Delad glädje är dubbel glädje

Min första säsong som coach, med min debuterande atlet Jasmin är nu till historia. En 17 veckors lång diet för Jasmin som vi avslutade i helgen på Tyngre Classic i Stockholm. Många minnen tar vi med oss, många erfarenheter rikare och med blodad tand för oss båda, både som coach och atlet.

Jag och Jasmin har arbetet ihop sedan hösten 2015, då hon för första gången blygsamt kom in till mitt kontor och önskade att forma om kroppen och komma i bättre form. Vi kunde efter hand bocka av mål efter mål och suget efter mer blev större, tills jag en dag föreslog tävling för henne då jag såg stor potential i både fysik och intresse, samt att jag hade arbetat med Jasmin i över 1 år och visste vad hon gick för.
Med några dagars tänkande så kom hon tillbaka och hon hade bestämt sig, men med ett ultimatum tillbaka – med mig som coach. Jag som absolut inte hade några tankar gällande tävlingscoaching fick nu tänka till ett antal gånger, då det kräver mycket arbete och energi då jag vill ge atleten 110% av mitt stöd. Att köra som coach för Jasmin eller att inte få se henne blomma ut som atlet gjorde dock mitt val enkelt, och såhär i efterhand kan jag med handen på hjärtat säga att det har varit bland det roligaste jag har gjort.

Delad glädje är dubbel glädje, så sant som det är sagt. Jasmins framgångar gladde mig mer än jag någonsin kunde tro och att få se en person varje dag utvecklas och lära sig nya saker om sig själv, har varit otroligt roligt, intressant och lärorikt. Jag är så otroligt stolt över vad denna tjej har åstadkommit och över vilken fantastisk person som har vuxit fram sedan jag träffade henne första gången.

IMG_6606.JPG

Finalfältet, Sweden Grand Prix.

Jasmin debuterade på Sweden Grand Prix där hon knep en finalplats och landade på en 6:e plats. Hon poserade fantastiskt fint med en vacker scennärvaro. Veckan efter på Tyngre Classic, räckte det tyvärr inte till finalplats trots en betydligt bättre form. Givetvis en otrolig besvikelse väl på plats när vi båda visste att vi var vassare än veckan före. Men i en bedömningssport som det är gäller det att inte ta det personligt, utan istället som konstruktiv kritik för det man kan förbättra och jobba vidare på för att kunna placera sig högre. Denna gången räckte det inte, men då gäller det att inte se det som ett nederlag, utan en lärdom. Utan motgång kan man inte uppskatta seger.
Vi lär oss av denna fantastiska resa, laddar om och förbättrar inför framtiden. En resa som bara har börjat för Jasmin och som enligt henne har ”funnit sin grej”, vilket är fantastiskt att höra och gläder mig som varit med henne längs hennes väg.

Skärmavbild 2017-04-17 kl. 18.07.41.png

Sista formkollen kvällen före tävling.
FullSizeRender 4.jpg

"Kvartsvändning åt höger"
FullSizeRender 6.jpg

Minuten före scen.

Vi lämnar denna vårsäsong med massor av skratt, god mat, hotellvistelser, bilkaos och enormt fina minnen bakom oss och blickar nu framåt, mot nya äventyr och utmaningar som väntar!
Jasmin hade aldrig kunnat tro att hon 2,5 år senare där på kontoret skulle stå i en bikini på scen och posera, men att våga testa nya saker utvecklar oss som människor, både mentalt och fysiskt.
Se till att du har personer i din närhet som stöttar dig, tror på dig och verkligen ser till att du kan bli den bästa versionen av dig. Därefter är det endast upp till dig själv hur bra du väljer att bli.

IMG_5942.JPG
tyngre.jpg

Vacker som en dag!
FullSizeRender 5.jpg

Vi avslutade helgen med en fantastisk god hamburgare på Svenska Hamburgerköket!
FullSizeRender 3.jpg

Bilden ovan visar Jasmins fina utveckling. Från våra första formbilder 2015 till helgens tävling 2017. ALLT går om man vill.

Framtiden är din. Gör den så bra som bara DU kan.
Starka kramar, J.