Att ta hand om kropp OCH själ

Efter ett antal hektiska dagar med mycket jobb och fullt upp blev det tillslut helg. Förra veckan hade jag min lediga dag på söndagen, alltså igår, och det var planerat en härlig eftermiddag med mina morföräldrar, min familj och mina kusiner. Eftersom bilen skulle gå redan halv elva och jag är morgonpigg av mig tog jag vara på tillfället och för att slippa stressa eller ovetandes om när jag skulle vara hemma på kvällen, valde jag att lägga min träning på morgonen istället. Allt handlar om prioriteringar och många upplever ofta att träningen kommer i kläm eller inte blir av, men med planering och vilja sedan finns det inget som inte går. Genom att lägga träningen först på dagen så är det endast min uppstigning som skulle kunna sätta käppar i hjulet. Så det gäller att hitta käpparna och komma bort från dem, och i detta fallet lägga träningen först för att sedan ha resten av dagen fri för familjen.

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 15.53.20.png

Allesammans möttes upp på ett plats som ligger precis vid vattenkanten, utanför en kuststad som heter Båstad. Ett restaurangbesök där vi bjöds på nypotatis och kalvkött som var otroligt gott. Efter detta var det dags för en tripp ner till vattnet, vilket inte är det lättaste eftersom miljön där är helt fantastiskt vacker, men dock väldigt kuperad och svårframkomlig med mycket sten och klättring längs vägen. Men morfar som var huvudpersonen för dagen, precis fyllda sina 75 år och ett nyopererat knä klarade även han en bit, skam den som ger sig säger jag bara! 


FullSizeRender[1].jpg
FullSizeRender[5].jpg
FullSizeRender[4].jpg
FullSizeRender[7].jpg
FullSizeRender[8].jpg
IMG_7694.JPG

Enligt mig är det så otroligt viktigt att hitta en balans där träningen och kosten är en stor del av livet, men där det ändå inte ÄR livet! Det finns så mycket mer att se, att njuta av och uppleva som man missar om man endast befinner sig i gymmets svettiga lokaler. Utanför oss finns både skog och hav, och naturen många gånger bara ett stenkast ifrån oss. Att släppa alla krav, alla måsten och vad man skall och inte skall göra är så viktigt för både kropp och själ. Att åka ut på en sådan här tur är något som jag uppskattar väldigt mycket. Att få träffa kusiner som bor långt bort, att träffa sin morföräldrar, syskon och familj betyder så mycket. Att man aldrig skall ta detta för givet utan verkligen vara tacksam för det som finns och de människorna som ALLTID har funnits där. Vad är en magruta eller 7 om du inte har hälsan och familjen, nära och kära omkring dig. Ensam med en stor biceps eller stora lår, en tight mage eller en skadad kropp, spelar ingen som helst roll om du skulle mista det som verkligen är viktigt här i livet. Det gäller att aldrig glömma bort hur många fantastiska människor och miljöer vi har omkring oss, och inte glömma bort att ta vara på detta när livet ofta går i högt tempo utan stopp.

En dag som gårdagen är en dag som jag njuter av länge, där alla är samlade i naturen där jag som person trivs fantastiskt bra. Det är viktigt att sträva framåt, jobba hårt och att alltid vilja ha mer. Jag själv är en person som är expert på att sätta motorn på högvarv och köra fullt ut med totalt fokus, men det är även minst lika viktigt att kunna sätta motorn på autopilot då och då och kunna luta sig tillbaka, se tillvaron ur ett annat perspektiv för att kunna ladda batterierna med livet viktigaste redskap – kärlek. Om det så är till träningen, naturen eller familjen. Glöm aldrig det, vad är en stark kropp om inte det pumpande hjärtat är fyllt av kärlek?

Ta hand om er och era nära och kära! 
Starka kramar från Jenny.