Hur bemöter Du sämre dagar?

Alla har vi bra och mindre bra dagar. Något som är helt mänskligt. Ingen lever med 365 dagar om året på 110% energi. Det kommer dagar som går något sämre, och dagar som kommer gå desto bättre. För mig var denna veckan väldigt hektisk, vilket totalt tog ut sin rätt hos mig i torsdags eftermiddag då det var dags för träning. Benträning var på agendan så jag satte igång, men kroppen svarade inte alls. Ibland kommer kroppen igång en stund in i passet, men den stunden kom inte under hela passet utan jag tuggade helt enkelt vidare. Det fanns alternativen att bryta ihop eller bita ihop, men de som känner mig vet att jag valde att bita ihop och göra jobbet som skulle göras innan jag gick hem.

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 09.46.01.png

Fredagens pass gick bättre, men ändå inte i den nivå jag vill komma upp till. Fortfarande lite sliten i kroppen, men ändå betydligt bättre än torsdagens benpass. Nu stod jag i valet och kvalet av vad jag ville göra av lördagen, skulle jag byta min vilodag till lördagen? Jag bestämde mig för mycket sömn utan något alarm och se hur kroppen kändes när jag vaknade. Pigg och glad vaknade jag också upp på lördagen, och kände exakt den där otroliga glöden jag vet finns hos mig. Så sagt och gjort, kroppen hade vänt efter vad som hade känts som två betydligt sämre dagar, något som inte hänt mig på väldigt lång tid (vilket jag är otroligt tacksam över). Energin var tillbaka, så mitt träningspass blev precis som jag önskat och jag var otroligt tacksam och glad!

Det kommer alltid komma bra och mindre bra dagar. Men det handlar om HUR man väljer att tackla de sämre dagarna. Någonting sade mig att jag inte heller ville ta en vilodag efter dessa två sämre träningspassen, utan att jag istället ville skaka av mig känslan fortare än kvickt. Därför valde jag att ge kroppen extra energi i form av bra mat, och sömn tills kroppen var utvilad. Veckan började med flaggan i topp, och kunde nu också avslutas på samma vis! Allt sitter i ditt eget mindset, vad krävs för att kunna vända dina negativa känslor till något positivt? Är kroppen trött? Behöver du extra energi, sömn, en träningspartner, nya övningar, nya miljöer? Försök hitta vad det är som gör att du inte känner dig på topp och försök motverka det som skapar dessa känslor.

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 09.46.29.png

Alla har vi sämre dagar, men fokusera på hur du istället vänder dem till något positivt.
Nu skall jag njuta av en lugn vilodag och ladda batterierna inför kommande vecka!

Önskar er en fortsatt fin helg och trevlig söndag.
Må väl och ta hand om er, starka kramar från Jenny.