Jenny Andersson

Limecheesecake med ljummen hallonsås

2017-04-13 18:35 av Jenny Andersson

Påskhelgen är här och alla firar vi in våren med lite extra ledighet, god mat och umgänge med nära och kära. Som till alla stora högtider så står ofta mat, dryck och bakverk i fokus och ofta med innehåll av det högre slaget. Inget fel i detta, men som så många säkert vet så tycker jag om att både laga och baka med nyttig tanke bakom det jag vill servera. Eftersom jag denna helg skulle stå för efterrätten och cheesecake är en stående favorit hos mig, så föll lotten på just detta idag. Jag skall villigt erkänna att det inte är alla gånger jag blir hundra nöjd med det jag bakar eller lagar, men idag var det totalt över förväntan, helt fantastisk i både smak och konsistens med dessutom ett så mycket bättre innehåll än den klassiska cheesecaken! Testa, smaka och NJUT!

FullSizeRender 4.jpg

Ingredienser:

Nötbotten:

2 dl cashewnötter
1/2 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
10 st färska urkärnade dadlar

1 nypa salt

Fyllning
:
250 g lättkesella
250 g philadelphiaost Light
2 gelatinblad

2 st lime
2-3 msk stevia sötningsströ
Knappa 1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver

Hallonsås:
2 dl frusna hallon
1,5 tsk chiafrön
1 msk stevia sötningströ
Saften ur 1/2 pressad lime

FullSizeRender 2.jpg
FullSizeRender 3.jpg

Gör såhär:
Blanda nötter, mandel, salt och de urkärnade dadlarna i en matbredare till en fet massa. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbar kant.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tvätta limen och riv ner skalet i en bunke. Blanda ned kesella, philadelphia, sötningströ och vaniljarom i bunken. Vispa samman med elvisp eller under noggrann omrörning med gaffel/sked. Smaka av så både syra och sötma är lagom.

Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält dem på svag värme i en kastrull eller i micron. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning ned i smeten.

Häll smeten i formen med nötbotten och ställ i frysen minst 1,5 h för att stelna. Ta ut en stund innan servering så att den får rumstemperatur och lättare tas ur formen.

Häll hallonen i en kastrull och låt koka upp under låg temperatur. Blanda i saften av 1/2 pressad lime, sötningströ och chiafröna. Ta av från plattan och låt svalna något innan du serverar den ljummen till cheesecaken. Toppa med några färska hallon som garnering till tårtan!


Supergod och väldigt lätt att göra, och dessutom lätt att förbereda dagen innan! Stora lycka till och jag önskar Er en fantastiskt fin påskhelg.

Ta hand om er och Må väl.
Starka kramar, J.

  • Skriv en kommentar

    Ditt namn

    Skicka kommentar

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017

  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017