som jag är evigt tacksam och lojal, att tacka detta för. Även sponsorer, familj, fästman, vänner, klienter och många fler som också har bidragit enormt för att göra höstens satsning genomförbar. Jag kommer alltid att minnas 2017 som ett år av enorm utveckling, både mentalt och fysiskt. Jag kommer att komma tillbaka både bättre och med mer lärdom, när den dagen blir det kommer tids nog. Tills dess skall jag arbeta upp mina svagheter, lägga mer fokus på övriga delar i vad livet innebär och arbeta för distans och balans kring alla delar.

Skärmavbild 2017-10-29 kl. 10.18.30.png

Jag sade det innan tävlingssäsongen, och jag står det evigt fast. Hårt jobb lönar sig alltid. På ett eller annat sätt ger det utdelning, så länge du aldrig ger upp.

Ta hand om er och må väl.
Starka kramar, J.

1 kommentar

10 snabba mellanmål/lättluncher vid tidsbrist

2017-09-27 17:58 av Jenny Andersson

Planering är A och O för att lyckas med allt vi önskar på våra 24 timmar varje dag erbjuder. Planera, förbereda och tänka ett steg längre. Däremot är det inte alla gånger som vi faktiskt kan påverka det som sker, utan stöter på oförutsedda händelser som gör att vi måste tänka om, och det med ofta kort varsel. Därför tänkte jag idag tipsa om mina 10 bästa alternativ för att få ihop en lättare lunch/mellanmål om planeringen spricker och en nödlösning är det enda alternativet - men då en bättre sådan.

1. Plockbar, ett givet val där du ofta kan välja ut både bra källor för protein som kolhydrat.
2. Makrill i tomatsås med knäckebröd.
3. Färdigskivad kyckling/kalkonskinka med ris/majskakor.
4. Grovt bröd med minikeso, tomat och avokado.
5. Tonfisk på burk med 1 frukt, ex äpple/banan/päron.
6. Skivad rostbiff med kokt potatis på burk.
7. Kokta ägg + banan.
8. Hel, färdiggrillad kyckling med hackad avokado och riskakor.
9. Drickkvarg/Proteinmilkshake med 1 näve mandel/nötter
10. Grovt bröd med varmrökt lax, minikeso och paprika.

Tio stycken supersnabba alternativ som du enkelt kan gå in i närmsta matbutik och lösa. Det lär ta dig ungefär lika lång tid att vänta i kassan där, som att vänta på hamburgare och pommes på Mac Donalds. Allt handlar i slutändan om att göra det bästa av situationen, och ofta finns det både bra och lätta lösningar på allt, så länge man tänker ett varv extra innan man utför något förhastat med sämre konsekvenser. Kvalité in - ger kvalité ut!

Caprese-Avocado-Toast-foodiecrush.com-09.jpg

Hoppas ni fick lite inspiration för enkla lösningar om planeringen inte går ihop.
Ta hand om er och njut av hösten!

Starka kramar, J.

Kommentera

Krämig äppelpaj med havretäcke

2017-09-15 10:37 av Jenny Andersson


Sommar och sol i all ära, men det finns inte mycket som slår lugnet som infaller sig när sommaren är över och den krispiga luft istället tar över. Med hösten så kommer också mängder av goda råvaror som är klockrena att använda i både bakning som matlagning, och vad vore inte hösten om inte en god äppelpaj, på våra egna svenska äpplen!

Dessa nyttiga äppelpajer svängde jag ihop igår eftermiddag i små portionsformar, perfekta att göra om någon med kort varsel kommer på besök! Krämig, söt, knaprig och med en härlig ton av kanel så gör dessa sig perfekta en krispig höstdag!

IMG_2020.JPG

Ingredienser, 2st portionsformar, ca 9x5 cm.
1/2 äpple
ca 1 msk Stevia Sötströ
1 dl havregryn (använd glutenfria om du skulle lida av allergi)
1 stor tsk kokosolja
Flytande honung
Kanel

Gör såhär:
Hacka äpplet i tunna små skivor. Blanda runt med kanel och sötströ i en liten skål. Jag höftade enbart både med kanel och sötningströ efter önskad sötma och smak. Låt äpplena suga upp både kanel och sötningströ, och lägg dem sedan i botten av formarna.

Blanda samman havregryn och kokosolja med en liten skvätt vatten tills det formar ihop sig till en degliknande konsistens. Pudra även här på lite kanel och sötningsströ för mer sötma och smak.
Bred på havrebladningen över äpplena och ringla över lite honung för en söt och knäckig effekt. Placera i mitten av ungen och låt stå ca 15 minuter, på 200 g. Sista 3-5 minuterna körde jag även med extra grilleffekt i ugnen för mer färg på den små pajerna.

Servera med ex lite Propud Vaniljpudding eller en klick Lohilo Glass!

IMG_2019.JPG
IMG_2018.JPG
FullSizeRender 2.jpg

Hoppas ni gillar dem och glöm inte att njuta av hösten!

Ta hand om er!
Starka kramar, J.

2 kommentarer

Förlust eller lärdom?

2017-09-05 14:27 av Jenny Andersson

Guld, silver och brons. Tre nyanser som alla glimmar vackert, men som besitter helt olika känslor och utvägar. De tre nyanser som bildar den trio som alla delar plats på pallen vid klassiska tävlingar, oavsett om det så är på OS i 100 meter häck, eller på en Fitness-tävling i Norge.

