Jenny Andersson

Julgodis - Apelsinchoklad-skivor

2016-12-18 17:30 av Jenny Andersson

Sist och även det absolut lättaste receptet som knappt blir något recept, får ändå ett eget inlägg. Eftersom det endast var skalet som användes till apelsinkulorna så använder vi även resten av apelsinen också, och blir mer likt ett litet friskt tilltugg än ett godis.

Ingredienser:
1 apelsin
ca 1/2 chokladkaka mörk choklad, ca 80%

Gör såhär:
Skiva apelsinen tunt och lägg på en talrik. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad på spisen. Forma en lite strut av bakplåtspapper och klipp ett hål i botten. Fyll med den varma, smälta chokladen och ringla över apelsinerna. Ställ in i frysen och låt stå tills chokladen har stelnat. Ta upp ca 10 minuter före servering så apelsinskivorna fortfarande är kalla när de äts.

FullSizeRender(58).jpg
FullSizeRender(59).jpg
FullSizeRender(60).jpg

Lycka till med all bakning, allt från bröd till ris a la malta och julgodis!
Jag önskar Er alla en underbar och fin jul, ta hand om era nära och kära.
Må väl.
Starka kramar från Jenny.

  • Skriv en kommentar

    Ditt namn

    Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 389, december 2016

  • BODY 388, november 2016

  • BODY 387, oktober 2016

  • BODY 386, september 2016

  • BODY 385, augusti 2016

  • BODY 384, juli 2016

  • BODY 383, juni 2016