Julgodis – Brända mandlar

Vad går tankarna till mest när man tänker på julmarknad om inte doften av brända mandlar en kylig vinterkväll kring jul. Idag tänkte jag därför dela med mig av ett recept med just brända mandlar, men med mindre socker och betydligt bättre innehåll än de som delas ut på de fina vintermarknaderna. Fyllda av bra fetter och farligt goda!

Ingredienser:
200 g sötmandlar
2,5 – 3 tsk steviaströ
1 – 1,5 tsk vatten
Kanel efter smak
(Flingsalt är även en god smaksättning)

Gör såhär:
Häll mandlarna i en stekpanna och torrstek dem i ca 5 minuter. Var försiktigt så att de inte bränns, rör i dem under tiden. Ta av mandlarna från plattan när de är klara och har fått en gyllene färg. Låt vila några minuter så de hinner svalna något.
Blanda steviaströ med vatten i en kastrull och låt det smälta. Blanda ned mandlarna och rör runt tills allt blandat sig väl. Pudra över kanel och rör runt.
Häll alltsammans på ett bakplåtspapper tills de svalnat. Ät och njut.

FullSizeRender(53).jpg
FullSizeRender(52).jpg
FullSizeRender(51).jpg

Lycka till, Starka kramar från Jenny