Hur äter jag?

Många har frågat mig om jag inte kan skriva ut på bloggen hur min kost ser ut, och hur jag äter en vanlig dag. Jag är en sådan person som har många mål i sikte och äter för funktion, dvs att jag äter för att kunna prestera, hålla energin på topp och kunna leverera tunga och starka pass på gymmet. Alla mina matlådor som går åt under veckorna så är det för mig inte hållbart att krångla med massa finlir, utan min kost är otroligt simpel, basic och ren mat, och ja, jag äter samma mat alltid, men äter vad jag vill fredag och lördag kväll. Ofta då något grillat och ofta glass eller likande efteråt, det jag vill helt enkelt.

Skärmavbild 2016-05-18 kl. 11.37.12.png

Typexempel på vad som kan bjudas på för helgmat när sommaren bjuder inte till grillning! Riktigt bra mat dessutom, kyckling med honungsglace, grillad potatis och tzatsiki gjord på kvarg!

Inga undantag för detta sker måndag – fredag under vardagarna, just för att jag inte vill tumma på framförallt sockret, eftersom jag kan bli enorm sötsugen om jag låter mig själv triggas av att matas med detta. Så till 99% så är det clean mat från söndagar tillomed fredagar.
Under vardagarna försöker jag även att få i mig mycket mat av bra kvalité, bra kolhydrater, fetter och protein. Muskler växer inte och utvecklas av lite mat och sallad till lunch varje dag, utan stora måltider och här är en dam som inte är liten i maten! En stark fysik kräver mycket mat, och då gäller det att ge den dessa möjligheter också. Mina dagar, söndag – måndag ser ut följande:

Frukost: 90 g havre, en massa hallon, 1 skopa casein, ca 0,7 liter vatten.
Mellanmål förmiddag: 2 ägg, 1 hög med riskakor, ca 35 g, 25 g cashewnötter.
Lunch: 150 g kyckling, 70 g ris + ett berg med grönsaker.
Mellanmål eftermiddag: 150 g nötfärs, 70 g ris + ett berg med grönsaker.
Efter träning: 70 g havre, en massa hallon, 1 skopa casein.
Middag: ca 3-5 potatisar, 150 g nötfärs, 300 g wokgrönsaker + ett berg med grönsaker/sallad.
Kvällsmål: 1 skopa casein, en näve bär, 25 g cashewnötter.

Skärmavbild 2016-05-18 kl. 11.35.03.png

Exempel på frukost, här med lite extra banan på toppen.
IMG_6926.jpg

Mellanmål på förmiddagen.

En vanlig matdag i min vardag, mycket mat men här ligger jag still i vikten och mår på topp hela dagarna. Hård träning och mycket sömn, tre viktiga faktorer till framgång. Många, framförallt tjejer, är livrädda för att äta och får även inte heller de resultat man kan önska sig och jobbar för. Alla är vi olika, så kom ihåg att det jag har skrivit ovanför är kost som är baserat på MIG och MIN kropp. Men en sak är säker, jag har sagt det förut och säger det igen, VÅGA ät och våga träna TUNGT! Det är först då som man kan förvänta sig resultat. Att bygga hus med för lite material kommer heller inte bli ett stort och starkt hus, och samma gäller kroppen. För lite bränsle kommer inte heller kunna erbjuda tunga träningspass, och utan tungt träning kan vi inte heller utvecklas. Och för lite bränsle att erbjuda kroppen för återhämtning, kommer inte heller det gynna vår utveckling.

Var inte rädda för att äta, mitt intag har legat på nästan 3000kcal/dag och jag mår bättre än någonsin. Det kan kännas svårt att äta mycket mat, men med träning så lär man sig även det också. Genom att höja sitt intag lite extra varje vecka lär sig kroppen också i rätt takt att det är dags att lägga på sig, och inte bara vara smala som många av dagens ideal liknar.

Ta hand om er och våga ät!
Starka kramar från Jenny !