Vila för kropp och själ

September, denna månad som såhär långt likaväl kunde heta Juli, med tanke det väder som Sverige bjuder oss på hittills. Denna underbart soliga lördag innebar idag vila efter en rad av dagar med tung träning, precis som jag vill ha den. Men efter tung träning känns det även av i kroppen och det var dags att ladda batterierna med en välbehövlig vilodag.

FullSizeRender(24).jpg

Dagen började med en lugn och stillsam promenad vid 06.30, då staden fortfarande sov och låg stilla. Jag och fåglarna, och ett morgondis låg som ett täcke över ån hela min runda.
Vid lunchtid begav jag mig iväg till mina två förebilder, min mor och min far och till mitt barndomshem. Det finns inte många platser som ger sådan ro i min kropp som hemma hos dem. Dofterna, ljuden och hela miljön ger mig en känsla av lugn och ro i kroppen och även för det mentala, vilket är så viktigt när livet ofta går likt ett ekorrhjul på full spinn. Att få stänga av och tänka på något helt annat, i en annan miljö med sina närmaste laddar jag upp mina batterier, får ny energi och kraft och ger både min kropp och själ den ro jag behöver.

FullSizeRender(22).jpg
FullSizeRender(23).jpg

Att spendera en eftermiddag med vila här med sol, en filt på althanen och i trädgården bland alla blommor runt mig plockas all min kreativitet fram och den ädla florist som också bor inom mig från mitt tidigare yrke. Jag kommer aldrig tröttna på blommor och växter och det ger mig sådan känsla att få pyssla runt i trädgården, allt är så stilla samtidigt som allt är så levande. Finn de sakerna som ger dig balans i livet, det som ger er distans och ny kraft till det annars ofta väldigt hektiska liv många av oss lever. Utan vilan så kommer maskineriet en vacker dag att gå sönder. Så ta väl hand om er, både genom träning, vila och bra kost. Ofta är det de små sakerna som ger livet lite extra vackert och meningsfullt.

Skärmavbild 2016-09-10 kl. 17.29.12.png

Jag önskar er alla en underbar och stark helg.
Soliga kramar från Jenny