Skogen – en plats för återhämtning

Skogen – En plats jag aldrig skulle vilja vara utan.
Allting är så fullt av liv samtidigt som det på samma gång är så totalt stilla. Alla ljud är lugnare och mer stillsamma, inga mobiler, inga datorer, inga bilar och annan stress som stör. Jag är uppvuxen redan från barnsben med skogen och naturen tätt inpå hemmet, vilket gör att det faller sig så naturligt för mig att befinna mig där ibland och bara hämta andan och koppla av. Vila kroppen från allt liv och rörelse runt omkring i den annars rätt stressfyllda vardagen som många av oss befinner sig i.

FullSizeRender[1].jpg
FullSizeRender[2].jpg

På långt håll ser både natur och skog ut att vara så stilla, men ju närmre du kommer ser du hur otroligt mycket liv det är fyllt av. Jag var igår med min mor i skogen på en stillsam promenad bara hon och jag. Så hittade vi lite blåbär och jag satte mig ned för att plocka en näve. Hela marken är fylld av liv, växter, insekter och små djur omkring oss. Ingen stress som får oss att skapa en känsla av otillräcklighet. För mig är det ren och skär avkoppling att komma iväg en sväng, om det så är en timme eller en halv dag i skogen spelar ingen roll för det är bort från allt i vardagen och dit där du inte möter någon annan som skapar denna känslan. Både skog och hav finns dit vi brukar åka och kontrasterna är stora samtidigt som känslan är så lik. Stillsamhet och allting i sin renaste form, min absoluta favoritplats för återhämtning. Så är det något som så många glömmer, så är det just naturen som en sådan enormt vacker plats för både träning som avkoppling. Allting behöver inte ske inne i de svettiga gymlokalerna, utan ut och se vad som finns utanför husen, vägarna, bilarna och alla människor.

IMG_9021.jpg

Mor & dotter-tid i skogen.
FullSizeRender[3].jpg
FullSizeRender[4].jpg

Mina abstoluta Top 3 för skogen och dess fina egenskaper:
– Dofterna. Alla dofter som finns utomhus i naturen. Regnar det doftar det på ett visst vis medan om det är sol doftar det helt annorlunda. Ni som har varit ute i skogen när det precis har regnat, ni vet precis hur jag menar. Allting är så otroligt frisk och syrerikt i luften.
– Stillsamheten. Från all hets och stress i städerna sprider sig det sig ett totalt lugn på sådana här platser som i skogen. Och då är det riktig skog och natur som gäller och inte parker eller anlagda trädgårdar, där det är lugn på riktigt lång bort från städerna.
– Ljudet. Alla dessa ljud som finns om man stannar upp. Ljudet av fåglar, rassel bland löv, ljudet av att trampa på löv, kottar, mossa och andra material. Alla ljud som annars ofta försvinner av trafik och andra ljud uppmärksammas på ett helt annat vis när du går stillsamt utomhus i skog och natur.

FullSizeRender.jpg

Så fullt av liv, allt från svampar, fåglar, insekter och växter lever här.

Så, för er som vill vila upp er, eller bara få vara med om helt andra upplevelser och rensa både kropp och själ – ut. Bege er utomhus och ta med mat, det smakar så mycket godare utomhus med maten när alla kroppens sinnen är vakna på ett helt annat sätt i dessa miljöer. Lämna mobilen i väskan och upptäck istället alla små och vackra saker som finns utomhus och en helt ny miljö och värld kommer att finnas framför era fötter!

Ta hand om er och njut av naturen!
Starka kramar från Jenny