Without sacrifice there is no victory

Bit ihop eller bryt ihop. En fras som ofta går i mitt huvud när saker och ting kan upplevs gå i motvind. Det finns få saker som för många är lika jobbiga då man vill något men ändå inte lever upp till det. Framförallt när det kommer till just kost och träning, där viljan för våra långsiktiga mål inte är tillräckligt stark för att orka stå emot den kortsiktiga.

Är det inte ursäkter likt att gymmet har stängt, så är det att det regnar, att kompisarna skulle fika eller att jobbet kom emellan. Det finns tusen, och åter tusen bortförklaring som uppkommer till varför inte det blev som man hade tänkt sig. Men, vem gör du detta för? Vem tvingar dig till att gå dina promenader, att träna dina pass i gymmet eller att mata kroppen med nyttig föda som gynnar dina resultat? Ingen. Du gör detta för DIG. Dig och ingen annan. Vill man så finns det alltid tusentals anledningar till att hitta bortförklaring till varför planerna blev ändrade. Men hårt draget, vill du tillräckligt mycket så ser du till att lösa de eventuella hinder du stöter på. Löser du inte dem vill du oftast i de flesta fall, inte tillräckligt mycket. Hur hårt det än låter.

FullSizeRender(29).jpg

Stark OCH kurvig. Något jag står för.

Sanningen kan svida många gånger då den ofta trampar människor på ömma punkter. Men att du själv skall kontrolleras av ditt liv, är skevt. Du lever ditt liv, vilket alltså innebär att det istället är DU som skall kontrollera ditt liv, och inte livet som skall kontrollera dig.
Vad du åstadkommer och presterar är helt upp till dig, hur villig du är att jobba för det. Inget värt kommer gratis, mer sant är så blir det inte. Du kan inte tro att du skall komma i form genom att äta bullar och snabbmat varje dag. Vill du nå dina mål gäller det att planera och vissa gånger även offra det som för stunden kännas mest lockande, för att i slutändan kunna få vad igen det du strävar efter. Det finns ingen som kommer och levererar dig vid dörren med en hälsosam, stark, snabb eller vältränad kropp – utan du måste själv jobba för det. Du och endast du själv.

Skärmavbild 2016-09-16 kl. 15.00.16.png

Vill man så kan man. Så enkelt är det. Så länge du vill tillräckligt mycket, tror på att allt är möjligt så länge man är villig att jobba hårt nog för det, finns det inget stopp för vad som går att åstadkomma eller ej. Men det är när ditt driv och din glöd inte är tillräckligt stor för att övervinna det som för tillfället känns mer lockande som du då förlorar med 1-0 mot dig själv. Så gör dig själv en tjänst, låt bli alla ursäkter och de käppar som du själv skapar och sätter i ditt hjul. Inget värt kommer gratis. Det kommer krävas disciplin, vilja och ”uppoffring” av vissa saker, men det kommer vara värt det.
No sacrifice, no victory. Hard work always pays off. You can do it.

Starka kramar från Jenny