Utanför din komfortzon

”A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there”. En väl talad mening som är väl värd en extra tanke.

Komfortzonen är en fantastisk och behaglig plats, en zon där vi finner oss trygga. Oavsett om det så är hemma, ett jobb vi är vana vid eller ett träningspass som vi har utfört många gånger tidigare. I denna behagliga zon finns aldrig någon oro, några ångestladdade känslor, rädslor eller annat som skapar oss en obehaglig känsla.
Sedan finns det de människor, mig själv bland annat, som mer än gärna skall ta sig utanför denna zon. Varje dag om inte flera gånger om dagen om det så finns möjlighet till. Något som inte alla gånger varken är alls behagligt, roligt eller skönt. Men oavsett, så är det många gånger precis det här som krävs för att vi skall utvecklas och bli bättre. ”Nothing ever grows there” – Vi lär inte växa oss starkare om vi endast befinner oss innanför vår trygghetzon. För att få något som Du aldrig har haft, krävs det också att Du gör något vi aldrig har gjort. Jobbigt eller ej.

Skärmavbild 2017-01-23 kl. 19.28.25.png

Genom att vi hela tiden utsätter oss för motstånd som vi inte är vana vid, kommer detta också att generera i att vår egna trygghetszon kommer bli större och starkare. Det som för några månader sedan kändes oöverkomligt är nu något som knappt behöver ägnas en tanke. Genom att pressa din komfortzon, kommer du också att höja din lägstanivå. Och en förhöjd lägstanivå ger också en högre nivå att kliva utanför, och bollen är i rullning. Ju större motstånd, desto starkare behöver vi bli, och för varje gång du övervinner en rädsla ligger du steget före.

Det kommer att kräva dig både mycket mod, vilja och beslutsamhet. Men utan det kommer vi inte heller att kunna ta klivet utanför komfortzonen. Desto mer du tar desto mer vinner du.
Exakt vad är det som skrämmer dig, och varför? Vad är det värsta som kan hända om du skulle misslyckas? Det kommer inte alltid att vara lätt, långt ifrån. Men få personer har också blivit starka av lätta antaganden, eller hur?

FullSizeRender.jpg

Är Du redo att gå utanför Din komfortzon?

Så, som med allt; du har aldrig misslyckats förrän du ger upp. Gör det för din skull, och gör det för att Du kommer bli starkare av det.

Starka kramar, Jenny