Recept på favoriten Pulled chicken

Till alla som så underbart troget följer mitt flöde på sociala medier likt instagram kanske har snappat upp att två helger i sträck har jag ätit en ny favorit, Pulled Chicken!

Jag testade för första gången förra veckan och blev såld direkt, så igår blev det en favorit i repris! Smaken är fantastiskt god och och otroligt saftigt och mört blir det när köttet trillar isär. Precis som det lite mer välkända Pulled pork så är detta alltså samma variant och tillagningssätt, men istället på kyckling. Tillbehören går att variera i mängder och allt från sallader, göra som en tacos, klyftpotatis, bönröror, ris och listan kan bara fortsätta. Receptet från grunden på denna pulled chicken kommer därför här, så fler kan testa och få njuta av denna supergoda rätt!

Ingredienser, 4 port:
900 g kycklingfilé
Paprikapulver
1 lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja
2,5-3 dl barbequesås/chilisås/tacosås (med låg sockerhalt)

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 140 grader. Fräs kycklingen lite så att den får lite färg på ytan och lägg den sedan i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och lägg i den klyftade löken och pressad vitlök. Salta och peppra. Häll därefter över barbeque/tacossåsen och ställ in i ugnen i ca 2,5 timme tills köttet inte är rosa längre.

Ta ut ur ugnen och dra isär köttet med två gafflar och servera direkt varmt med tillbehören!

506afb75d9127e30fc0015f3._w.1500_s.fit_.jpg

Hoppas att ni får inspiration till att testa något nytt! En väldigt enkel men lyxig rätt att bjuda på och fin kväll!
Ha en superfin söndag och ta hand om er!