Jenny Andersson

Krämig Flygande Jakob

2017-06-19 12:33 av Jenny Andersson

Lättlagat, gott och nyttigt - mina tre ledord när det kommer till matlagning!
Den klassiska rätten flygande Jakob, god och väldigt barnvänlig rätt, men dessvärre också de flesta gånger fylld av en fet sås gjord på grädde. Som alltid när jag lagar mat och vill dela med mig av recepten, så vill jag alltid laga mat som gynnar vår hälsa och får oss svenskar att äta mer hälsosam mat, med ett innehåll av såväl kolhydrater, protein och fetter av god kvalité. Också ett recept med en ny test på Njies nya kvargsåser, även denna toppengod!

Igår blev det därför min variant på Flygande Jakob till söndagsmiddag, där krämigheten stod för ledordet i rätten. Krämig sås, mjuka och varma bananer och krispiga jordnötter, Top 10 vardag som helg!

Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.17.png

Ingredienser, 1 form ca 25x20 cm.
Kokt Jasminris (ca 2-3 cm kokt ris skall fylla botten av formen)
800 g färsk kycklingfilé
Salt, peppar
Valfria kryddor
2 burkar Njie kvargsås, smak Barbeque
100 g kalkonbacon
Jordnötter
1-2 bananer

Tillagning:
Koka riset enligt förpackningen. Strimla kycklingen och fräs i en stekpanna tills den nästan är klar, resten går färdigt i ugnen. Salta, peppra och krydda med resterande, valfria kryddor.
Hacka bananerna och strimla kalkonbaconet.
Häll Barbeque-såsen i en kastrull och späd ut med vatten tills att den får en lätt krämig konsistens och låt koka upp snabbt.
Bred ut ris på botten av formen, ca 2-3 cm tjockt. Häll på kycklingen och bred ut bananerna. Häll över såsen, toppa med kalkonbacon och jordnötter.
Låt stå i ugnen ca 12 minuter på 225 grader. Sätt ev på grillstyrka sista minuterna för mer yta på gratängen!
Servera med en god sallad, smaklig måltid!

Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.42.png
Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.31.png
En rätt med flera olika och goda texturer. Knaprigt, krämigt och mjuka bananer!
Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.50.png

Hoppas ni kommer att tycka rätter är lika god som vi! Låt mig mer än gärna veta vad ni tycker genom att lämna en kommentar nedan.

Ta hand om er och ha en trevlig midsommarvecka!
Starka kramar, J.

On
Off

4 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 397, augusti 2017

  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017