Visualiseringens starka kraft för framgång

Du känner dina händerna riva mot stålet, du känner trycket, bukspänningen, andningens rytm, muskelanspänningen och din totala fokusering. Tusentals signaler som skickas runt i kroppen inför kommande prövning. Rörelsebanan, andningen, anspänningen – Avslut. Framgång.

Visualisering och dess starka kraft är något som kan användas alltid, men en mycket vanlig metod bland framgångsrika idrottare och atleter. Detta är en teknik där man använder både tankar, syn, känslor/muskelkänslor, dofter och smaker. Alla dessa delar spelar sin egen roll när det kommer till visualisering och vad du kan åstadkomma genom denna metod.

14182136_1531652336860453_2067343285_n.jpg

Jag själv använder mig väldigt mycket av visualisering inom min träning och mina mål däromkring. Jag vet vad jag skall göra och jag har allting i detalj klart för mig i mitt huvud innan passet, vad, hur, samt när jag skall åstadkomma vardera övning. Vad som skall genomföras. Genom att få koll på dessa delar och visualisera mig det jag skall utföra innan det sker, minimerar alternativt hindrar eventuella tvivel på min kapacitet väl på plats, när de stora prövningarna skall ske i verkligenheten. Genom att inför alla mina pass och prövningar veta klart vad jag skall göra och hur det kommer kännas efteråt gör att i mitt sinne är jag redan klar, genomfört mina prövningar och lyckats efter att ha nått mina uppsatta målsättningar. Genom att föreställa mig känslan att greppa stålet, lägga varje millimeter av fokus i hela kroppen, utföra övningen ett visst antal gånger och därefter kunna lägga tillbaka vikterna, ger mig redan lyckosam känsla där jag har övervunnit mig själv.

Jag jobbar även mycket med visualisering när det kommer till min motivation. Det sker både långsiktigt samt kortsiktigt och därför inte bara de närmsta passen. Jag visualiserar mig min framtid inför nästa år, samt om fem år. Jag ser mig själv med guld i handen, då det är dit jag strävar. Jag ser mig själv uppnå saker som jag aldrig förr kunde tro vara möjligt. Tack vare detta ökar det motivationen, men även självsäkerhet, koncentration och i många fall även tekniken och vägen fram till målet.

Skärmavbild 2016-08-28 kl. 19.53.52.png

Oavsett vad andra säger. Om det så är vad du kan eller ”inte” kan, så är det endast du själv som sätter dina gränser. När jag först började styrketräna så trodde jag på mig själv. Vissa dagar mer och vissa dagar mindre. Men jag trodde såpass mycket varje dag att jag visste att varenda litet steg i rätt riktning kommer vara värt det. För det finns inget som är omöjligt, så länge du bara tror på dig själv så kallas det inte omöjligt – det kallas då framtid.

1401828400347.jpg

Genom att använda sig av visualiseringens starka kraft kan du många gånger se till att lyckas med de saker du inte tidigare trodde dig klara av. Genom att du höjer tron på dig själv och ser dig själv lyckas innan det i praktiken har skett, kommer ta dig längre fram i din utveckling än att ”ta det som det kommer” och se vad du åstadkommer på plats. I din visualisering sker ingen ”dålig dag” utan där är det enbart positiva och självupplyftande tankar som skall finnas, och genom det så ”vet” du redan hur det kommer sluta – nämligen positivt. Genom att påverka dina positiva tankar och känslors såpass stort och då med hjälp av dessa ta dig längre fram i din utveckling är värt alla chanser att ge. Våga tänka stort och våga göra saker du inte trodde du klarade av. Du kommer växa som person och du kommer också nå framgång, så länge du tror på dig själv tillräckligt mycket. ”Believe in yourself, and you are halfway there”, det må hända låta klyschigt, men ack så sant.

Starka kramar från Jenny