Från Bikini Fitness till Body Fitness

Många som undrar över tävlingar och mina tävlingssatsningar, när jag skall tävla igen och hur mina planer ser ut framöver. Så för ett tag sedan kom det upp en bild och en hint via Instagram om att jag nu har bytt målsättning, och mitt fokus ligger inte längre på Bikini Fitness utan på Body Fitness. Så för att förklara lite mer kring mitt val, mina tankar och även lite skillnader för inte så insatta i sporten, så valde jag att summera allt i ett blogginlägg men en djupare syn kring det hela.

Sedan 2014 har jag satsat helhjärtat på Bikini fitness. Varför jag till en början valde att starta där var för att jag är en enorm tävlingsmänniska och ville utmana mig själv, både fysiskt och psykiskt och kunna se hur långt det kunna ta mig i min egen utveckling. Jag var då på tok för liten för att ens tänka tanke på någon annan gren som kräver mer muskelmassa, så då var valet av Bikini fitness självklart, där jag kunde komma med lite färre träningsår i bagaget. Starten gick då på Decembercupen där jag lyckades kamma hem guldet och gav mig såpass blodad tand att viljan växte sig ännu större.

Efter 5 tävlingar i Bikini Fitness, som har vuxit sig till en enormt stor tävlingsgren i Sverige med otroligt många atleter, valde jag nu att byta gren. Jag har alltid sett mer muskler och framförallt mer definierade muskler som det jag drivs av, helt enkelt av den simpla orsaker att jag tycker det är både imponerade och snyggt med en mer välutvecklad muskelmassa och en hårdare fysik i tävlingssammanhang (läs just tävlingssammanhang, oerhört viktigt att inte förknippa detta med en året-runt form) När jag ser vad jag vill komma med min fysik, så är det åt den fysik som figure/body fitness atleter besitter.

Det som tydligast skiljer de båda klasserna åt är att i Body fitness krävs det alltså mer muskelmassa än i Bikinifitness samt att du får vara hårdare på scen, enkelt förklarat mer definierade muskler. Bikini med mycket bling och glitter, samt smycken, smink, stylat hår och klackar avspeglar de båda diciplinerna. Bikinin är sydd på ett annat vis i Body Fitness till skillnad från Bikini Fitness där bikinin liknar en vanlig bikini i formen, dock med betydligt mer glitter och strass. Poseringen skiljer sig även den åt väldigt mycket, där Bikini Fitness skall vara väldigt mjukt och lite sensuell posering, som utgör en look som är med mycket kurver och former. Med mycket ben och gluteus, dvs rumpans muskulatur. Bodyfitness poserar i mer ”strikta” poser, med en tydlig figur med en stor helhet och tydliga proportioner mellan över och underkropp, och inte en form som går att likna en snyggare strandform som i Bikini fitness.

arnold-classic-bikini-728x395.jpg

Fysik Bikinifitness
dsc_0727.jpg

Fysik Body Fitness

Det som lockar mig mest är såklart vägen fram till tävling, där jag alltid vill vara tydlig med att jag tävlar för att jag gillar att träna, inte tvärt om. Resan på scenen tar två minuter, medan resan fram kan ta två år. Så genom att tycka om utvecklingen, där egentligen den stora tävlingen med sig själv finns, så kommer även tävlingen som en bonus som en slutspurt. Att tävla är ingen dans på rosor och det krävs enormt mycket för att ta sig hela vägen fram till scenen och där leverera. 2 minuter av glans, glitter och glamour har i bagaget år av hårt jobb, svett och tårar. Men det är det som är charmen, vore det lätt skulle alla göra det och det är utmaningarna som driver mig framåt. Att alltid kunna utvecklas och att alltid kunna bli bättre.

Planeringen är satt och jobbet ligger framför mig. Allt kan hända men målen är höga och mina ambitioner är stora. Vad som händer i framtiden ligger enbart i mina händer, och bara jag som kan påverka. Men en sak är säker, båten stannar inte förrän den är i hamn! NU KÖR VI!!

Ha en fortsatt underbar fredag!
Våga träna tungt, våga ät och våga vila. Du själv sätter dina gränser. There´s no Limit!

Starka kramar från Jenny