Svettigt Julaftons-pass

En av årets finaste dagar enligt mig – julafton! En dag fylld av kärlek med släkt och familj. Men även en del svett för den som vill inleda dagen med ett härligt julaftonspass! Däremot är det många gym som dessvärre inte har öppet just denna dag, och därför kan det vara roligt att ha ett pass att samla sina föräldrar och syskon på innan julmyset kan börja till fullo!

Passet är ett hemmapass, som likväl givetvis går att göra ute i trädgården på sommaren, som inomhus på julafton. Passet är en bladning av kondition och styrka, och fungerar likt Tabata/cirkelträning där ni arbetar i 20 sekunder med en övning och pausar 10 sekunder. Därefter går ni på nästa övning, pausar 10 sekunder osv tills ni har gått igenom er cirkel. Cirkeln upprepas 2 varv, innan ni pausar en minut och därefter arbetar vidare.

Skärmavbild 2016-12-21 kl. 17.08.17.png

Min härliga klient Ida är väl van vid träning utanför gymmet. Väl medveten om hur mycket man kan slita och svettas även utanför träninglokalerna.

Detta upplägg är inte upplagt efter repetitioner, utan man gör så många man kan under de 20 sekunderna, vilket passar bra om deltagarna kräver olika svårighetsgrad. Värm upp med ca 10 minuters cykel,jogging eller powerwalk före passet.

1×20 sek:
Knäböj med upphopp
Utfallshopp
Mountainclimbers
Burpees

Pausa 10 sekunder mellan varje övning. Upprepa cirkeln 2 gånger, vilket skapar arbete under 4 minuter. Vila 60 sekunder innan cirkeln startar igen.
Upprepa cirkeln 4 – 5 gånger, 16 eller 20 minuters intensivt arbete.

Hoppas ni gillar passet upplägg och kör hårt, SVETTAS in julen!
Jag önskar Er alla en underbar, god jul.

Starka kramar från Jenny.