Mina top 5 av kolhydrater, fetter & protein!

Gällande kosten och denna eviga fråga vad som är bra och ”inte” bra att stoppa i sig finns tusen och åter tusen råd och åsikter. Vissa förespråkar olika former av metoder för att få någon till någon form av mirakelkost, allt från Raw food till LCHF. Vad som är rätt och fel lär det alltid vara delade meningar om, och det som jag tycker är viktigast är att man mår bra, sedan om det är att äta mindre upphettad mat eller minska på kolhydrater är upp till gemene man att avgöra.

Jag har också min egna teori och vad jag förespråkar, vilket är en väldigt ”basic” mat, helt enkel ren och bra mat med en blandning av kolhydrater, protein och fetter av bra kvalité. Bra mat bygger en bra kropp, svårare än krångligare än så behöver man inte göra det. Jag är ingen förespråkare av att ta bort eller minska ner kolhydrater i vardagssyfte, utan dessa ger mig bra med energi så att jag sedan orkar prestera på mina träningar och i mitt jobb. Fett är inte heller det något som jag förespråkar att man skall dra ner på för mycket då även det har sina väldigt viktiga funktioner i kroppen, och gällande proteinet så lär nog inte många som läser denna blogg mista sig på att få i sig detta näringsämne då det är en viktig del för oss tränande.

Jag tänkte idag ägna ett inlägg här för att sätta mina topp 5 på bra råvaror för en bra kost av vardera från dessa tre näringsämnen som man sedan kan mixa och sätta samman till att bli fantastisk goda måltider med rätt kock i köket!

Skärmavbild 2016-07-05 kl. 13.24.31.png

Svenska bär, perfekta att toppa gröten med i solen!

Kolhydrater:
Havregryn
Potatis/Sötpotatis
Ris
Riskakor
Bär

Fett:
Lax
Ägg
Avokado
Nötter/Frön
Kokosolja

Protein:
Kyckling
Vit fisk/lax
Nötkött
Ägg/äggvita
Havregryn (innehåller relativt mycket protein trots att den oftast går under kolhydraterna)
(Kosttillskott likt proteinpulver av olika slag räknar jag inte in i dessa 5 proteinkällorna då det är just tillskott)

FullSizeRender(10).jpg

Kyckling kan användas till mycket, allt från grillad eller här som kycklingfärs gjord till biffar!
Skärmavbild 2016-07-05 kl. 13.33.43.png

Klassisk sommarmat på Rörbecksgatan! Grillad kyckling med egengjorda pommes av nypotatis!

En kost innefattande dessa alternativ är enligt mig en väldigt bra kosthållning som kroppen mår bra av. Med delar från varje näringsämne i en sammansättning som anpassas efter varje enskild individ och resultaten kommer bli därefter!

Fortsätt äta mycket av bra mat och träna hårt!
Starka kramar från Jenny