"Man kan inte lära gamla hundar att sitta"

Att komma på ursäkter är något som många människor är väldigt duktiga på. Att hitta ursäkter som bygger upp en trygghet som man kan gömma sig bakom för att slippa ta tag i problemen som känns jobbiga. Oavsett vad det gäller så är nyckeln att istället möta problemet och ta tag i dem. Om man inte gör en förändring så kommer det inte heller att ske en förändring, svårare än så är det inte.

Många som ändrar sin dagliga aktivitet går ofta upp i vikt av att vi rör oss mindre men äter lika mycket. Vi aktiverar oss mindre och även många gånger går upp i vikt som biverkning vilket ofta även leder till stelhet och många gånger krämpor. Ju stelare vi blir desto mindre rör vi på oss och där är bollen i rullning – Vi rör oss inte och bli stelare, och ju stelare och mer ont vi får desto mindre rör vi oss. Sambandet blir rätt tydligt. Många, framförallt äldre, tror att det är så det måste bli. Men att komma och säga att man är för stel för att röra på sig, oavsett ålder, är en ekvation som inte håller. Det handlar, som med allt annat att bestämma sig.

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 14.13.16.png

Däremot, i motsats till ursäkterna så finns det även en person att lyfta. Ännu en klient imponerar och inspirerar stort. Det välkända och gamla uttrycket ”man kan inte lära gamla hundar sitta” finns inte längre. Denna snälla man kom till mig för hjälp med övervikt, och skadorna var inte bara en utan det var både höft, axlar, fotleder osv som inte alls ville vara med i matchen. Men oavsett om du är 25, 50 eller 75 så finns det inget som heter ”för sent”. Det handlar om att bryta vanor och byta ut vad som man tidigare gjort och hitta en lösning som gör att man kan komma runt problemen.

Denna man började promenera och även cykla då det funkar bra och inte lika stötande för höfterna. Kosten lades om och ersattes med ordentliga måltider med regelbundna tider. Denna klient tyckte väldigt mycket om husmanskost som var standard i hans hem, och därav anpassades också hans kost efter detta. Han fick sina köttbullar och potatismos, men han gjorde köttbullarna själv och gjorde eget potatismos till ett bättre alternativ! En väldigt varierad kost och med träning och rehabövningar så står denna krigare här nu, 15 veckor senare och 20kg lättare, utan krämpor och kan vara ute och springa och cykla som han brinner för! Det gäller bara att vilja, att hitta den vägen som passar just Dig och därefter jobba i rätt riktning hela tiden mot mål och delmål på vägen! Jag är så stolt och jag har sagt det förr och säger det igen, är det någon som motiverar mig så är det människor som jobbar hårt för sina mål med en stor dos disciplin!

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 14.14.39.png

Så, Vad vill du och hur skall du komma dit? Genom att sitta kvar på rumpan med dina ursäkter så kommer du vare sig må bättre eller nå dina mål. Det är aldrig för sent, och lev inte ditt liv med saker du önskar du gjort. Bestäm dig och utmana dig, Lev det liv som Du drömmer om!

Ta hand om er och tro på er själva!
Starka kramar från Jenny