Första anhalt på höstens tävlingssäsong är över, och en väldigt känslofylld och fantastiskt rolig helg som kommer ligga mig varmt om hjärtat, har passerat. Första tävlingen ägde rum i Sandegjord, Norge, där jag gjorde min debut i grenen Body Fitness. För mig, och som för så många andra som lägger ned hela sin själ och hjärta för sin satsning, så är det dock endast en av dessa glimmande färgerna man vill åt. Guldet. Dock finns det alltid enbart en ensam vinnare som får njuta av denna plats, som ensam skall stå högst upp i trion. Denna gång, var det inte jag utan min fantastiska Teammedlem Lovisa Stenman, som fick sträcka upp denna pokal. Inget missunnande någonstans, klarar man inte av vad bedömningarna blir, bör man heller inte delta i bedömningssporter enligt mig. Att grubbla i resultaten, vad eller varför det blev som det blev, ger mig ingenting. Däremot - kan man alltid bli bättre och se upplevelserna, oavsett utgång, som nya lärdomar. Erfarenheter gör dig aldrig sämre, snarare tvärtom.

För mig blev helgen en stor förlust placeringsmässigt. Samtidigt gav den mig många vinster på andra håll. Jag och min otroligt kompetenta coach Jonathan Fogelberg satte med precision den form vi hade tänkt oss, samt min prestation sett till poseringen var där och då det bästa jag kunde på scen vilket gör att jag själv inte kunde gjort något annorlunda för att prestera bättre. Detta är därför något viktigt att tänka på, så länge du har gjort allt du har kunnat, så ligger alltid domen i domarnas händer, vilket gör det till den bedömningssport det är. Att jag därefter kan titta tillbaka och se utvecklingsmöjligheter gör att jag istället vänder resultatet till en lärdom, istället för att älta det likt en förlust. Något jag alltid trycker på - vänd det till din fördel. Kan du inte påverka det, gör då det bästa möjliga av vad du har. Se det som lärdom, erfarenheter och upplevelser som gör dig till en bättre, starkare och mer utvecklad atlet inför nästa tävling.

IMG_1625.JPG

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det innebär inte heller att det måste vara till det sämre. Lärdom och kunskap gör oss starkare på många plan, vilket du förhoppningsvis också kan vända om till din fördel i förlängningen. Med det sagt kan jag med helgens placering vända det som varit till goda erfarenheter och se det positiva i sammanhanget. Livet ger dig alltid nya chanser men endast du väljer om du skall ta dem, eller låta dem passera. Du väljer, jag vet dock att detta är en helg jag på sikt alltid kommer att minnas med glädje, värme och gemenskap delat med ett helt fantastisk team. Delad glädje är dubbel glädje, och vi lämnade Norge med 13 pokaler rikare, tillsammans med ett fantastiskt glatt och underbart gäng!

Nya tag, ny motivation och nästa anhalt stannar först i Västerås för Super-SM om 4 veckor. Tills dess lämnar vi inget åt slumpen. Vill man ha något, får man också arbeta för det.

Ta hand om er.
Starka kramar, J.


Kommentera

Matig kycklingsallad med quinoa, kikärtor och granatäpple

2017-08-27 14:41 av Jenny Andersson

Sommarens stora projekt SUMMERBOOST 2017 Falkenberg är denna vecka över. Vi har i 13 veckor tillsammans skrattat, svettats och tagit oss igenom alla sandiga pass på stranden! Gruppen hade också som avslutning idag efter sista passet att vi skulle samlas och det bjöds på mat efter träningen, med picknick på stranden! Till detta var tanken först att vi skulle grilla, men då vädret inte var helt pålitligt ändrade jag planerna och gjorde därför en väldigt god, matig och hälsosam kycklingsallad som jag också tänkte dela med mig av receptet här idag. Smidig att göra, lätt att ta med utomhus eller i matlådor samt väldigt lätt att förbereda dagen innan!

Ingredienser, 2-4 personer:
300 g quinoa
1 pkt, ca 250 g avrunna kikärtor
1 granatäpple
1/4 röd lök
1 paprika
1/2 ask körsbärstomater
Grönsallad/bladspenat
600 g kyckling
ca 1 gurka, både i salladen och för tzazikin.
1 vitlöksklyfta (till tzazikin)
ca 200 g lättkvarg
salt/peppar

Gör såhär:
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, ca 15 minuter. Tärna kycklingen och stek antingen i stekpanna eller i ugn, krydda efter smak.
Hacka alla grönsaker i önska storlek. Hacka rödlöken relativt smått och halvera tomaterna.
Häll av kikärtorna och sila i vatten.
Låt quinoan och kycklingen svalna något innan du blandar samman allt i en större skål.
Riv gurkan till tzatsikin och blanda ned i lättkvargen. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra!

Quinoa-Chicken-Salad-2-1-of-1.jpg

Servera salladen antingen kall eller ljummen med den kalla tzatsikin till, och du har en otroligt god, hälsosamt och smidig rätt att antingen fylla matlådorna med, eller ta med ut i naturen!
Lycka till och hoppas att Du gillar receptet!

Ta hand om dig och njut av det sista av sommaren!
Starka kramar från J.

Kommentera

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017