Jenny Andersson

Jennys enkla banankaka

2018-01-22 17:48 av Jenny Andersson

Har du övermogna bananer hemma? Ibland gömmer sig några bananer under frukten i kylen, och istället för att slänga dem är det perfekt att istället använda dem till bakning. Och desto äldre och brunare bananerna blir, desto sötare gör dem bakverken! Dubbel effekt med både en god kaka och minska matsvinnet!

Ingredienser, 1 form:
2,5 banan
2 ägg
1 dl kokosmjöl
3 msk stevia sötningsströ
2 msk kakao
1 msk bakpulver
Valfri topping, ex hackad mörk choklad, krossade nötter, riven kokos, skivad banan etc.

Tillagning:
Ställ ugnen på 175 grader. Knäck äggen och dela ned bananerna i äggen. Blanda runt med en gaffel.
Häll i resterna ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll ned smeten (och toppa med ev. topping om du önskar) i en form klädd med ett bakplåtspapper, och ställ in i mitten av ugnen, på 175 grader ca 20-30 minuter. Ta ut kakan och känn med en provsticka så att den är genomgräddad, och låt svalna på ett galler innan du skär upp den i centimetertjocka skivor.

21015455454_10c5f08560_b.jpg

Lycka till och hoppas att Ni också kommer att tycka om kakan!

Starka kramar, J

On
Off

1 kommentarer

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017

  • BODY 398, september 2017