Small steps for big goals

Att ”Skynda långsamt” är ett budskap som jag ofta tänker på och har burit med mig länge. Att många, inklusive mig själv, vill så gärna sätta nya idéer och mål i verket. Inte gärna varken idag eller imorgon, utan helst igår.
Matematiken redan där går inte ihop, utan något som är en otroligt stor del när det kommer till utveckling, så är det att ha tålamod och tillit till utvecklingsprocessen. Att lita på det hårda jobbet och alla dessa små bitar som jag varje dag lägger till mitt pussel, att dessa tillslut kommer att formas likt en tavla, mer och mer i form till det målen jag har. När det kommer till just styrketräning vilket är det som jag brinner för, så kommer inte heller resultaten över en natt. Att forma sin kropp och framförallt forma sin kropp och utveckla muskler till en mer välutvecklad fysik, tar lång tid. Det är likväl just detta som är charmen. Att det alltid finns saker att förbättra och att man aldrig blir klar. Kroppen är en färskvara som måste tas om hand, men det gäller att ha en ordentlig näve tålamod för att fortsätta arbeta, dag ut och dag in.

Quote_SettingRealisticGoals_Apartment34.png

Men det är också här, där man skiljer agnarna mot vetet. De som har drivet och glöden att varje dag fortsätta, att varje dag göra det som går i linje med sin plan, om det så kommer till att träna, äta eller verkligen låta kroppen få sin vila. Alla delar som varje dag skall göras. Månad efter månad, och år efter år skall fortsätta för att man brinner för det. För dem människorna som har denna glöd och passionen till de som de gör, och viljan och tålamodet att hela tiden se de små stegen mot de större målen. Vissa människor har denna glöd, vissa saknar den. Vissa kan få igång glöden, medan vissa aldrig kommer att få den tänd. Hur din glöd är, om den brinner med öppen låga eller om den är påväg att bli till aska, är endast du som avgör. Men för att hålla denna glöd vid liv, gäller det även att du hittar de vägar och de mål som du brinner för, inte vad andra tycker. Vad andra tycker spelar ingen som helst roll i sammanhanget för din glöd är endast du som kan hålla vid liv med det som just du brinner för.

För att komma långt krävs mycket tålamod, men att även hitta Din glöd för det du brinner för, så kommer tålamodet att följa med dig på köpet. För när glöden är såpass stark att målet hela tiden skymtas i horisonten, kommer även tålamodet att brinna upptill. Små steg tar tid, men oavsett storlek på våra steg kommer vi en dag att komma fram till det vi är påväg. ”By little, a little becomes a lot.”

Skärmavbild 2016-05-27 kl. 18.00.57.png

Ta hand om er och ha tålamod och tillit till er utveckling.
Starka kramar från Jenny!