Jenny Andersson

Julgodis - Brända mandlar

2016-12-18 17:02 av Jenny Andersson

Vad går tankarna till mest när man tänker på julmarknad om inte doften av brända mandlar en kylig vinterkväll kring jul. Idag tänkte jag därför dela med mig av ett recept med just brända mandlar, men med mindre socker och betydligt bättre innehåll än de som delas ut på de fina vintermarknaderna. Fyllda av bra fetter och farligt goda!

Ingredienser:
200 g sötmandlar
2,5 - 3 tsk steviaströ
1 - 1,5 tsk vatten
Kanel efter smak
(Flingsalt är även en god smaksättning)

Gör såhär:
Häll mandlarna i en stekpanna och torrstek dem i ca 5 minuter. Var försiktigt så att de inte bränns, rör i dem under tiden. Ta av mandlarna från plattan när de är klara och har fått en gyllene färg. Låt vila några minuter så de hinner svalna något.
Blanda steviaströ med vatten i en kastrull och låt det smälta. Blanda ned mandlarna och rör runt tills allt blandat sig väl. Pudra över kanel och rör runt.
Häll alltsammans på ett bakplåtspapper tills de svalnat. Ät och njut.

FullSizeRender(53).jpg
FullSizeRender(52).jpg
FullSizeRender(51).jpg

Lycka till, Starka kramar från Jenny

  • Skriv en kommentar

    Ditt namn

    Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017