En balans av livet goda ting

Tillbaka till måndag och ny vecka och tiden går fortare än någonsin. Helgen och framförallt lördag kväll var efterlängtad då 6 fulla arbetsdagar var till ända och lördagskvällen var då det var dags att koppla bort allt och ta ledigt resten av helgen.

Två fina nöjen på samma kväll. Träning och god mat på restaurang. Bilen styrde direkt efter jobbet mot Halmstad för att träna på Gladius Gym. Lite krångel med knäna då träningspassen nu är väldigt tunga och kroppen och leder får bekänna färg. Så aningen onda knän men med hänsyn till detta så var det ett bra pass. Efter träningen var det dags att koppla bort allt vad träning och kost heter, vilket är så viktigt enligt mig att kunna göra just detta. När man har ett enormt intresse för träning, samt även jobbar med detta varje dag som Personlig tränare så är det så skönt att kunna stänga av den ”världen” och få gå ut till en mysig restaurang och välja precis vad jag vill ur menyn och bara njuta. Många blir så förvånade när de ser att jag jag äter en hamburgare likt i lördags, men då är min fråga istället varför jag inte skulle kunna detta? Att leva hälsosamt för mig är inte att aldrig någonsin kunna äta något annat än det som går under kriterierna ”nyttigt” och hälsosamt. För mig innebär hälsa att må bra i både kropp och huvud och att kunna få en balans mellan det hälsosamma och det som jag njuter av lite extra. Sedan om det skulle vara en god hamburgare på restaurang eller en glass i solen på stranden, det är upp till var och en vad man tycker om och spelar ingen som helst roll.

FullSizeRender(10).jpg
FullSizeRender(11).jpg

Jag äter till 95% väldigt bra mat och har koll på vad jag stoppar i mig. De andra 5 procenten äter jag precis vad som faller mig in och vad jag är sugen på. Ofta är det god lagad mat framför godis, kakor, glass osv men ibland är jag sugen på det någon gång i veckan – då äter jag det. Lever man för att må bra och för att ha hälsan med sig så tror jag inte på förbud helt och hållet, utan jag tror på att lära sig hitta sin egen balans av livets goda ting.

Tränar du hårt och äter bra till största del så kommer inte en hamburgare eller en glass, eller båda delarna om det skulle vara så, göra någon skada. Så att jag äter mindre ”ren” mat ibland stämmer väl, men jag väljer mina tillfällen och njuter av dem lite extra.
Det kan vara lättare sagt än gjort att hitta balansen däremellan, vad som är en lagom nivå för att inte bli för mycket av det som är mindre bra. Men när balansen väl finns där, då kommer livet kännas så härligt och njutningen när man väl lyxar till det, blir just det – lyxig.

IMG_8750.JPG
FullSizeRender(12).jpg

Njut av livet och träna hårt! 

Starka kramar från Jenny