Andra advent – Proteinfylld saffranskaka

Andra advent. Några dagar in i december och julen närmar sig med stormsteg. Och är det något som påminner mer om jul än den gula färgen och doften av saffran, i såväl lussekatter som i olika sorters kakor.
Vill ni bjuda på en fantastisk enkelt saffranskaka, som smakar lika underbart gott som innehållet är bra, så är detta receptet perfekt. Några få ingredienser och 25 minuters bakning från start till färdig kaka, perfekt att bjuda på till andra advent!

FullSizeRender(45).jpg

Ingredienser, 1 kaka/6 bitar:
4 ägg
1 dl lättkvarg
50 g vaniljproteinpulver
1/2 tsk xantangummi (annat förtjockningsmedel funkar också)
1 pkt saffran
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg och kvarg lätt. Häll i alla torra ingredienser och rör om.
Häll upp i en ugnsfast form, jag satte bakplåtspapper om min botten så att kakan säkert inte skulle fastna.
Låt kakan stå i ugnen tills den har fått färg, ca 15-20 minuter.
Servera med ex. lite Propud vanilj som vaniljkräm.

FullSizeRender(42).jpg
FullSizeRender(41).jpg
FullSizeRender(43).jpg
FullSizeRender(44).jpg

Näringsvärde per bit:
Kcal – 95
Protein: 13,9
Kolhydrater: 1,5
Fett: 3,6

Stort lycka till, och hoppas att ni gillar kakan lika mycket som jag!
Starka kramar från Jenny.