Jenny Andersson

Höjdpunkter från 2016.

2017-01-02 18:22 av Jenny Andersson

2016 var ett stark år, om jag skall summera det med ett ord. Inga tävlingar utan istället enbart fokus på mycket mat och tung styrketräning, för att utvecklat både styrkemässigt och volymmässigt för mer muskelmassa. Med både med- som motgångar blev inte året helt likt jag hade tänkt mig med en skadeperiod, men utöver detta ett helt fantastiskt år med stora framgångar i min egna, personliga utveckling. En kortare summering från ett axplock av några av mina höjdpunkter från det gångna året kommer därför här:

Jag och min sambo Fredrik tog vårt pick och pack i februari och begav oss till USA och Kalifornien. En enorm dröm som gick i uppfyllelse att få träna på Golds gym, se stränderna vid Venice Beach, flyga helikopter över Grand Canyon och se livet på USA:s västkust. Resan bjöd även på årets mest fantastiska höjdpunkt, då min Fredrik gav mig en ring på mitt finger utmed en kustväg, och jag sade JA.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.30.12.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.28.16.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.29.15.png


Vår blev till sommar och i början av juni fick jag äran att vara med som gäst i i BODY radio, där vi gick mer på djupet om mig, samt kring hur det var att komma in ny i branschen med mycket ytor, ideal osv som påverkar oss varje dag. Där jag gick in på att det faktiskt "Är okej att låta andra vara bra", vilket jag tycker är så otroligt viktigt att komma ihåg. Jag fick även dela en dag med en av mina förebilder Kenny "Strävan" Dahlström för ett teknikpass med fokus på marklyft. Två fantastiskt roliga dagar jag aldrig lär glömma.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.25.50.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.25.12.png
Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.31.41.png
Fantastisk högsommar hemma i Falkenberg.

Även under sommaren påbörjade jag mitt samarbete med min nuvarande, och otroligt kompetenta coach Jonathan Fogelberg, där vi med nya upplägg påbörjade en väldigt stor satsning som kommer visa sig under 2017, inför min debut inom Body Fitness. Det är otroligt viktigt att den som man arbetar med har samma synsätt och inställning som Dig själv, vilket helt klaffar med Jonathan då han direkt tog mina visioner och mål med seriositet och backade upp min rygg inför kommande satsningar.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.31.55.png

Sommaren och början av hösten var enormt starka med stor utveckling och gensvar i min fysik. Det hårda slit jag arbeta för gav de resultaten vi också ville och med goda förutsättningar till att nå dit jag vill med det nya året. Men med några oförberedda skador under hösten var det enbart att bita i det sura äpplet och hela tiden blicka framåt i vetskapen att allt skulle lösa sig men med en stor dos tålamod, vilket inte är min starkaste sida. Men genom att hålla huvudet högt med ett glatt humör klev jag inte utan skador till 2017 och jag ser mer än någonsin fram emot kommande år då otroligt mycket spännande väntar, både fysiska som mentala prövningar.

Oavsett hur åren går så finns det inte något år man lämnar bakom sig utan lärdomar. Hur man tacklar medgångar och hur allting löser sig, är inte då man lär sig som mest. Utan det är när det sker oförutsedda händelser som leder till att det gäller att tänka om, resa sig upp igen och blicka framåt om vi då som inser hur starka vi faktiskt blir om man lär sig kunna hantera motgångar på rätt sätt.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 18.32.53.png
Sept.15 <--- ---> Okt.16.

Gällande den visuella utvecklingen väger jag även ca 12 kg mer än förra året, jag är dubbelt så stark, har en helt annan fysik och jag är väldigt bekväm i mig själv, utsida som insida. Jag vet mer än väl vad som finns under, så om jag istället njuter av några extra fylliga kurvor men orkar lyfta dubbelt så tungt, så är jag tusen gånger hellre tung, kurvig och stark - än tunn och klen. Att lära sig se mat som en tillgång, som din medarbetare och inte din fiende, kommer leda dig till stora framgångar. Våga äta, träna tungt, se framåt med ett positivt mindset. Då spelar det ingen roll hur hårt du slås ned av motgångar, för du ställer dig upp starkare än någonsin. Redo för revansch.

2017 blir ett fantastiskt år och jag är mer än redo att ta det med storm. Detta skall bli Vårt år!
Ta hand om er och ge aldrig upp era mål, tids nog når ni dem!

Starka kramar från Jenny.

 • Skriv en kommentar

  Ditt namn

  Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017